biobasered byggematerialer

BIOBASEREDE BYGGEMATERIALER

I byggeriet skal vi hjælpe med at reducere klimaaftrykket, og det kan biobaserede byggematerialer bidrage med!

biobaserede byggematerialer

Vi har haft et spændende samarbejde med Bolius om at sætte fokus på biobaserede byggematerialer. Det kan være svært at sige generelle ting om bæredygtighed. Men en ting der er sikkert, er at vi skal passe på de ressourcer vi forbruger, og at vi skal forbruge mere ansvarligt, og her er biobaserede byggematerialer en løsning. Vi glæder os over at vi skal bygge med flere af disse materialer i fremtiden, og vil gerne være med til at flytte markedet.

​​​​​​​Når der produceres nye byggematerialer, kræver det brug af naturens ressourcer, og det belaster klimaet ved at udlede CO2. I virkeligheden står byggematerialer for cirka 10-15 procent af den årlige udledning af drivhusgasser.

- Mikkel Bang Hedelund - Bæredygtighedschef

Vi forklarer i denne video, hvad biobaserede byggematerialer er, og hvad det kan betyde for dig og vores jord at bygge med biobaserede byggematerialer.

maxresdefault


HVAD ER  BIOBASEREDE BYGGEMATERIALER!

Biobaserede materialer er lavet af organiske naturlige råstoffer, som blandt andet kommer fra skoven, landbruget og havet. Det er materialer som træ, halm og tang, som alle er fornybare og som jorden kan producere nye af. Mange af de byggematerialer som vi bruger i dag, vil vi opleve knaphed på i fremtiden. De udleder ofte store mængder CO2, og det tærer for hårdt på vores jordklode. Derfor skal vi se om ikke vi kan skifte nogle af de konventionelle materialer ud med biobaserede materialer.

biobaserede byggematerialer træ
biobaserede byggematerialer græs
biobaserede byggematerialer tang
biobaserede byggematerialer kork
biobaserede byggematerialer sedum
biobaserede byggematerialer bambus
biobaserede byggematerialer ålegræs
biobaserede byggematerialer halm

​​​​​​​FORDELE VED BIOBASEREDE BYGGEMATERIALER!

Fordelene ved at bygge med biobaserede byggematerialer er, at de optager CO2 fra atmosfæren mens de gror, og dermed kan de bidrage til at reducere byggeriets klimaaftryk betydeligt. Biobaserede byggematerialer kan genbruges og er både genanvendelige og bionedbrydelige, hvilket betyder at de giver mindre affald på vores klode.

genbug til byggeri

WALK AND TALK MED DAVIDSEN OG BOLIUS

Se og hør den spændende walk and talk, med Mikkel Bang Hedelund, bæredygtighedschef fra Davidsen og Henrik Bisp, fagekspert ved Bolius. Her snakker de om biobaserede byggemarialer.

maxresdefault


HVILKE MATERIALER KAN DU NEMT BENYTTE?

Et naturligt sted at starte er indenfor forskellige trævarer. Her er mange produkter vi allerede har stor erfaring med i byggeriet. Det kan være materialer som gulve, opbygning af vægge og forskellige beklædninger til både inde og ude.

Sedum er en plante der opsuger CO2 mens den gror i naturen. Sedum planterne er også kendte for sine evner til at tiltrække forskellige insekter og dyr, hvilket skaber et mere harmonisk økosystem.

Hvad angår isolering, kan halm anvendes effektivt. Halm er et naturligt materiale, der har en god isoleringsevne. Det er også et vedvarende materiale, der kan genanvendes og nedbrydes naturligt.

Biobasserede byggematerialer

LÆS OM ET BYGGEPROJEKT
​​​​​​​DER ER OPFØRT MED 90% BIOBASEREDE BYGGEMATERIALER

biobaserede byggematerialer
Davidsen - wedi

Har du brug for hjælp?

Vil du vide mere om at bygge med biobaserede byggematerialer, fordele og ulemper, og om det er muligt for dit byggeri at inddrage flere biobaserede byggematerialer, så kontakt en af vores Davidsen salgsafdelinger.

Rådet for bæredygtig byggeri

DAVIDSEN ER MEDLEM AF RÅDET FOR BÆREDYGTIGT BYGGERI
​​​​​​​
Byggelovgivningen bør afspejle klimavidenskaben for at overholde Paris-aftalen. Vis støtte på ReductionRoadmap.dk