Havecenter
Filtrér søgning
Nulstil alle
Farve
Nulstil
 • (5)
 • (4)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Mængde
Nulstil
 • (9)
 • (2)
 • (2)
Størrelse
Nulstil
 • (7)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Produkttype
Nulstil
 • (11)
 • (2)
Lagerstatus
Nulstil
 • (2)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (1)
Pris
Nulstil
20
20
1200
1200
20kr.1200kr.
Vis:
36
produkter1 - 13 af 13
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvide, grå og sorte granitskærver til haven


Som du måske allerede ved, findes granitskærver i mange forskellige farver, hvilket gør det muligt at skabe en belægning med et personligt udtryk. De mest almindelige farver er:


• Hvid • Sort • Grå


Selvom du vælger granitskærver i samme farve, skal du være opmærksom på at der vil være små farvenuancer da der er tale om natursten. Dette giver et flot farvespil, som bidrager til liv og stemning i haven.


Vil du skabe en endnu større kontrast, kan du blande granitskærver i flere forskellige farver – fx sorte og hvide skærver.


Granitskærverne anvendes bl.a. som belægningssten i indkørsler, på gårdspladser og langs stier, men de bruges også til blomsterbede i haven eller omkring huset, hvor de tillader regnvand at sive ned i undergrunden.


Du kan også bruge granitskærver som dekorationssten i blomsterkrukker eller kombinere dem med jord for at give planterne bedre vækstbetingelser.


En af fordelene ved granitskærver er at de er nemme at lægge. Skal du bruge dem til havebede eller gangstier, skal du blot lægge en fiberdug under, hvilket gør belægningsarbejdet meget nemmere end hvis du skulle lægge fliser.


En anden fordel er at granitskærver er meget billige sammenlignet med havefliser og belægningssten. Faktisk koster granitskærver kun halvt så meget, så det er en forskel der er til at føle på.


Kan granitskærverne modvirke fremvæksten af ukrudt? Ja, det kan de godt. Og netop ukrudt er et stort problem når der anvendes almindelige fliser og belægningssten, hvor ukrudtsfrø ofte sætter sig i fugerne.


For en god ordens skyld skal det dog nævnes at du ikke bliver fri for ukrudt bare fordi du lægger granitskærver. Ukrudt kan stadig vokse frem, men ikke ligeså voldsomt. Vil du begrænse fremvæksten af ukrudt, anbefaler vi at du lægger en ukrudtsdug under skærverne.


Granitskærver er særligt velegnede til gangstier, hvilket hænger sammen med at de har mange kanter, og derfor ligger mere stabilt end fx afrundede dekorationssten.


Hvilken størrelse granitskærver skal du vælge?


Når du skal vælge granitskærver, er det vigtigt at tage stilling til hvor store de skal være. Skal du lægge granitskærver i indkørslen eller gårdspladsen – altså på et område med trafik – bør du vælge 11/16 mm eller 16/22 mm skærver. På den måde undgår du at de sætter sig fast i bilens dæk.


Til havebede og blomsterkrukker kan du med fordel vælge mindre granitskærver. Det kan fx være vores 8/11 mm eller 8/16 mm skærver, der begge fås i flere forskellige farver. Skal du bruge granitskærver til stier og passager, er både 5/8 mm og 8/11 mm skærver velegnede da de er behagelige at træde på.


Størrelsen på granitskærverne har selvfølgelig også betydning for hvordan belægningen ser ud. Store granitskærver giver et råt og minimalistisk udtryk, hvorimod små granitskærver giver haven et fint og klassisk udtryk, hvilket gør dem velegnede som dekorationssten.


Hvor mange granitskærver skal du bruge?


Det kan du beregne ved at finde belægningens rumfang. Rumfanget udregner du ved at gange længde, bredde og dybde.


Eksempel: Skal du lægge et 4 cm tykt lag granitskærver på et område der måler 5 x 3 meter, bliver rumfanget:


5 x 3 x 0,04 meter = 0,6 m3


Husk at alle målene skal angives i meter – ellers kan resultatet ikke bruges til noget.


