Pizzaovne og tilbehør
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
  • (3)
Lagerstatus
Nulstil
  • (0)
  • (0)
Pris
Nulstil
1349
1349
5995
5995
1349kr.5995kr.
Vis:
36
produkter1 - 3 af 3
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvorfor købe en pizzaovn?

    Fordelen ved at tilberede pizza i en pizzaovn, er det går lynhurtigt. Faktisk tager det ikke mere end 1-2 minutter fra du smider pizzaen ind, til den er færdig. Med en pizzaovn får du også en dejlig, sprød bund som du kender det fra de italienske pizzarier.

  2. Hvor varm skal en pizzaovn være?

    Pizza skal bages ved en temperatur på minimum 300 grader. Professionelle pizzaovne kan blive 400-500 grader varme. Den høje temperatur er med til at give pizzaen en sprød bund og sætter turbo på tilberedningstiden, så du kan lave pizzaer på blot få minutter.

Hvad er en pizzaovn?

I modsætning til en almindelig ovn kan en pizzaovn blive meget varmere. Faktisk kan temperaturen nå op på 400-500 grader. Med så høje temperaturer kan du lave sprøde gourmetpizzaer på kun 2 minutter.

Dejen bliver gennembagt og sprød, og ingredienserne på toppen bliver varme, men bevarer deres friske smag da de kun er i ovnen i meget kort tid.

Kort sagt: Med en pizzaovn kan du lave ægte italienske pizzaer uden at du skal bruge alt for meget tid på det.

morsø forno pizzaovn

Hvilke typer pizzaovne findes der?

Der findes både pizzaovne med gas, brænde og træpiller.

Gasfyret pizzaovn

Fordelen ved en gasfyret pizzaovn er at den bliver varm på rekordtid – typisk indenfor et kvarter.

Desuden giver den en jævn og ensartet varme, så pizzaen bliver gennemvarm over det hele. Og så får du en overlegen kontrol over temperaturen, som du kan regulere præcis som du vil. Det gør også ovnen velegnet til tilberedning af retter som kræver en anden temperatur end pizza.

Hvad rengøring angår, er en gasfyret pizzaovn nem at have med at gøre. Der er fx ingen aske som skal fjernes, og ofte er det muligt at tage pizzastenen ud og rengøre den.

Det der taler imod at vælge en gasfyret pizzaovn, er at du går glip af den levende ild, som spreder hygge og stemning. Du får altså ikke den samme autenticitet som hvis du fyrede med træ.

le feu gasfyret pizzaovn
morsø brændefyret udeovn

Brændefyret pizzaovn

Vil du nyde det smukke flammespil og lyden af træet der knitrer, skal du vælge en brændefyret pizzaovn.

En brændefyret pizzaovn kan blive meget varm og bibeholder en konstant temperatur under hele bagetiden.

Med en brændefyret pizzaovn får du en fantastisk smag og ægte italiensk stemning som du kender det fra et rigtigt pizzeria.

Derudover er der ikke meget rengøring efterfølgende, men du skal selvfølgelig fjerne sod og aske hver gang du har brugt ovnen.

Den eneste ulempe ved en brændefyret pizzaovn er at den kræver en del arbejde. Du skal nemlig vente til træet bliver til gløder før du sætter pizzaen i ovnen, og det kan godt tage en halv time eller mere.

Pizzaovn med træpiller

En pizzaovn med træpiller giver en autentisk, træfyret smag, og opnår hurtigt en høj temperatur, så du kan lave sprøde pizzaer med en perfekt bund – selv på dage hvor du er presset på tid.

Vælger du en pizzaovn med træpiller, er det vigtigt at du køber de rigtige træpiller. Du kan ikke bruge de samme træpiller som du fyrer med i din pilleovn eller dit pillefyr. Træpillerne skal nemlig være fødevaregodkendte, så du undgår at de indeholder farlige kemikalier.

Det er også en fordel hvis de danner så lidt aske som muligt. På den måde vil der nemlig være mindre rengøringsarbejde efterfølgende.

Flere producenter har de træpiller som du skal bruge, så du nemt kan bestille dem med når du køber din pizzaovn.

greenhand træpillefyret pizzaovn

Hvilken pizzaovn skal du vælge?

Det er et godt spørgsmål. Der er nemlig mange modeller at vælge imellem, så det kan godt virke som lidt af en jungle at skulle navigere i.

Er du i tvivl om din pizzaovn skal være med gas, brænde eller træpiller, kan du overveje at købe en pizzaovn der kombinerer flere opvarmningsformer.

Der findes fx pizzaovne der både kan tilsluttes en gasflaske og opvarmes med træ. På den måde får du det bedste af begge verdener – du kan både lave pizza på en travl hverdagsaften, og nyde det hyggelige flammespil på de dage hvor du har mere tid.

Her er nogle andre ting som er værd at have med i dine overvejelser når du skal finde den rigtige pizzaovn.

