El-værktøj
Filtrér søgning
Nulstil alle
Ledning eller batteri
Nulstil
 • (17)
 • (14)
 • (1)
Batteritype
Nulstil
 • (7)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis alle
Batterispænding (V)
Nulstil
 • (14)
 • (3)
 • (1)
Produkttype
Nulstil
 • (26)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (21)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (1)
Pris
Nulstil
1180
1180
19995
19995
1180kr.19995kr.
Vis:
36
produkter1 - 34 af 34
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er en kap geringssav?


En kap geringssav er en elektrisk sav der både bruges i store byggerier, men også til gør-det-selv projekter i hjemmet. Med en kap geringssav kan du både kappe lister, reglar og stolper i præcise, vinkelrette snit, ligesom du kan lave snit i gering (det vil sige skære i smig).


Normalt kan du indstille saven til at skære i vinkler fra 0 til 45 grader, men på de lidt dyrere save er det faktisk muligt at indstille skæringsvinklen til 50 grader (hvilket altså giver lidt flere muligheder).


Fordelen ved at bruge en kap geringssav er at du kan lave meget nøjagtige snit. Hvis du fx har skåret et bræt 1-2 mm for langt, kan du nemt save det til med en kap geringssav, så det har præcis den størrelse du skal bruge (hvilket ville være stort set umuligt med en almindelig håndsav). 


Er du vant til at bruge en håndsav eller fukssvans, vil du blive overrasket over hvor meget tid du sparer ved at skifte til en kap geringssav – især hvis du har mange emner som du skal skære til. En kap geringssav er også meget transportabel, og som håndværker kan man nemt have den med på sin arbejdsplads.


Måske tænker du at en kap geringssav er svær at bruge, men det er den faktisk ikke. Du indstiller blot saven til den ønskede vinkel, tænder maskinen, skubber håndtaget ned og fører klingen frem. Meget nemmere bliver det ikke.


Med en kap geringssav kan du skære i mange forskellige materialer, men det er vigtigt at du bruger den rigtige klinge. Typisk vil der sidde en grov klinge til træ når du køber maskinen, så hvis du fx har brug for at arbejde i metal, vil det altså være nødvendigt at købe en anden klinge.


Hvilke typer opgaver kan du bruge en kap geringssav til?


Som sagt er en kap geringssav god når du skal skære mange emner med præcis det samme snit, hvilket gør den velegnet til en lang række opgaver.


Her er nogle eksempler på hvad du kan bruge en kap geringssav til:
Skal du lave lange snit, bør du overveje om en bordrundsav er mere passende, og har du brug for at lave runde udskæringer, vil en stiksav eller en båndsav i stedet være det rigtige valg.  


Hvilken kap geringssav skal du vælge?


Det er vigtigt at du vælger en kap geringssav som passer til dine behov. Der er nemlig stor forskel på om du skal bruge den til at skære store trædimensioner eller blot afkorte mindre lister.


Hvis du skal skære større stykker træ, anbefaler vi at du vælger en kap geringssav med udtræk, så den kan tage en stor skærebredde. Vil du have ekstra komfort og en blød start, bør du vælge en af de professionelle modeller (disse koster dog adskillige tusinde kroner, men kan være alle pengene værd hvis du skal bruge saven ofte).


Det er også en god ide at vælge en kap geringssav med støvopsamler, så der ikke kommer støv ud over det hele når du arbejder.


Nogle kap geringssave har indbygget laser, som viser en præcis markering af savelinjen. Dette gør det både nemmere at lave det rigtige snit, men reducerer også risikoen for at du skærer forkert.


Hvordan bruger du en kap geringssav?


Som nævnt er det nemt at bruge en kap geringssav, men er den helt ny, bør du tjekke at klingen er indstillet korrekt inden du tager den i brug (på den måde er du sikker på at saven rent faktisk skærer i den vinkel du indstiller den til).


Men hvordan gør du det?


Det er faktisk meget ligetil. Du skærer blot en liste på 90 grader og tjekker med din vinkel at den er vinkelret. Er den ikke det, indstiller du den lodrette skinne på din kap geringssav, så den har den rigtige vinkel.


Af sikkerhedsmæssige årsager bør du spænde kap geringssaven fast til et underlag, så den står stabilt når du arbejder. Du kan enten skrue saven fast på et arbejdsbord eller en plade, som du spænder fast på bordet med skruetvinger.


Vælg den rigtige klinge


Det giver sig selv at du skal vælge en savklinge som passer til det materiale du arbejder i. Som nævnt vil der typisk sidde en grov savklinge på kap geringssaven når du køber den. En grov savklinge er fin hvis du skal tilskære tømmer eller spånplader, men til fine snit uden opflosninger bør du vælge en fintandet klinge.


Skal du save i metal, er det en metalklinge du skal have fat i. En metalklinge er god til hårde metaller som fx jern, men skal du save i bløde metaller som fx aluminium, bør du vælge en universalklinge.


Vi foreslår at du bruger skæreolie når du saver i metal (dette forlænger klingens levetid, så du har gavn af den i længere tid).


Brug altid et godt arbejdsbord


Udover at vælge den rigtige klinge, er det også vigtigt at benytte et ordentligt arbejdsbord, så du står i en mere komfortabel arbejdshøjde. Det gælder især hvis du arbejder med saven i længere tid ad gangen.


Vi anbefaler at du vælger et arbejdsbord som både kan justeres i højden og bredden. Hvis du skal save lange emner som fx fodlister, er det bedst at bruge et langt arbejdsbord (dette sikrer i øvrigt at det afsavede træ ikke falder ned på gulvet når du saver det over).


Inden du køber et arbejdsbord, er det en god ide at tjekke at det kan indstilles så det passer med afstanden mellem monteringshullerne på din kap geringssav.


Har du et mindre værksted, kan det være en fordel at vælge et sammenklappeligt arbejdsbord, så du kan folde det sammen og gemme det af vejen når du ikke bruger det, eller tage det med i bilen hvis du skal have saven med.


Find den rigtige kap geringssav hos Davidsen


I vores sortiment finder du kap geringssave af god kvalitet og med lang levetid. Mange af vores save er forsynet med udtræk, så du kan save i større emner, og flere modeller er med batteri, så du slipper for irriterende ledninger når du arbejder.


Vær opmærksom på at batteriet som udgangspunkt ikke medfølger, men skal købes separat. Har du allerede en maskine af samme mærke, kan du dog sandsynligvis bruge et eksisterende batteri. Tjek eventuelt med producenten hvis du er i tvivl.