Værkstedsudstyr
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
 • (5)
Brand
Nulstil
 • (5)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (0)
 • (0)
Pris
Nulstil
1995
1995
27495
27495
1995kr.27495kr.
Vis:
36
produkter1 - 6 af 6
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan virker en generator?

  En generator består af en forbrændingsmotor og en alternator. Motoren omdanner brændstoffet til mekanisk energi i det øjeblik generatoren tændes. Herefter omdanner alternatoren den mekaniske energi til elektrisk energi - altså strøm. Generatoren bruger enten benzin eller diesel. 

 2. Hvor længe kan en generator køre på en tank brændstof?

  Det kommer an på hvor stor tanken er. Jo mere brændstof der kan være i tanken, desto længere tid går der før den er tom. En driftstid på 5-15 timer er meget normalt for en generator. 

Hvad er en generator? Og hvad kan du bruge den til?

En generator er en maskine som kan producere strøm – uden at du skal tilslutte den en stikkontakt.

Der er mange situationer hvor du kan få brug for en generator.

Her er nogle eksempler:

 • Der sker en strømafbrydelse
 • Du er i gang med at bygge hus og har endnu ikke adgang til elektricitet
 • Du arbejder på en stige eller et stillads og vil gerne slippe for at trække en forlængerledning
 • Du skal holde en havefest og har ikke en stikkontakt i nærheden
 • Du arbejder steder hvor der ikke er adgang til strøm – fx ude i naturen
milwaukee generator

En generator kan bruges til at forsyne et væld af elektriske apparater med strøm. Det kan fx være havemaskiner som højtryksrensere og hækkeklippere – eller elektrisk værktøj som fx en borehammer eller en vinkelsliber. Skal du bruge generatoren i tilfælde af strømsvigt, er det en god ide at have en dunk med benzin stående. Tankstationernes pumper virker nemlig ikke uden strøm.  

Kan du bruge en generator til at forsyne din computer med strøm?

Ja og nej. Vil du forsyne din computer (eller anden følsom elektronik) med strøm fra en generator, skal generatoren have en automatisk voltregulering – også kaldet AVR.

Det betyder ganske enkelt at spændingen (som måles i volt) automatisk reguleres, så der ikke skydes for meget strøm igennem systemet (hvilket kan skabe en kortslutning).

Du kan også vælge en generator med inverterteknologi. Det vil sige en generator som kan omdanne jævnstrøm til vekselstrøm. Det er vekselstrøm du skal bruge når du skal forsyne dit fjernsyn, din computer eller dine højtalere med strøm – eller når du skal oplade dine elektriske apparater.

Sådan vælger du den rigtige generator

Har du ikke prøvet at bruge en generator før, kan det virke som en uoverskuelig opgave at skulle navigere blandt de mange produkter på markedet.

Her får du et par gode råd til at vælge den rigtige generator:

 • Gå efter en generator som er kraftig nok til de apparater du skal forsyne med strøm. Skal du generere strøm til flere apparater på samme tid, skal du tage udgangspunkt i deres samlede strømforbrug når du skal finde ud af hvor kraftig en generator du har brug for. Generatoren skal have en effekt som er lidt større end det den skal kunne trække. Eksempel: Skal du forsyne en 650 watt hækkeklipper med strøm, anbefaler vi at du vælger en generator med minimum 975 watt – altså halvanden gange mere end det den skal trække.
 • Tænk over om du skal bruge generatoren i længere tid ad gangen – eller holde pauser undervejs. Nogle generatorer kan køre uafbrudt i timevis, mens andre kun kan præstere i kortere tid ad gangen.
 • Sørg for at tanken er stor nok. Jo større tanken er, desto længere tid kan generatoren køre før den løber tør for brændstof. Eksempelvis har vores Probuilder 63CC generator en tank på 4,2 liter – nok til at den kan køre i 5,8 timer.
 • Tjek at udgangene på generatoren passer til strømstyrken på de elektriske apparater som skal forsynes med strøm. Eksempel: Skal du forsyne en 230 V pumpe med strøm, skal generatoren have en udgang på 230 V. Mange generatorer har flere udgange, så du kan levere strøm til flere forskellige apparater. Typisk vil der være udgange til 12 volt, 230 volt og 400 volt.
 • Tænk over om generatoren skal stå et fast sted – fx på et hospital – eller om den skal kunne flyttes. Hvis du har brug for en transportabel generator, er det en fordel at den har et bærehåndtag og kørehjul, så du slipper for at skulle løfte den.
 • Vær opmærksom på støjniveauet. En generator larmer betydeligt mere end en almindelig plæneklipper eller boremaskine. Hvis du skal bruge generatoren i et parcelhuskvarter, er det derfor vigtigt at den ikke larmer for meget. Her skal du altså vælge en generator som er støjdæmpet.
 • Overvej hvilken type brændstof du foretrækker. En generator bruger enten benzin eller diesel. En benzingenerator er typisk kraftigere og billigere end en dieselgenerator. Omvendt er diesel ikke ligeså dyrt som benzin. En dieselgenerator er også mere brandhæmmende.  
 • Tag stilling til om generatoren skal have en totaktsmotor eller en firetaktsmotor. Hvad er forskellen? En firetaktsmotor kan bedre modstå slid, forurener ikke så meget og har også et mindre støjniveau. Derudover bruger den mindre brændstof. En totaktsmotor vejer til gengæld mindre, kræver knap så meget plads og har en enklere konstruktion. Der er altså fordele og ulemper ved begge motortyper og derfor er det en god ide at gøre dig nogle tanker om hvad du er til.

Køb din generator hos Davidsen og få den leveret til din adresse

Skal du bruge strøm på byggepladsen, i sommerhuset eller på campingturen? Med en generator har du adgang til strøm – uanset hvor du befinder dig. Også når strømmen går.

Vores sortiment inkluderer generatorer fra anerkendte producenter som Probuilder og Milwaukee.

Husk at tilkøbe en olie. Her kan du ofte bruge en almindelig SAE30 olie – altså den samme olie som bruges til benzindrevne plæneklippere. Tjek den medfølgende vejledning hvis du er i tvivl.