Størrelse

Ja, her tænker du måske at det gælder om at vælge så stor en pizzaovn som muligt, men det er faktisk ikke altid tilfældet. Er pizzaovnen for stor, risikerer du nemlig at pizzaerne bliver hurtigere færdige end I kan nå at spise dem.

Selvom der kun er plads til én pizza ad gangen, er det altså sjældent et problem. Men skal du lave pizzaer til mange personer – lad os bare sige 15-20 gæster – er det nok en god ide at overveje om en stor pizzaovn ikke er bedre.

Vær opmærksom på at størrelsen ofte angives i tommer. En tomme svarer til cirka 2,6 cm. Så vælger du en pizzaovn på 13 tommer, vil du kunne lave pizzaer der er 34 cm i diameter, mens en pizzaovn på 17 tommer giver mulighed for at lave pizzaer der er hele 44 cm i diameter.  

venner spiser pizza
klassisk italiensk pizza
pizza i brændefyret pizzaovn

Opvarmningstid

Nu er størrelsen på pizzaovnen selvfølgelig ikke det eneste du skal have med i dine overvejelser. Mindst ligeså vigtigt er det at gøre dig nogle tanker om hvor hurtigt den skal blive varm.

Ja, mange reklamerer med at du kan lave pizzaer på kun 1-2 minutter med en pizzaovn. Men her skal du altså lige huske på at der går noget tid før temperaturen er høj nok til at du kan smide pizzaen ind.

En god tommelfingerregel er at temperaturen skal være omkring 400-500 grader for at bunden bliver sprød og knasende.

Hvor lang tid der går før temperaturen bliver så høj, kommer helt an på hvilken pizzaovn du vælger. Med en gasfyret pizzaovn går der fx ikke mere end 10-15 minutter, hvorimod en brændefyret pizzaovn tager op imod 30-45 minutter om at blive varm nok. Derfor er den måske ikke det bedste valg hvis du ønsker at lave pizza på en sen hverdagsaften.

Isolering

Når pizzaovnen er klar til brug, skal temperaturen gerne forblive høj i et godt stykke tid, så du ikke skal blive ved med at fyre op. Kan ovnen holde sig varm i timevis, kan du desuden bruge den til både at lave pizza, bage brød og langtidsstege mad, ligesom varmen bliver fordelt jævnt, så pizzaen får den samme gode sprødhed over det hele.

Nu kan det selvfølgelig være svært at se om en pizzaovn er godt isoleret inden du køber den. Det er ikke ligefrem noget man kan afkode ud fra et billede eller en video.

Derfor kan det nogle gange være nødvendigt at nærlæse hvad producenterne skriver om deres pizzaovne.

Vil du have en pizzaovn der er godt isoleret, kan vi fx anbefale mærket Le Feu, som du finder her på siden. Leu Feu har lagt et ekstra varmeisolerende lag ind i ovnens top, hvilket sikrer at hele pizzaen bliver tilberedt til perfektion.

le feu pizzaovn
mor og datter skærer pizza ud

Skorsten

Du kan både få pizzaovne med og uden skorsten. Fordelen ved at vælge en pizzaovn med skorsten er at røgen bliver ledt væk, så du ikke får den i hovedet.  

En pizzaovn med skorsten giver også et bedre sug og dermed en bedre forbrænding, præcis som med en almindelig brændeovn.

Skal du bruge din pizzaovn indenfor, er det nødvendigt at den har en skorsten da der ellers vil komme røg ud i hele rummet. Vil du tilberede pizza i køkkenet, kan du overveje at købe en elektrisk pizzaovn. Den fylder ikke særlig meget, og du skal heller ikke bekymre dig for om hele lokalet pludselig er dækket af røg.

Hvis du vil have en pizzaovn med skorsten, kan du tage et kig på vores Greenhand pizzaovn, der opvarmes med træpiller. Ovnen er kompakt i størrelsen, hvilket også gør den nem at tage med.

Design

Der er stor forskel på hvordan pizzaovne ser ud, og nogle producenter har ligefrem valgt at slå sig på designet. Det gælder fx Le Feu, som laver pizzaovne i et klassisk, enkelt og tidløst design med nordiske undertoner. Le Feu er et godt bud hvis du vil have en pizzaovn som skiller sig ud og bliver lagt mærke til.

Her kan vi også varmt anbefale at kigge nærmere på Morsø, som har lavet den ikoniske Forno Spin pizzaovn, som opnår en temperatur på 400 grader på blot 20 minutter. Herefter tager det 1-2 minutter at bage pizzaen.

Hvis du vil have en pizzaovn i et anderledes design, skal du selvfølgelig være parat til at betale lidt ekstra, men pengene er efter vores mening givet godt ud da du får en ovn som du vil nyde synet af hver gang du ser den. Du behøver heller ikke at gemme den væk fordi du synes den virker stor og klodset.

