Tag og tagsten
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (20)
 • (17)
 • (2)
 • (3)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Mærkning
Nulstil
 • (19)
 • (2)
Produkttype
Nulstil
 • (18)
 • (8)
 • (6)
 • (5)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (24)
 • (0)
Pris
Nulstil
45
45
1965
1965
45kr.1965kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 48
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 2|1 - 36 af 48produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvor længe holder tagpap?

  Under normale omstændigheder vil et tag med tagpap holde 40-50 år. For at sikre en lang levetid er det vigtigt at vedligeholde taget.

 2. Hvad koster en rulle tagpap?

  Det kommer an på hvad det er for noget tagpap du vælger. Typisk ligger prisen dog på mellem 500 og 1800 kroner per rulle. Vær opmærksom på at der er forskel på hvor store rullerne er. Derfor kan det være svært at sammenligne prisen.

 3. Må du selv lægge tagpap?

  Ja, der er nemlig ikke nogen regler for hvem der skal lægge taget. Du skal dog være opmærksom på at det kan være en omfattende opgave at lægge tagpap på et parcelhus. Medmindre du ved hvad du laver, bør du derfor overveje at få en professionel til at gøre det for dig. Tagpap på carporte, garager, skure og lignende kan normalt klares uden de store problemer. 

 4. Hvor mange lag tagpap skal der bruges?

  Er der tale om et fladt tag, vil man som regel lægge to lag tagpap. På den måde sikrer man at taget holder tæt, så der ikke siver vand ind igennem.

Hvad er tagpap?

Tagpap bruges som tagbeklædning på beboelsesejendomme, legehuse, udeskure og meget mere.

Oprindeligt bestod det af en kerne af pap – deraf navnet. Men der var et problem med pap: Det optog fugt hvis overfladen blev brudt.

Derfor gik man over til at anvende polyesterfibre i stedet. Polyesterfibre har en række fordele sammenlignet med pap:

 • Er stærkere og holder bedre
 • Gør tagmaterialet mere fleksibelt
 • Er fugtbestandigt

Omkring kernen af polyesterfibre er et lag bitumen, som er blandet med kunstgummi.

Tagpap kaldes også asfaltpap da den kunstgummi der bruges som bindemiddel, består af asfalt og syntetisk gummi.

I 1970’erne og 1980’erne havde tagpap et dårligt ry, da kvaliteten var dårlig. Derfor bøvlede mange med utætte tage.

isola tagpap

Siden da er der heldigvis sket meget. Tagpap har i dag en langt bedre slidstyrke og holdbarhed.

Derudover er det nu muligt at få selvklæbende tagpap, som er nemmere og mere sikkert at montere. Selvklæbende tagpap er velegnet til fx redskabsskure og andre småbygninger.

Derfor skal du vælge tagpap

Tagpap er et populært tagmateriale, som kommer med et væld af fordele.

 • Har en lang levetid – normalt holder det i 40-50 år. Herefter kan man typisk lægge et nyt lag tagpap ovenpå det gamle. Man slipper altså for at skulle rive det gamle tag ned.
 • Er let, tyndt og bøjeligt – derfor kan det bruges til at lave nogle anderledes tagløsninger. Du kan fx montere det på et tag der har en speciel udformning.
 • Er nemt at vedligeholde – moderne tagpap kræver ikke nogen egentlig vedligeholdelse, men taget skal efterses regelmæssigt. Skader kan udbredes med asfalttape og tagmasse. Trænger fugerne til at blive frisket op, kan du gøre det med tagkit. Løbende pleje og vedligeholdelse af taget er med til at sikre en lang levetid og forhindre at vand trænger igennem taget.
 • Er billigt sammenlignet med andre tagløsninger som fx teglsten og stråtag. Skal du have et nyt tag, kan der altså være en del penge at spare ved at vælge tagpap.
 • Er nemt at lægge – vælger du selvklæbende tagpap, kan du gøre det selv. Er der tale om et tag med en lav hældning, skal der lægges to lag tagpap – først et lag underpap, dernæst et lag overpap.
 • Kræver kun en lille hældning for at vandet kan løbe af, og anvendes derfor bredt til mange forskellige tagkonstruktioner. Hældningen på taget skal minimum være 2,5 centimeter per meter.
 • Fås i flere farver – sort, grå, grøn, teglrød og hvid er de mest almindelige.​​​​​​​

