Porebeton er velegnet til opbygning af vægge og facader. Det er nemt at arbejde med, isolerer godt og kan bruges til både bærende konstruktioner og stabiliserende vægge. Her på siden finder du vores udvalg af porebeton. Vi har også det tilbehør du skal bruge - bl.a. lim til at sætte pladerne sammen med.
Porebeton er et naturligt byggemateriale, der består af kalk, cement, sand, vand og aluminiumspulver. Mange kender også porebeton under navne som gasbeton og Ytong. Med porebeton kan du nemt bygge skillevægge i fx køkkenet eller badeværelset. Du kan også bruge det til opbygning af en hel facade.
Derfor skal du vælge porebeton
Har en fremragende isoleringsevne og kan derfor bruges til at bygge lavenergihuse. Siden årtusindskiftet har man anvendt porebeton med en forbedret isoleringsevne. De huse der bygges med porebeton i dag, isolerer derfor bedre end de huse man byggede for fx 50 år side
Har en lav vægt - pladerne er derfor nemme at bære rundt på. Da de ikke vejer særlig meget, skal de statiske beregninger dog udføres med stor nøjagtighed inden man går i gang med byggeriet.
Er nemme at skære til, så de passer i størrelsen. Her skal du dog bruge en sav som er specielt beregnet til porebeton. Du kan også få rundsavklinger som kan skære i porebeton.
Giver mange arkitektoniske muligheder, da blokkene kan sammensættes som byggeklodser og efterfølgende pudses, males eller kalkes, så de får det udtryk du ønsker
Kan ikke brænde - en 100 mm tyk væg af porebeton kan holde flammerne ude i 1 time. Er væggen 150 mm tyk, går der 2 timer før væggen vælter sammen eller bliver ødelagt.
Er modstandsdygtige overfor råd og skimmelsvamp. Vær dog opmærksom på at skimmelsvamp stortrives hvis porebetonen er våd. Vand gør også materialet blødt og porøst. Derfor er det vigtigt at give facaden en overfladebehandling med fx puds eller maling. Bruges pladerne indendørs, vil man normalt fuldspartle væggen og derefter opsætte filt eller glasvæv inden der males.
Er billige sammenlignet med alternative byggematerialer som fx mursten og beton. Der kan altså være en del penge at spare ved at vælge porebeton når der skal opføres nye indervægge eller facader. Kan du udføre arbejdet selv, sparer du også udgifterne til arbejdsløn.
Har en lang levetid - man ved dog ikke præcist hvor længe porebeton holder, da der er tale om et forholdsvist nyt byggemateriale. De huse der blev bygget med porebeton i 1950’erne, står der dog stadig.
Hos Davidsen finder du både porebeton som blokke, plader og overliggere, så du kan bygge præcis det du har brug for.
Hos Davidsen finder du både porebeton som blokke, plader og overliggere, så du kan bygge præcis det du har brug for.
Hvad kan du bruge porebeton til?
Porebeton kan bruges til både indvendige og udvendige byggeprojekter.
Indvendigt kan du bruge porebeton til at bygge vægge - også i vådrum. Du stabler blot pladerne ovenpå hinanden og limer dem sammen med multiplade lim - altså en lim som er specielt beregnet til porebeton. Herefter kan overfladen males eller tapetseres, så den får præcis det udtryk du ønsker.
Du kan også bygge møbler med porebeton. Da pladerne er nemme at tilpasse i størrelsen, kan du bygge stort set hvad som helst - fx en reol, et skab, eller en kogeø i køkkenet.
Udendørs kan du bruge porebetonpladerne til at opbygge en hel facade. Mange huse fra 60’erne og 70’erne er bygget med porebeton. Dengang var det almindeligt at lade den hvide overflade stå, mens mange i dag vælger at pudse facaden, så den får et mere råt udtryk.
Sådan vedligeholder du facader af porebeton
Et hus der er bygget af porebeton, kræver løbende vedligeholdelse for at bevare det oprindelige udtryk og undgå skader på huset.
Facaden skal vaskes regelmæssigt med vand, men må ikke spules med en højtryksrenser. Højtryksspuling af facaden kan give riller i betonen. Derudover kan der opstå fugtskader.
Det er en god ide jævnligt at gå facaden efter for skader. Er der revner, afskalninger eller huller, anbefaler vi at du udbedrer dem med det samme. Jo længere du venter, desto dyrere bliver det at få rettet op på skaderne.
En facade af porebeton uden overfladebehandling kræver stort set ingen vedligeholdelse. Facaden kan dog blive beskidt, og der kan sætte sig alger på overfladen.
Algerne kan du fjerne med almindelig algerens. Er facaden pudset, skal du dog prøve med vand og en børste først. Virker det ikke, kan du forsøge dig med algefjerner. Start på et lille område, og hvis der ikke kommer misfarvninger, kan du vaske resten af facaden ned.
Køb porebeton hos Davidsen
Porebeton er et holdbart og billigt materiale med gode isoleringsegenskaber. Indenfor kan du bruge det til indvendige vægge - både bærende og ikke-bærende. Udenfor er det velegnet til opbygning af facader.
Porebeton kommer i blokke og plader, som kan limes sammen. Vi har både lim, spartler og isoleringsstrimler - kort sagt alt hvad du skal bruge for at bygge med porebeton.
Vores porebetonblokke kommer i flere forskellige størrelser, og du finder bl.a. det anerkendte mærke Ytong, som for mange fagfolk er synonym med porebeton. Ytong pladerne er indeklimamærket og bidrager således til et sundt og behageligt indeklima.