Når du har udregnet rumfanget, ganger du det med skærvernes vægtfylde. Her er vægtfylden for forskellige typer granitskærver:


• 1 m3 granitskærver sort = 1600 kg


• 1 m3 granitskærver grå = 1500 kg


I eksemplet ovenfor skal der altså bruges omkring 1 kg granitskærver:


• Sorte skærver: 1600 kg x 0,6 m3 = 960 kg


• Grå skærver: 1500 kg x 0,6 m3 = 900 kg


Da en BigBag indeholder 1000 kg granitskærver, skal der bestilles 1 BigBag (uanset hvilken farve du vælger).


Vil du nemt og hurtigt finde ud af hvor mange granitskærver du skal bruge, kan du som tommelfingerregel gå ud fra at 500 kg skærver dækker 7,5 m2. Dette forudsætter at der lægges et lag på 4 cm.


Det vil altså sige at hvis du skal lægge skærver på et 30 m2 stort område, skal du bruge cirka 2000 kg granitskærver, hvilket svarer til 2 BigBags.


Hvor tykt et lag granitskærver skal du lægge? Det er et godt spørgsmål. Som udgangspunkt kan man sige at laget skal være tykt nok til at dække underlaget. Og jo større granitskærverne er, desto tykkere et lag kræver belægningen også for at underlaget ikke kan ses.


Hvordan lægger du granitskærver?


Det afhænger af hvor du skal lægge granitskærverne henne. Hvis det er i indkørslen, skal du første grave cirka 35 cm ud. Herefter opbygger du et stabilt underlag bestående af tre lag grus og sand:


• Først et 19 cm bundsikringslag med vasket sand


• Herefter et 12 cm lag stabilgrus


• Og til sidst et 3 cm afretningslag med stenmel


Det er en god ide at vælge stenmel der matcher farven på skærverne, så der skabes et ensartet og harmonisk udtryk.


Når underlaget er på plads, kan du udlægge granitskærverne i den tykkelse du ønsker. Den rigtige tykkelse opnår du ved at bruge den korrekte mængde granitskærver i forhold til belægningens størrelse. Her er det altså en god ide på forhånd at beregne hvor mange skærver du skal købe.


Skal du bruge granitskærver til en havesti eller et blomsterbed, kan du nøjes med at lægge en fiberdug efterfulgt af et 3 cm lag stenmel. Her er det altså ikke nødvendigt at etablere et solidt underlag først.


Bemærk at skærverne typisk vil være støvet når de bliver leveret. Men efter en periode med regn, vil de se pæne og rene ud. Du kan også skylle dem med en haveslange hvis du ikke vil vente på at der kommer regnvejr.


Perlesten


Perlesten er små, fine sten der stammer fra grusgrave. De er velegnede til bede og havestier, hvor de giver et afdæmpet og elegant udtryk, samtidig med at de holder ukrudtet nede. Vi anbefaler dog ikke at du bruger dem i indkørsler da de er så små at de nemt kan sætte sig fast i bilens dæk.


Perlesten fås ligesom granitskærver i flere forskellige størrelser og kaldes også perlegrus.


Ærtesten


Et godt alternativ til perlesten er de såkaldte ærtesten, som er velegnede til både gårdspladser, indkørsler, bede og havestier.


Ærtesten adskiller sig fra perlesten ved at være større. Dette betyder også at du kan bruge dem i indkørslen uden at de sætter sig fast i bilens dæk.


Desuden kan regnvand nemt trænge igennem stenene, så du undgår problemer med nedsænkede sten i indkørslen.


I havens bede kan ærtesten begrænse fremvæksten af ukrudt – ligesom granitskærver. Du forhindrer bedst ukrudt i at vokse frem ved at lægge en fiberdug under stenene.


En belægning med ærtesten er også nem at vedligeholde. Du skal blot sørge for at fylde nye sten på efter behov og regelmæssigt rive dem igennem for at få en pæn og plan overflade.Køb billige granitskærver hos Davidsen


I vores sortiment finder du granitskærver i flere farver og størrelser. Køber du dem online, leveres de med fragtmand til kantsten, men du kan også bestille dem til afhentning i en af vores mange butikker.


Foruden granitskærver tilbyder vi andre sten til haven – vi har fx jernbaneskærver, ærtesten og perlesten. Desuden forhandler vi en bred vifte af stenmel.