Havemaskiner
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
 • (9)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (0)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (4)
Pris
Nulstil
199
199
76999
76999
199kr.76999kr.
Vis:
36
produkter1 - 30 af 30
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken havetraktor skal jeg købe?

  Valget af havetraktor afhænger af dine behov samt størrelsen på din have. Har du et stort areal, skal du overveje at købe en af de større og kraftigere modeller. Har du en græsplæne med mange bakker og stigninger, er det en fordel hvis havetraktoren har firehjulstræk.

 2. Hvilken benzin bruges til havetraktor?

  Anvend almindelig blyfri benzin. Læs brugsvejledningen hvis du er i tvivl.

Hvorfor vælge en havetraktor?

 • Slip for det hårde arbejde. Med en havetraktor kan du slå græsset uden at bruge en masse kræfter. Det gør havetraktoren oplagt til store græsplæner på over 500 m2. Har du rygskader, vil den desuden skåne din ryg.

 • Klar græsklipningen på den halve tid. Da en havetraktor har en stor klippebredde, klipper den mere græs ad gangen end en almindelig plæneklipper. Man siger at det går omtrent dobbelt så hurtigt at klippe græsset med en havetraktor som med en almindelig plæneklipper.

 • Løs en bred vifte af opgaver i haven. En havetraktor kan bruges til meget mere end at slå græs. Du kan nemlig tilkoble en lang række tilbehør som fx sneplov, gødningsspreder og trækvogn. Dermed bliver det muligt at rydde sne, gøde plænen, køre haveaffald væk og meget mere.

stiga havetraktor

Hvad skal du overveje når du skal købe en havetraktor?

Valget af havetraktor afhænger af dine behov. Skal du primært bruge den til at slå græs, bør du være opmærksom på hvordan det afklippede græs håndteres, og hvor stor en klippebredde havetraktoren har. Omvendt er det vigtigere at kigge på udvalget af tilbehør hvis du skal klare opgaver udenfor græsplænen.

Klippebredde. Har du en stor græsplæne, er det en fordel at vælge en havetraktor med en stor klippebredde. Så bliver du hurtigere færdig med klipningen.

Håndtering af det afklippede græs. Der er forskel på hvordan de forskellige havetraktorer håndterer det afklippede græs. Hvis græsset kastes ud til siden, skal du selv rive det sammen bagefter. Har havetraktoren en beholder hvor græsset opsamles, skal beholderen blot tømmes når den er fyldt op. Nogle havetraktorer kommer med bioklip. Det betyder at det græsafklippet findeles i bittesmå stykker og fordeles ud mellem græsstråene. Dermed slipper du for at rive det sammen bagefter. Samtidig tilføres plænen naturlig gødning, så den bedre kan klare sig i kampen mod mos og ukrudt. Bioklip kræver dog at græsplænen klippes oftere.

Kørelys. Skal du bruge havetraktoren når det er mørkt, bør du sikre dig at den har kørelys, så du kan se hvor du kører. Opgaver der typisk foregår i mørke, er fx snerydning.

Venderadius. En havetraktor med en lille venderadius er nem at manøvre og kræver ikke meget plads at vende. Det gør den ideel til græsplæner med mange forhindringer. Med en lille venderadius er det nemt at komme tæt på træer og klippe ud til kanten. Har du mange buske og træer i haven, er det også en god ide at kigge efter en havetraktor med frontmonteret klippeenhed. På den blive det nemmere at kante ved blomsterbede, buske, hegn, osv. Samtidig får du et godt overblik over arbejdsområdet.

Motorstørrelse. Skal du udføre krævende opgaver, bør du sikre dig at motoren er kraftig nok. Vi anbefaler at du vælger en havetraktor med mindst 13 hestekræfter. Til det tunge arbejde er det også en fordel med firehjulstræk. Når havetraktoren trækker på alle fire hjul, får du en mere jævn og behagelig kørsel. Desuden bliver det nemmere at køre i kuperet terræn.

Gearkasse. Vælg en havetraktor med hydrostatisk gearkasse - så slipper du for at standse hver gang du skal skifte gear. Med hydrostatisk gearkasse er det bare at suse afsted - og nyde turen.

Drivmiddel. De fleste havetraktorer kører på benzin, men der findes også enkelte modeller der bruger batterier. Fordelen ved en havetraktor med batteri er at den larmer mindre, kræver minimal vedligeholdelse og ikke udleder udstødningsgasser. Prisen ligger dog i den høje ende, så vil du have en billig havetraktor, skal du kigge efter en med benzin. Desuden risikerer du at batteriet løber tør undervejs - og derfor må oplades. Vores Stiga havetraktorer med batteri, er dog i stand til at dække et stort område på en enkelt opladning.


batteridrevet havetraktor

Med en batteridrevet havetraktor som denne slipper du for at skulle påfylde olie, skifte luftfilter, osv.

Tilbehør til havetraktoren - her er et overblik over mulighederne

Som sagt kan du bruge din havetraktor til meget mere end at klippe græs. Det kræver blot at du tilkobler det rigtige tilbehør.

Her er nogle eksempler på noget af det tilbehør du kan få til din havetraktor:

 • Trækvogn så du kan transportere sand, grus, haveaffald, kløvet brænde og andre ting som er svære at bære rundt på
 • Sneslynge som gør det muligt at rydde vejene for sne, så du slipper for at fjerne det med en skovl
 • Snekæder så du kan køre i sne - uden at havetraktoren skrider ud
 • Saltspreder til at salte vejene, så de er sikre at færdes på om vinteren. Saltsprederen kan enten spændes fast foran eller bagved
 • Gødningsspreder så du kan gøde græsplænen. Nogle gødningsspredere kan også bruges som vertikalskærer til at skære ned i plænen og dermed fjerne mos. Er græsplænen ikke så hårdt ramt, kan du køre over græsplænen med en mosrive. Mosriven er også ideel til at fjerne blade og grene, så du får en pæn og nydelig græsplæne
 • Gårdrive så du kan rive gårdspladsen eller ridebanen, så belægningen bliver jævn og pæn

Køb din nye havetraktor hos Davidsen og kom i gang med at slå græs, rydde sne og meget mere

En havetraktor er næsten uundværlig hvis du har en stor have. I vores sortiment finder du havetraktorer fra bl.a. Stiga. Havetraktorerne er nemme at manøvre, så du uden problemer kan komme omkring hjørner. Derudover har de en stor tank, så du undgår at løbe tør for brændstof midt i arbejdet. Med en Stiga havetraktor er du altså godt rustet til at klare opgaverne i haven.

Prisen for en ny havetraktor starter ved omkring 15.000 kroner. En havetraktor koster altså noget mere end en almindelig plæneklipper. Når du bestiller din nye havetraktor hos Davidsen, leveres den med fragtmand som kantstenslevering, så du slipper for at skulle afhente den og køre den hjem på trailer. Se vores store udvalg af havetraktorer ovenfor.

græsklipning med havetraktor