Tag og tagsten
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (16)
 • (15)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
Mærkning
Nulstil
 • (18)
 • (14)
Produkttype
Nulstil
 • (13)
 • (8)
 • (6)
 • (4)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (27)
 • (0)
Pris
Nulstil
40
40
2005
2005
40kr.2005kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 37
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 2|1 - 36 af 37produkter

Hvad er tagpap?


Tagpap bruges som tagbeklædning på beboelsesejendomme, legehuse, udhuse, skure og meget mere. Det består af en kombination af polyesterfibre, kunstgummi og et bindemiddel. Tagpap kaldes også asfaltpap.


I modsætning til teglsten er tagpap utrolig fleksibelt. Det betyder at du kan montere det på alle slags tage, også dem med specielle udformninger.


Tagpap har eksisteret i mange år. I 1970´erne og 1980érne fik det dog et dårligt omdømme. Dels fordi kvaliteten var dårlig, hvorfor mange kæmpede med utætte tage, dels fordi mange forsøgte at lægge tagpap selv uden det store held.


I dag ser billedet heldigvis anderledes ud. Kvaliteten af tagpap har ændret sig markant, og det har en langt bedre slidstyrke og holdbarhed end tidligere. Det er ikke ualmindeligt at et tagpaptag holder i 40-50 år eller mere.


Samtidig er det nu muligt at købe selvklæbende tagpap som er nemmere og mere sikkert at montere end almindeligt tagpap. Skal du lægge tagpap på en mindre bygning, fx et redskabsskur eller et udhus, kan du derfor sagtens montere det selv.


 


Fordele


Tagpap er let, tyndt og bøjeligt. Af den grund er det nemt at arbejde med og lægger op til at lave nogle unikke og anderledes tagløsninger. Du kan fx montere det på et tag der hælder eller har en speciel udformning.


Desuden er det nemt at vedligeholde. Som udgangspunkt skal du blot udbrede eventuelle skader – hvilket nemt kan gøres med asfalttape – friske fugerne op med tagkit og behandle overfladen med tagmasse. Ved at pleje taget korrekt, sikrer du at det holder i mange år og undgår at vand trænger igennem tagkonstruktionen.


Levetiden for tagpap er generelt lang – dog holder det ikke ligeså mange år som fx tagsten af tegl. Med den rigtige pleje og vedligeholdelse, kan du dog forlænge holdbarheden betydeligt.


Tagpap er i øvrigt utrolig billigt sammenlignet med andre løsninger, herunder teglsten og stråtag. Du kan derfor spare mange penge ved at vælge tagpap, især hvis du skal lægge tag på et større areal.


 


Kvalitet og holdbarhed


Tagpap findes i forskellige kvaliteter. For 40-50 år siden var holdbarheden elendig, og mange oplevede problemer med utætte tagpapkonstruktioner. Gennem årene har man dog formået at forbedre kvaliteten betydeligt – bl.a. ved at udskifte pap med polyesterfibre.


Vælger du en tagpapløsning, kan du altså generelt regne med at kvaliteten er i orden, især hvis du vælger et af de anerkendte mærker som Icopal, Plus eller Isola, der alle er tilgængelige her på siden.


Den stærkeste og mest holdbare form for tagpap indeholder SBS højpolymerbitumen, der ikke blot gør taget mere robust, men også mere bøjeligt og mindre modtageligt overfor kuldepåvirkninger. Derfor bør du vælge tagpap, der indeholder så meget SBS højpolymerbitumen som muligt.


 


Selvklæbende tagpap


Skal du lægge nyt tag på et brændeskur, en tilbygning, et legehus eller lignende, er det en fordel at anvende selvklæbende tagpap. Du kan nemt lægge det selv og undgår problemer med brandskader, da det ikke skal brændes fast.


Samtidig har det en lang holdbarhed og er let at arbejde med. 


Selvklæbende tagpap fås på ruller. En rulle indeholder typisk 5 meter eller mere, og du kan vælge mellem flere bredder afhængig af dine præferencer. Husk at jo tykkere tagpappet er, des mere holdbart er det også. 


Montering


Selvklæbende tagpap er velegnet til mindre gør-det-selv projekter. Skal du lægge almindeligt tagpap på et parcelhus, kan det dog være en god ide at få en professionel til at udføre arbejdet, så du er sikker på at det bliver gjort ordentligt og undgår brandskader.


Ved at få en entreprenør til at stå for arbejdet, kan du desuden få en garanti på dit tag. Da tagpap i dag har en bedre slidstyrke end tidligere, er det ikke ualmindeligt med garantier på 15 år eller mere.


Vælger du at lægge tagpap selv, får du her en række gode retningslinjer:


• Ved opbygning af flat tag med tagpap, skal du sørge for at taget har en hældning på 1:40 så regn- og smeltevand kan løbe væk


• Der ligges to lag tagpap – et lag med underpap og et lang med overpap. Sidstnævnte har typisk en overflade belagt med skifersten, som beskytter taget mod nedbrydning fra solens stråler


• Som underlag kan du anvende flere slags materialer. Brædder er typisk den bedste og mest holdbare løsning, men du kan også anvende MK-godkendte krydsfinerplader eller OSB-plader


• Underlaget skal være beskyttet mod regn og sne indtil tagbeklædningen er færdigmonteret


Selvom tagpap virker som en nem løsning, oplever mange at det er sværere at montere end de havde regnet med. Det kan være vanskeligt at lægge banerne lige, og en rulle tagpap kan være besværlig at håndtere, da den kan veje 40 kg eller mere.


Billigt tagpap fra Icopal, m.fl.


Står du overfor et byggeprojekt med lægning af tagpap, finder du hos Davidsen en bred vifte af muligheder. Vi har udvalgt de bedste produkter fra de bedste leverandører, hvilket sikrer dig mange års holdbarhed og en god kvalitet.


Du finder bl.a. tagpapløsninger fra Icopal, som efterhånden er gået hen og blevet en pioner på området, og som producerer tagpap med en lang levetid og en exceptionel slidstyrke. Se alle mulighederne ovenfor.