Havemaskiner
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
 • (5)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (0)
 • (0)
Pris
Nulstil
199
199
36995
36995
199kr.36995kr.
Vis:
36
produkter1 - 26 af 26
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken havetraktor skal jeg købe?

  Valget af havetraktor afhænger af dine behov samt størrelsen på din have. Har du et stort areal, skal du overveje at købe en af de større og kraftigere modeller. Har du en græsplæne med mange bakker og stigninger, er det en fordel hvis havetraktoren har firehjulstræk.

 2. Hvilken benzin bruges til havetraktor?

  Anvend almindelig blyfri benzin. Læs brugsvejledningen hvis du er i tvivl.

Hvorfor vælge en havetraktor?

En havetraktor er god hvis du har en græsplæne på 600 m2 eller derover. Her vil det nemlig tage alt for lang tid med en almindelig selvkørende plæneklipper.

En af fordelene ved en havetraktor er at den har en stor klippebredde. Det vil altså sige at den fjerner mere græs på kortere tid, hvilket betyder at du kommer hurtigere igennem græsklipningen. Ja, faktisk kan du halvere den tid det tager at klippe græsset blot ved at skifte til en havetraktor.

Det er også værd at fremhæve at en havetraktor kan bruges til meget mere end blot at klippe græs da du kan tilkoble en lang række tilbehør som fx sneplov, gødningsspreder og trækvogn. En havetraktor koster ganske vidst mere end en almindelig plæneklipper, men du får altså også en maskine med flere funktioner.

En anden fordel er at havetraktoren skåner ryggen og ikke skal skubbes lige som en traditionel græsslåmaskine. Derfor egner den sig godt til gangbesværede og personer der har en svækket fysik.

Hvilken havetraktor skal du vælge?

Som nævnt er prisen for en havetraktor noget højere end for en almindelig plæneklipper. Derfor foreslår vi også at du gør dig nogle tanker om hvad den skal kunne, så du ikke bare køber den første og den bedste.

Det er vigtigt at du vælger en havetraktor som passer til den græsplæne du skal slå. Hvis du har en meget stor græsplæne, er det bedst at vælge en havetraktor som har en stor klippebredde, så du ikke skal køre ad så mange omgange. Jo større klippebredde, jo mere tid sparer du.

Når du læser om de forskellige havetraktorer, vil du kunne se at nogle egner sig til græsarealer på fx 1500 m2 eller derover, mens andre passer bedre til mindre græsplæner. Her gælder det altså om at finde ud af hvor stort dit behov er. Er du i tvivl om hvor mange kvadratmeter din græsplæne er, kan du bruge Google Earth Pro, som er et gratis online værktøj der bl.a. kan bruges til at opmåle arealer direkte fra din computer.

Har du en græsplæne med mange forhindringer som fx blomsterbede og havestier, bør du gå efter en havetraktor der er nem at manøvre. Det er også en fordel hvis den har en lille venderadius, så du kan vende den uden at skulle bruge en masse plads.

Til græsplæner med et kuperet terræn foreslår vi du vælger en havetraktor med firehjulstræk. Så vil du have nemmere ved at køre op ad bakker og skråninger.

Udover at vælge en havetraktor som passer til din græsplæne, bør du også tage stilling til hvordan det afklippede græs skal håndteres. De fleste havetraktorer har sideudkast, hvilket er fint hvis der går flere uger imellem at du klipper græs, men der findes også plænetraktorer som opsamler græsset i en beholder, så du ikke skal samle det sammen bagefter. Desuden kan du få havetraktorer med bioklip.

Skal du bruge havetraktoren om vinteren – fx til at rydde sne – bør du sikre dig at den har kørelys, så du kan orientere dig i mørket.

Som med andre maskiner til haven er det bedst at vælge en havetraktor med god komfort. Den skal være behagelig at sidde i, have et ergonomisk betjeningshåndtag og et justerbart sæde som kan indstilles, så det passer til dig. Nogle havetraktorer kommer også med kopholder. Så er der ingen undskyldning for at lade plænen gro.

Tilbehør til havetraktoren

En havetraktor kan som sagt bruges til mere end blot at klippe græs. Du kan fx tilkøbe en trækvogn, så du kan bruge din havetraktor til at transportere sand og grus, haveaffald, kløvet brænde og andre ting som ellers er svære at bære rundt på. 

Du kan også få en sneslynge, så du kan rydde sne om vinteren uden at skulle finde skovlen frem fra haveskuret. For at undgå at havetraktoren skrider i det glatte føre er det en god ide at montere et par snekæder, som du kan købe hos Davidsen.

Når du er færdig med at rydde sne, kan du salte området ved at benytte en såkaldt saltspreder, som enten spændes efter havetraktoren eller monteres foran, så den skubbes.

Bruger du en havetraktor med opsamler, er det nødvendigt at tilføre græsplænen næring med jævne mellemrum. Til dette formål kan du anvende en gødningsspreder, som sikrer at gødningen fordeles jævnt udover plænen.

Nogle gødningsspredere fungerer også som plænelufter. Det vil sige at de fjerner mos og skærer ned i plænen, så den får luft og vand. Dette sikrer de bedste betingelser for at græsset kan gro, og giver dårlige vilkår for mos.

Alternativt kan du påmontere en mosrive. Den fjerner ikke blot mos, men kan også bruges til at udjævne græsarealer og fjerne blade og grene. Når du skal udjævne sten, kan du også benytte en gårdrive, som nemt monteres på havetraktoren.

Som det fremgår, findes der et stort udvalg af ekstraudstyr til havetraktorer. Det er vigtigt at du vælger tilbehør som passer til den havetraktor du har. Der findes altså ikke en universel standard som gør det muligt at bruge den samme valsespreder eller tromle eller sprøjtevogn til alle havetraktorer. Udstyret skal så at sige være udviklet specielt til lige netop det mærke og den model du har.  

Som en sidebemærkning skal det nævnes at nogle former for tilbehør kræver teknisk snilde at montere. Læs den medfølgende vejledning hvis du er i tvivl.

Køb en kraftig havetraktor hos Davidsen

En havetraktor er et must når du skal klippe en stor græsplæne. Vi forhandler et stort udvalg af havetraktorer, og mange af vores modeller har bioklip, som sikrer at græsset findeles inden det fordeles på græsplænen, så du slipper for at samle det op bagefter. Det afklippede græs fungerer samtidig som gødning, der tilfører plænen næring.

Vores sortiment inkluderer desuden et bredt udvalg af tilbehør som fx tromler, gårdriver, gødningsspredere og valsespredere, der gør din havetraktor til et alsidigt redskab.

Når du bestiller din nye havetraktor i vores webshop, leveres den som udgangspunkt som kantstenslevering. Hvis den ønskede model er udsolgt, kan du skrive dig på venteliste. Så får du besked direkte i din indbakke når varen er på lager igen.