Det er selvfølgelig en god ide at vælge en pizzaovn som passer ind i den eksisterende byggestil. Vi har heldigvis både pizzaovne i et moderne og klassisk design, hvilket gør det nemmere at finde en model som matcher dit uderum.

morsø forno spin pizzaovn
le feu pizzaovn
morsø forno pizzaovn

LÆS OGSÅ: 20 pizzaopskrifter (grovpizza, pizza bianca, argentinsk løgpizza og mange flere)

Hvad koster en pizzaovn?

Du kan få en pizzaovn for omkring 1.500 kroner, men hvis designet skal være anderledes, kan prisen snildt løbe op i 5.000 kroner eller mere.

Udover prisen for selve pizzaovnen er det også en god ide at tage højde for hvad den koster at bruge. Der er nemlig forskel på om du fyrer med gas, el, brænde eller træpiller.

Derfor er det en god ide at vælge en pizzaovn der er kompatibel med flere brændstoftyper. Så får du nemlig mere kontrol over hvad den koster at bruge. Skulle

prisen på træpiller fx pludselig skyde i vejret, kan du vælge at opvarme ovnen med en billigere opvarmningsform.

Desuden opnår du en bedre forsyningssikkerhed ved at kunne vælge imellem flere forskellige brændstoftyper. Hvis du fx vælger en pizzaovn med træpiller, og der opstår mangel på træpiller, risikerer du at du ikke længere kan lave pizzaer med din pizzaovn. Og så er det jo godt at have andre alternativer ved hånden.

Hvilket brænde skal du vælge til din pizzaovn?

Har du en brændefyret pizzaovn, er det bedst at bruge hårdttræ som fx bøgetræ eller egetræ. Fordelen ved hårdttræ er at det brænder langsomt og giver en jævn og ensartet forbrænding.

Har du ikke mulighed for at skaffe bøgetræ eller egetræ, kan du bruge ask, birk eller avnbøg, som også brænder langsomt.

Vi fraråder dog at du bruger fyr eller gran. Disse træsorter brænder hurtigt, og du vil derfor tit skulle fylde mere brænde på for at holde gang i varmen. Gran og fyr kan også give pizzaen en dårlig smag.

Det er i øvrigt vigtigt at træet er tørt. Hvis fugtindholdet er for højt, vil der gå lang tid før pizzaovnen opnår en tilstrækkelig høj temperatur. Husk at når du laver pizza, skal temperaturen helst nå op på 400-500 grader for at få det bedste resultat.

Mange pizzaovne har et indbygget termometer, så du nemt kan holde øje med temperaturen.

brænde til pizzaovn
maxresdefault

Her kan du se hvordan du tænder op i din Morsø Forno udeovn

Hvordan tænder du op i din pizzaovn?

Har du en brændefyret pizzaovn, er det selvfølgelig vigtigt at bruge tørt brænde uden maling- eller lakrester.

Vi anbefaler at du bruger mindre stykker træ frem for store. På den måde vil pizzaovnen nemlig hurtigere blive varm.

Start med at lave et lille bål ved pizzaovnens åbning. Her kan du godt bruge optændingsblokke for at gøre det nemmere at tænde op, men lad være med at tilsætte brandbare væsker som fx tændvæske.

Du skal tænde op i ovnen cirka 30-45 minutter før pizzaen skal ind. Det er nemlig cirka den tid det tager for ovnen at blive varm nok til at du kan bage pizza.

Når der er kommet godt gang i bålet, skubber du det ind i midten af pizzaovnen.

Fyld løbende mere brænde på hvis der er behov for det. Her kan du godt bruge lidt større stykker træ, men de må heller ikke være alt for store. Så er det nemlig sværere at styre temperaturen.

Pizzaovnen er klar til brug når der ikke er mere sod i ovnen. Her vil temperaturen inde i ovnen typisk være omkring 370 grader – varmt nok til at pizzaerne kan få en sprød bund.  

Er du i tvivl om hvor varmt der er i pizzaovnen, kan du måle temperaturen med et termometer. De fleste pizzaovne har et indbygget termometer, så du nemt kan holde øje med hvor varmt der er inde i ovnen.

Når din pizzaovn har opnået den rigtige temperatur, skubber du gløderne ud til siden, og smider pizzaen ind.

Vil du udnytte tiden bedst muligt, kan du jo passende gøre pizzaen klar inde i køkkenet imens ovnen bliver varm.

Køb din nye pizzaovn hos Davidsen

Vil du i gang med at lave pizzaer af restaurantkvalitet? Så vil du blive glad for en pizzaovn.  I vores sortiment finder du både pizzaovne med gas, brænde og træpiller. Pizzaovnene fås i flere størrelser, så du nemt kan finde en der passer til dine behov. Flere af vores pizzaovne vejer ikke særlig meget og har en kompakt størrelse, så du nemt kan tage dem med på udflugter og picnicture.  Ofte er der også mulighed for at tilkøbe et bord, så pizzaovnen kommer op i højden. Mange borde er udstyret med hjul, så du nemt kan flytte pizzaovnen til en anden placering hvis du ønsker det.