Mur og fundament
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (6)
 • (4)
 • (3)
 • (1)
Produkttype
Nulstil
 • (4)
 • (4)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (8)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (5)
Pris
Nulstil
20
20
910
910
20kr.910kr.
Vis:
36
produkter1 - 14 af 14
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er støbemix?


Støbemix består af en blanding af grus, sten og sand, og bruges til at støbe fx fundamenter, trapper, gulve og stolper. Støbemix bruges også til pudsning af vægge.


Typisk består blandingen af minimum 50 % sten. Resten er altså sand og grus. 


Du kan købe støbemix som et færdigblandet produkt i byggemarkedet – enten i sække eller bigbags. 


Hvis du vil spare penge, kan du blande din egen støbemix, men det er vigtigt at du bruger det rigtige blandingsforhold. Fx skal støbemixen indeholde mere sand og flere sten hvis du skal støbe et fundament end hvis du skal lave en kantsikring rundt om indkørslens flisebelægning. 


Det er altså noget nemmere at købe færdigblandet støbemix. Med færdigblandet støbemix skal du blot tilsætte vand og cement. 


Hvor meget vejer støbemix?


Det kommer an på hvor store stenene er, men en god tommelfingerregel er at 1 kubikmeter støbemix vejer cirka 1450-1500 kg. 


Hvilken støbemix skal du købe?


Det er vigtigt at du vælger støbemix som passer til den opgave du skal i gang med. Du kan bruge følgende retningslinjer når du skal vælge støbemix:


• Pudsning af vægge og støbning af gulve: Vælg en murersand med 0-4 mm sten. 


• Støbning af fundamenter, sokler, stærke gulve og gulve med gulvvarme: Brug en støbemix med 0-11 mm sten.


• Støbning af fundamenter: Her skal du have fat i en grov støbemix med 0-16 mm sten (kaldes også ærtemix fordi stenene er på størrelse med en ærte). 


Som det fremgår, skal støbemixen være grovere desto mere krævende opgaven er. 


Er du i tvivl om hvad du skal vælge, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte vores kundeservice, som kan hjælpe dig med at vælge det rigtige produkt. 


Står du overfor et større byggeprojekt, er du velkommen til at indhente et tilbud på byggematerialer. Det gør du ved at udfylde denne formular.


Hvor meget støbemix skal du bruge?


Det kommer an på hvor stort rumfanget er af det du skal støbe. Lad os fx sige at du skal støbe en betonkonstruktion med følgende mål: 


• Længde: 1,5 meter

• Bredde: 0,6 meter

• Højde: 0,4 meter


I dette eksempel skal du altså bruge støbemix til 0,36 m3 (1,5 m x 0,6 m x 0,4 m). Men hvor meget støbemix svarer det til? 


Det kan du finde ud af ved at gange rumfanget med den mængde støbemix du skal bruge for at fremstille 1 kubikmeter støbemix.


Hvis der fx går 1,11 m3 støbemix per kubikmeter, skal du i eksemplet ovenfor bruge 0,40 m3 støbemix i alt (0,36 m3 x 1,11 m3). 


Husk at du også skal beregne forbruget af cement og vand. Det kan du gøre med samme fremgangsmåde som ovenfor. 


Lad os fx sige at der skal bruges 364 kg cement og 170 liter vand til at lave 1 kubikmeter støbemix.


I så fald vil du skulle bruge 131 kg cement (364 kg x 0,36 m3) og 61 liter vand (170 liter x 0,36 m3).


Hvordan blander du støbemix?


Støbemix er nemt at bruge og skal som sagt blot blandes med vand og cement. Det kan du gøre i en blandemaskine (hvis du har sådan en) eller en mørtelbør. Skal du blande større mængder, kan du bruge en såkaldt tvangsblander.


Det er vigtigt at du bruger det rigtige blandingsforhold når du blander støbemixen. 


Blandingsforholdet afhænger af hvad du skal bruge støbemixen til: 


Skal du støbe en trappe, skal du fx bruge 1 del cement, 3,5 dele støbemix og 0,5 dele vand


Skal du derimod støbe et fundament til et parcelhus, skal du bruge 1 del cement, 7 dele støbemix og 1 del vand. 


For at finde det korrekte blandingsforhold kan du bruge denne tabel fra Aalborg Portland. Her kan du også se hvor meget cement, vand og støbemix der går per kubikmeter, så du kan regne ud hvor store mængder du skal bruge.


Hvad koster støbemix?


Det kommer an på hvor meget du skal bruge, og hvor store stenene er. Fx koster en sæk med 20 kg støbemix 0-11 mm cirka 20 kroner. Køber du derimod en 1000 kg bigbag med 0-16 mm støbemix, bliver prisen cirka 690 kroner. 


Når du skal sammenligne prisen for støbemix, er det vigtigt at du kigger på prisen per kg for at få et retvisende billede. 


I ovenstående eksempel skulle man umiddelbart tro at det sidste produkt var det dyreste, men udregner du kiloprisen, vil du se at det forholder sig lige omvendt. Faktisk er kiloprisen for 0-16 mm støbemix i 1000 kg bigbags cirka 30 % billigere end 0-11 mm støbemix i 20 kg sække. 


Køb støbemix hos Davidsen og få det leveret til din adresse


Bestiller du støbemix igennem Davidsen, leverer vi din ordre direkte til din adresse med fragtmand. 


Vores støbemix afsendes fra eget lager og leveres som kantstenslevering. Det er ikke muligt at få pallerne kranet ind på grunden. 


Du vil modtage din ordre på en hverdag. Vi leverer ikke på helligdage. 


Hvad koster leveringen?


Det afhænger af hvilken støbemix du bestiller, men du kan altid se hvad leveringsomkostningerne beløber sig til når du lægger dine varer i kurven og indtaster dine oplysninger. 


Ved ordre over 5.000, - er fragten gratis.