Børn i haven
Filtrér søgning
Nulstil alle
Lagerstatus
Nulstil
  • (3)
  • (0)
Pris
Nulstil
57
57
13539
13539
57kr.13539kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 41
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 2|1 - 36 af 41produkter

Hvorfor et gyngestativ?

Hvis du ikke har et træ eller andet der kan bære vægten af en gynge, så er et gyngestativ den eneste mulighed for at få gynger i haven.

Gyngestativet kan kombineres med et legetårn hvis du vil give børnene flere muligheder for at udforske, lege og stimulere deres fantasi.

Har du hænderne skruet godt på, kan du bygge dit eget gyngestativ, men det er selvfølgelig noget nemmere at købe et færdigt sæt, så du slipper for at skulle skære brædderne til og køre ned i byggemarkedet for at finde de rigtige skruer og beslag.

Vil du have et komplet gyngestativ, som holder til at blive brugt, og samtidig passer ind i haven, er du velkommen til at se vores udvalg af gyngestativer ovenfor. Vi forhandler bl.a. mærket Plus, der gør meget ud af at deres gyngestativer skal være sikre at bruge, så børnene ikke får fingrene i klemme eller skærer sig på skarpe kanter.

nordic play asta gyngestativ
gyngestativ med 2 gynger

Gode råd til valg af gyngestativ

Når du skal finde det rigtige gyngestativ til børnene, er der flere ting som du skal have med i dine overvejelser:

  • Tænk over hvor stort gyngestativet skal være. Har du fx allerede et barn – og er der endnu et på vej – er det en god ide at vælge et gyngestativ med plads til to gynger. Kort sagt: Tag dine fremtidige behov med i dine overvejelser, så du undgår at skulle skifte gyngestativet ud indenfor de næste par år
  • Overvej om gyngestativet skal leveres med gynger. Har du allerede gynger, kan du spare en del penge ved at vælge et gyngestativ uden.Vores gyngestativer fås både med redegynger og gyngesæder


Køber du et gyngestativ af træ – som fx et af dem fra Plus – kan du male det i en farve efter dit ønske og dermed givet det et personligt udtryk. Overvej at inddrage børnene i projektet, så de kan få et gyngestativ de selv har været med til at sætte deres præg på.

Et gyngestativ i stål kræver ikke nogen vedligeholdelse og holder længe uden at blive ødelagt af vind og vejr. Derfor bliver det ofte brugt på offentlige legepladser.

Hvor skal du placere dit gyngestativ? Her er vores anbefaling

Det er ikke helt ligegyldigt hvor du placerer dit gyngestativ. Derfor er det en god ide at gøre dig nogle overvejelser om hvor det skal stå allerede inden du køber det.

Her er to råd som er gode at have med i baghovedet når du skal finde en egnet placering til gyngestativet:

  • Placer gyngestativet et sted hvor du kan holde øje med børnene imens de gynger – fx fra køkkenvinduet. På den måde kan du lave andre ting imens børnene leger – og stadig holde dem under opsyn
  • Overvejer du at placere gyngestativet tæt på naboerne, kan det være en god ide at tale med dem først, så du ikke risikerer at må rive det ned igen hvis de klager over placeringen. Tjek også om lokalplaner eller servitutter har indflydelse på hvor du må placere gyngestativet.
mor leger med datter ved gyngestativ
plus daylife med stålespalier

Montering af dit gyngestativ – sådan sikrer du at det ikke vælter

Det er vigtigt at du monterer dit gyngestativet på et jævnt og stabilt underlag. Placer det gerne så børnene lander blødt – fx på en græsplæne eller et område med sand. Stolperne kan du enten grave ned eller støbe fast.

Vælger du at støbe gyngestativet fast, skal du huske at tilkøbe stolpebeton – medmindre det medfølger.

Nedstøbning af gyngestativet giver en længere holdbarhed fordi du undgår at træet på gyngestativet får kontakt med jorden.


Vedligeholdelse af dit nye gyngestativ – her er hvad du skal huske

Køber du et gyngestativ i træ, skal du sørge for regelmæssigt at vedligeholde det med enten træbeskyttelse, træolie eller maling. Ellers vil træet blive nedbrudt af det skiftende vejr, og så går der ikke længe før det begynder at rådne og må udskiftes med et nyt.

Mange af de gyngestativer du finder i vores sortiment, er enten grundmalet fra producentens side eller fremstillet i det der kaldes trykimprægneret træ, hvilket betyder at det er blevet behandlet med en kemisk væske, som beskytter imod råd og svamp.

”Produkter i trykimprægneret træ skal stadig vedligeholdes. Vores produkter er designet til udendørs brug. Overfladebehandlingen skal derfor sammenlignes med den behandling, du giver din træbeklædning, træterrasse eller lignende.”

-    Plus.dk

Hvornår skal du efterbehandle dit gyngestativ i træ?

Det kommer an på hvordan vejrprognoserne ser ud. Du skal vælge en dag med tørt vejr – men solen må heller ikke være for kraftig. Perioden maj til september er typisk bedst. Køber du et gyngestativ som er grundmalet, skal du efterbehandle det første gang umiddelbart efter modtagelsen.

plus gyngestativ med røde gynger

Find dit nye gyngestativ hos Davidsen

Vil du have et gyngestativ som børnene bliver glad for i mange år fremover, er især vores gyngestativer fra Plus værd at overveje. Gyngestativerne er designede i Danmark og fås både i trykimprægneret træ og grundmalet træ, så de kan holde til det omskiftelige vejr uden at blive ødelagte.

En del af vores gyngestativer leveres med gynge – men du har selvfølgelig også mulighed for at købe denne separat, eller montere en eksisterende gynge. Det er helt op til dig.

Vi har både små og store gyngestativer. Fordelen ved at vælge et stort gyngestativ, er at du får plads til flere gynger, mens et mindre gyngestativ fylder knap så meget og er nemmere at vedligeholde.

Gyngestativerne leveres som kantstenslevering, og du skal derfor ikke selv afhente din ordre i en butik.