El-værktøj
Vis:
36
produkter1 - 5 af 5
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er en overfræser?

En overfræser er et musthave hvis du skal lave snedkerarbejde. Overfræseren laver nemlig præcise profiler, riller og noter, ligesom den kan bruges til at afrunde kanter og fjerne et præcist afgrænset stykke træ.

Her er nogle eksempler på hvad du kan lave med en overfræser:

  • Billedrammer
  • Skilte med indgraverede bogstaver
  • Togspor af træ
  • Skærebrætter
  • Kopholdere
  • Serveringsfade
makita batteridrevet overfræser

En overfræser er lidt sværere at bruge end fx en boremaskine eller excentersliber, da du skal have styr på fræseretning, dybdeindstilling og omdrejningshastighed (mere om det senere).

Som andre værktøjer fås overfræseren i forskellige prisklasser. De billigste koster under 1.000 kroner, men har ikke ligeså meget power som de lidt dyrere modeller.  

Mange af de overfræsere du kan købe, er med ledning, men de fås også med batteri, hvilket giver mere bevægefrihed.

Vælger du en batteridrevet overfræser, skal du sikre dig at den har en høj effekt. En overfræser kræver nemlig mange kræfter.  

Hvilken overfræser skal du vælge?

  • Vælg en overfræser med variabel hastighed, så du kan indstille antallet af omdrejninger til fræsejernets dybde og det materiale du skal arbejde i. I den vedlagte brugsvejledning står der typisk hvor mange omdrejninger du skal køre med afhængig af den opgave du står overfor. En god tommelfingerregel er at jo større fræsejernets diameter er, desto færre omdrejninger skal du indstille overfræseren til.
  • Tjek at du kan finjustere fræsedybden, så du kan lave præcisionsarbejde. Det skal være nemt at aflæse fræsedybden – fx på en urskive. Jo flere trin der er at vælge imellem, desto bedre.
  • Overvej om overfræseren skal kunne tilsluttes en værkstedsstøvsuger, så der er mindre rengøring efterfølgende. Det er selvfølgelig vigtigt at støvsugeren ikke sidder i vejen når du arbejder.
  • Kig efter en overfræser hvor du kan udskifte fræsejern ved at løsne og spænde en spindellås – i stedet for at skulle bruge værktøj. Det er både nemmere og hurtigere.
  • Sørg for at overfræseren ligger godt i hånden. Mange overfræsere har et gummibelagt greb, som er behageligt at holde ved. Kom eventuelt ud i et af vores byggemarkeder inden du beslutter dig. Så kan du se overfræseren inden du køber den.
  • Vælger du en batteridrevet overfræser, skal du tjekke at der er en indikator som viser hvor meget strøm der er tilbage, så du kan nå at oplade batteriet inden det løber tør.

Hvad koster en overfræser?

Overfræsere fås i alle prisklasser. Som sagt koster de billigste under 1.000 kroner, men da de som regel ikke har så mange kræfter, egner de sig bedst til mindre projekter.

De dyreste overfræsere koster over 3.000 kroner og kan håndtere mere krævende opgaver. Desuden larmer de typisk mindre, hvilket gør dem mere behagelige at arbejde med.

Vil du have en akku overfræser – altså en model med batteri – vil prisen normalt også ligge i den høje ende af skalaen.

Du kan se vores aktuelle priser på overfræsere ovenfor. Vil du have besked om gode tilbud, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka to gange om ugen.

Sådan bruger du en overfræser

  1. Start med at montere fræsejernet. Der findes et stort udvalg af fræsejern – både til træ og metal.  
  2. Indstil fræsedybden, så den passer med det du skal fræse. Jo større afrundinger du skal lave, desto større skal fræsedybden være.
  3. Find den rigtige fræsehastighed i brugsvejledningen. Den optimale fræsehastighed afhænger af hvilket materiale du skal arbejde i, og fræsejernets diameter.
  4. Tilslut overfræseren til en støvsuger.
  5. Tænd for maskinen, og træk overfræseren nedad indtil dybdestoppet berører revolveren. Vi anbefaler at du prøver på et stykke affaldstræ først.
  6. Før overfræseren væk fra dig selv, langs emnet. Skal du lave cirkler, skal du føre overfræseren mod uret. Til at lave cirkler kan du bruge et såkaldt parallelanslag.

Køb en professionel overfræser hos Davidsen

En overfræser er velegnet til at lave præcisionsarbejde i træ og metal. Den kan fx bruges til at lave rundede kanter, indgraveringer, udskæringer og meget mere.

Har du brug for en god overfræser, har vi både enhåndsfræsere og tohåndsfræsere.

Vælg mellem anerkendte mærker som Bosch og Ryobi.

I sortimentet finder du også et stort udvalg af forskellige fræsejern. Vores fræsejern sælges både enkeltvis og i sæt.