Grilludstyr
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
  • (20)
  • (9)
  • (2)
  • (2)
Lagerstatus
Nulstil
  • (14)
  • (0)
Vis kun
Nulstil
  • (6)
Pris
Nulstil
15
15
480
480
15kr.480kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 36
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Grillbørste


Når du har brugt din grill, er det vigtigt at gøre den ren – ikke blot af hygiejniske årsager, men også for at sikre en god varmefordeling og undgå at smagen fra tidligere mad blander sig med den næste grillret.


Grillbørster findes i mange udgaver, og det er vigtigt at vælge en type der passer til din grill. Bruger du en forkert grillbørste, risikerer du at beskadige overfladen og fremskynde dannelsen af rust.


Har du en almindelig grillrist, kan du med fordel bruge en grillbørste i rustfrit stål. Men har du en støbejernsrist, skal du bruge en blød børste eller svamp for at undgå at ødelægge emaljen.


Det er også en god ide at vælge en grillbørste med et langt skaft. På den måde kan du rengøre grillen uden at brænde dig.


Skal du rengøre en stor grillrist, anbefales det at bruge en grillbørste med et bredt børstehoved – det er både nemmere og hurtigere.


Husk at udskifte grillbørsten når den er slidt og begynder at drysse. Har du en gasgrill, er det desuden en god ide at købe to grillbørster – en til rengøring af grillristen og en til rengøring af brænderne. Anvender du den samme grillbørste til både rist og brænder, risikerer du at fedt sætter sig fast og blokerer for tilførslen af gas fra brænderne.


Se alle gasgrill her


Weber grillbørste


Med en Weber grillbørste klares rengøringen nemt og hurtigt. Weber tilbyder tre forskellige grillbørster.


1. Grillbørste i bambus – har en integreret skraber som er god til at fjerne skidt inden du bruger børsten. Fås i to forskellige størrelser


2. Støbejernsgrillbørste – perfekt til rengøring af støbejernsriste. En støbejernsrist er god til at holde på varmen og kan tåle meget høje temperaturer


3. Trekantet grillbørste – god til rengøring af almindelige grillriste. Fås i to størrelser – 30 cm og 50 cm. Børstens korte sider kan med fordel bruges til at fjerne skidt og snavs mellem ristene.


Find den rigtige Weber grillbørste i sortimentet ovenfor. Vi har naturligvis også grillbørster til andre mærker.


Grillrens


Til rengøring af grillen, er det ikke nok at bruge en grillbørste. For at opnå det bedste resultat, bør du også anvende en grillrens for at løsne fedt- og madrester. Det anbefales at bruge grillrens efter rengøring med en grillbørste.


Der findes mange forskellige slags grillrens på markedet, og det er vigtigt at finde en som passer til din grill. De forskellige producenter har typisk deres eget udvalg af grillrens, hvilket gør det nemt at finde den helt rigtige løsning. Weber har fx grillrens til både den ind- og udvendige side af grillen, beskyttelsesspray til støbejernsriste og en særlig grillrens til Weber Q-serien.


Rengøring af grillrist


Med den rigtige fremgangsmåde er det nemt og hurtigt at rengøre grillristen. Start med at varme grillen op til højeste temperatur. Det er nemlig meget nemmere at rengøre grillristen når den er varm.


Herefter bruges en grillbørste til at fjerne fedt- og madrester, og til sidst rengøres risten med en egnet grillrens. Skrub overfladen med en svamp og skyl af med vand.


Har du en støbejernsrist, klares rengøringen nemmest ved at lægge risten i skoldhedende sæbevand. Sæt den herefter tilbage i grillen og skru varmen op til højeste niveau i cirka et kvarter. Når risten er varm, kan du nemt fjerne de sidste mad- og fedtrester med en blød børste (brug IKKE en stålbørste).


Det er en god ide at gøre grillristen ren umiddelbart efter at du er færdig med at bruge grillen. På den måde når skidt og snavs ikke at sætte sig fast.


Husk at grillen ikke behøver at være klinisk ren. De høje grilltemperaturer er nemlig med til at dræbe baktier. Samtidig vil en smule fedt langs kanten af låget give en bedre tætning.