Havecenter
Filtrér søgning
Nulstil alle
Vis alle
Produkttype
Nulstil
 • (21)
 • (12)
 • (9)
 • (8)
 • (8)
 • (7)
 • (5)
 • (5)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (61)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (6)
Pris
Nulstil
15
15
2295
2295
15kr.2295kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 143
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 4|1 - 36 af 143produkter

Havevander

Når du skal vande større områder, gøres det nemmest med en havevander, også kendt som en vandspreder

Havevandere findes i flere udgaver. De mest almindelige er vippevandere som fordeler vandet ved at vippe fra side til side, og cirkelvandere der spreder vandet ud i en cirkel. Begge løsninger fungerer perfekt til vanding af haven, men der kan være et stort vandspild forbundet med at bruge dem, da vandingen ikke er særlig præcis og målrettet

Vil du reducere vandforbruget, kan du med fordel vælge en havevander med timer, så du selv kan bestemme hvornår på dagen den skal være aktiv. Alternativt kan du købe et vandingsur som monteres direkte på vandhanen

For at minimere vandforbruget anbefales det at vande haven tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Her er solen nemlig ikke til stede, og derfor er vandfordampning og vandspild mindst

Udover at vande på de rigtige tidspunkter, kan det være en god ide at vælge en vandbesparende havevander. Det er generelt dyrt at vande haven. Det gælder specielt hvis du har planter som kræver meget vand. Der er dog stor forskel på vandpriserne i landet, og derfor kan det være svært at give et præcist bud på hvad det koster at bruge en havevander.

Når du skal finde den rigtige havevander, bør du tage stilling til hvor stort et område den skal dække. Har du behov for at vande større arealer, kan det være en god ide at anskaffe en sprinkler. I vores sortiment finder du vandspredere til både små og store haver.

 

Haveslange

En haveslange gør det nemt at vande haven – uanset om det drejer som blomster, græsarealer eller rengøring af bilen. Haveslanger kommer i forskellige udgaver, og det er en god ide at overveje hvad du har behov for inden du køber.

Det er især vigtigt at tage stilling til hvor lang haveslangen skal være. Er du i tvivl, kan det være en god ide at måle afstanden fra vandhanen til det yderste punkt i haven som du ønsker at vande.

Det er også en god ide at tilkøbe en sprøjtepistol. Med en sprøjtepistol kan du regulere trykket på vandet, så det passer til den konkrete opgave. De fleste haveslanger kan også tilsluttes en havesprinkler eller et automatisk vandingsanlæg.

 

Siveslange

Har du brug for at vande hækken eller grøntsagsbedene, er en siveslange velegnet til formålet. En siveslange ligner en almindelig vandslange, men er forsynet med små huller, hvor vandet kan sive ud igennem.

En siveslange er nem at bruge. Den lægges blot ud langs jorden og kobles til en haveslange. For at reducere fordampningen og skjule slangen, kan det være en god ide at dække den til med barkflis. Nogle vælger også at grave den ned i jorden.

Sammenlignet med en almindelig haveslange giver en siveslange en konstant tilførsel af vand til planterne. Samtidig minimerer den vandforbruget ved kun at vande der hvor der er behov for det.

Vil du have fuld kontrol over vandforbruget, kan du overveje at montere en regulator, så du selv kan bestemme hvor meget vand der skal komme ud af slangen.

 

Slangeholder

En slangeholder bruges til at opbevare haveslangen når den ikke er i brug, så du undgår at den ligger og flyder på plænen. Ved at opbevare slangen korrekt, vil du også forlænge dens levetid.

Når du skal finde den rigtige slangeholder, er det vigtigt at tage hensyn til slangens længde. Der kan nemlig være stor forskel på hvor store de forskellige slangeholdere er.

Det kan også være en god ide at vælge en slangeholder med plads til opbevaring af fx sprinklerhoveder, sprøjtepistoler og lignende, så du altid har disse ting ved hånden.

De fleste slangeholdere monteres på væggen – fx i redskabsskuret eller carporten.

 

Slangevogn

Det kan være en god ide at vælge en haveslange med vogn En slangevogn er udstyret med en tromle, som gør det nemt rulle slangen på plads efter brug. Typisk er vognen også udstyret med hjul, så du kan transportere den rundt i haven. Slangevognen kan med fordel opbevares i et haveskur, så den er beskyttet mod vind og vejr.

 

Slangekobling

Som tilbehør til din haveslange, kan du købe en slangekobling med eller uden stop. At slangekoblingen er med stop, betyder at den automatisk lukker for vandtilførslen når du skal skifte mundstykke.

For at tilkoble slangen til vandhane, skal du bruge en hanekobling. I vores sortiment finder du slangekoblingssæt der inkluderer flere forskellige dele.

 

Regnvandstønde

Med en regnvandstønde kan du opsamle regnvand og bruge det til fx bilvask, havevanding og toiletskyl. Vandet må dog ikke bruges som drikkevand, da det kan være beskidt.

Ved at bruge en regnvandstønde kan du genanvende regnvandet og dermed aflaste den offentlige kloaksystemer, reducere vandforbruget og øge grundvandet, så der er mere vand til fremtidige generationer.

Regnvandstønder findes i mange størrelser, men de fleste tønder kan rumme mellem 200 til 400 liter vand.

Når du skal montere en regnvandstønde, er det bedst at placere den i nærheden af et nedløbsrør, så regnvandet kan løbe fra taget og ned i tønden. Da de fleste regnvandstønder er forsynet med en aftapningshane, kan det være en god ide at stille den på et hævet underlag.