Lofts- og vægmaling
Filtrér søgning
Nulstil alle
Hvad skal males?
Nulstil
 • (6)
 • (6)
 • (5)
 • (5)
 • (5)
 • (1)
 • (1)
Mængde
Nulstil
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Vis alle
Glans
Nulstil
 • (5)
 • (2)
Finish
Nulstil
 • (4)
 • (3)
Mærkning
Nulstil
 • (3)
 • (2)
Lagerstatus
Nulstil
 • (9)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (4)
 • (4)
Pris
Nulstil
150
150
955
955
150kr.955kr.
Vis:
36
produkter1 - 11 af 11
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvilken maling skal du bruge til lofter?


Det afhænger meget af hvilket materiale loftet er lavet af. Hvis du skal male gipslofter, kan du bruge en almindelig, vandbaseret loftmaling eller en mat loftmaling.


Skal du derimod male trælofter, er det vigtigt at du anvender en maling som egner sig specielt til træ. Hvis du blot bruger en almindelig loftmaling, vil knaster og harpiksudtræk nemlig være synlige (medmindre du først giver loftet en gang grunder, og pletmaler knaster med en spærregrunder).


Til lofter som er plaget af nikotin, sod og vandskader, anbefaler vi at du bruger en såkaldt spærrende loftmaling, som er en maling der spærrer for gennemtræk fra vandopløselige farvestoffer. Er loftet kraftigt misfarvet, kan du anvende en spærrende alkyd – altså en oliebaseret maling.


Hvad hvis du skal male lofter i vådrum? Behøver du så benytte en særlig vådrumsmaling? Nej, det gør du faktisk ikke. Loftet betragtes nemlig ikke som en del af vådrumszonen. Du kan derfor bruge en almindelig loftmaling.


Når du skal male loft, er det vigtigt at vælge en maling af god kvalitet. En billig maling indeholder nemlig typisk ikke særlig meget bindemiddel, hvorfor du risikerer at der opstår blanke pletter når du rengør overfladen.


Skal du male loft i et lille, mørkt rum, bør du overveje at benytte en blank maling. Så vil loftsfladen nemlig reflektere lyset fra kunstige lyskilder, så rummet virker større.


Hvad farve angår, vælger langt de fleste af male lofterne hvide. Fordelen ved at bruge en hvid loftmaling er at den løfter rummet og får det til at virke større end det egentlig er. Den hvide farve passer også godt til andre nuancer og er derfor et sikkert valg, der passer ind i ethvert rum.


Det betyder selvfølgelig ikke at du behøver at male lofterne hvide. Hvis du fx vil skabe en huleagtig stemning, kan du fx anvende en mørk farve.


Hvilken glans skal du bruge?


Glans er et udtryk for hvor blank malingen er. En lav glans giver et mat udtryk der får loftet til at se ensartet ud fra alle vinkler, mens en høj glans resulterer i en blank overflade, der er slidstærk og nem at rengøre i det daglige.


Til lofter vil man typisk vælge en loftmaling med et lavt glanstrin (fx glans 2-5) for at få en flot, helmat finish uden genskær. Når du skal male lofter, kan du tillade dig at bruge en maling med lav glans fordi de ikke udsættes for samme slid som vægge.


For en god ordens skyld skal det nævnes at nogle producenter tilbyder maling som både har et mat udtryk og giver en slidstærk overflade, der er nem at vaske af. Det gælder fx Jotun, som er kendt for sin svanemærkede maling af høj kvalitet.


Ønsker du at loftet skal have et skinnende udtryk, kan du bruge en maling der har samme glans som væggene. På den måde sikrer du også at der skabes et ensartet udtryk i hele rummet, så der ikke er en skarp overgang mellem loft og væg. Bl.a. Dyrup tilbyder maling der både kan bruges til vægge og lofter.


Sådan maler du lofter


Det er ikke svært at male lofter, men det er vigtigt at du gør det rigtigt for at få et pænt resultat. Men hvordan gør du lige det?


Første skridt er at afvaske loftet med grundrens, så malingen binder ordentligt. Hvis du ikke afvasker loftet, vil malingen skalle af.


Herefter skal der dækkes af, så der ikke kommer maling på gulve og møbler. Alternativt kan du rydde rummet for inventar – dette gør det også nemmere at komme til når du skal male. 


Hvis du skal male hele rummet, anbefaler vi at du starter med lofterne. På den måde undgår du nemlig at der kommer malerpletter på de nymalede vægge.


Er det kun lofterne som trænger til en gang maling, bør du trække malertape langs loftkanten for at forhindre at der kommer maling ned på væggen. Malertapen sikrer desuden at kanterne bliver pæne og skarpe.


Hvis der er huller eller udjævninger i loftet, skal disse udfyldes med spartelmasse inden du går i gang med at male, så du får et flot og ensartet resultat. Det er vigtigt at spartelmassen tørrer inden du påfører malingen.


 Når du skal male loftet, er det bedst at starte med listerne først inden du tager selve loftsfladen. Start med at male lister og kanter med en pensel. Derefter kan du male resten af loftet med en malerrulle. Brug gerne en malerrulle med teleskopskaft, så du undgår at skulle kravle op på en stige. 


Vær opmærksom på at der typisk skal påføres to lag maling for at overfladen er helt dækket, og husk at lade malingen tørre imellem de to lag.


Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du maler dit loft i et stræk. Så undgår du nemlig at der opstår synlige overgange (hvilket du hurtigt vil blive træt af at se på).


Det er også en god ide at male vådt i vådt, hvilket i praksis betyder at du deler malerarbejdet op i mindre bidder, så du undgår at male et område der er tørt eller halvtørt. Dette giver altså det pæneste slutresultat.


Hvor meget maling skal du bruge?


For at finde ud af hvor meget loftmaling du skal bruge, skal du først beregne arealet af loftsfladen. Det gør du ved at gange rummets bredde og højde. Et rum med målene 4 x 5 meter kræver altså maling til 20 m2.


Men hvor meget maling svarer det til? Det afhænger af hvilken maling du bruger, men som tommelfingerregel rækker 1 liter loftmaling til 7-9 m2, hvilket betyder at der i dette eksempel skal bruges 2-3 liter maling.


Vil du beregne den præcise mængde, skal du have malerbøtten frem. Her står nemlig altid hvor langt malingen rækker.


Køb billig loftmaling hos Davidsen


Når du skal male dit loft, er det vigtigt at vælge den rigtige loftmaling. Anvender du den forkerte maling, vil resultatet ikke blive pænt at se på.


Vores sortiment inkluderer loftmaling som kan tones i et stort udvalg af farver (endda uden at du skal forbi en af vores butikker).


Du finder bl.a. Jotun loftmaling, som har en mat glans, og maling fra Dyrup, som tilbyder refleksfri loftmaling med god dækkeevne.


Udvalgte malerprodukter kommer med fri fragt. Du har også mulighed for at bestille din loftmaling til afhentning i et af vores byggemarkeder (der går typisk 3 timer fra du afgiver din ordre til du kan hente den i din lokale Davidsen).