Du kan i princippet bruge tagpap på alle type tage, men der kan være regler som gør at taget skal se ud på en bestemt måde i dit område. Det kan fx være bestemmelser i lokalplaner eller servitutter. Inden du går ud og køber tagpap, er det altså vigtigt at tjekke hvilke krav der stilles til dit tag.

Sådan tjekker du lokalplaner for dit område

 1. Gå ind på https://visplaner.plandata.dk/
 2. Klik på ”søge efter lokalplan”
 3. Indtast adresse, matrikelnummer eller planID
 4. Klik på det område på kortet hvor din adresse ligger
 5. Klik på ”åbn plan” i højre side
plandata

Her er et eksempel på hvad der kan stå lokalplanen: ”Tage skal fremstå af matte tegl, skiffer, fibercementskifer, tagpap eller tagpap på lister. Tage må ikke fremstå af stålplader der ligner tegl”.

Lokalplanen kan være omfattende. Derfor er det en god ide at søge i dokumentet for at finde frem til de afsnit som omhandler tagpap (eller hvad du nu er interesseret i at vide mere om).

Et godt råd til valg af tagpap

Der findes flere forskellige typer tagpap på markedet. Når du skal vælge tagpap, er det vigtigt at kvaliteten er i orden. Vi anbefaler at du kigger efter tagpap som indeholder SBS højpolymerbitumen. Det gør både taget mere robust, men også mere bøjeligt – hvilket giver en større arkitektonisk frihed. Tagpap med SBS højpolymerbitumen har desuden en længere levetid.

Sådan monterer du tagpap

Du må godt montere et tag med tagpap selv. Men skal du lægge tagpap på husets tag, er det en god ide at få en fagperson til at udføre arbejdet for dig – bl.a. fordi der er risiko for brandskader, ligesom det kan være svært at lægge banerne lige.

Får du et firma til at lægge taget, har du også mulighed for at få en garanti på det udførte arbejde. Nogle firmaer giver op til 15 års garanti.

Skal du lægge tagpap på småbygninger som fx brændeskure, legehuse eller pavilloner, er det en forholdsvis overkommelig opgave at udføre taglægningen selv.

montering af tagpap

Her er nogle gode råd til montering af tagpap:

 • Taget må ikke være helt flat, men skal have en hældning på minimum 2,5 cm per meter, så regn- og smeltevand kan løbe væk.
 • Underlaget skal være fast. Vi anbefaler at du bruger brædder. Det er en dyrere løsning end OSB-plader eller vandfast krydsfiner. Til gengæld er der mindre risiko for at der dannes skimmelsvamp.
 • Har taget en lav hældning, skal der monteres to lag tagpap. Det nederste lag – kaldet underpap – gør taget tæt. Det øverste lag – kaldet overpap – består ofte af små skifersten, som beskytter imod solens stråler.

Gode råd om vedligeholdelse af tagpap

Et tagpaptag kræver ikke som sådan nogen vedligeholdelse, men det er en god ide at gå det efter et par gange om året for at sikre en lang levetid.

I forbindelse med det halvårlige eftersyn, skal du feje blade, kviste og grene ned fra taget.

I de første par år skal du også fjerne de skiftersten som samler sig på overfladen. De løse skifersten er ikke et udtryk for at der er problemer med taget. Grunden til at de blæser sammen på overfladen, er at producenten bestrør taget med flere skifersten end der reelt er behov for.

Når du går taget efter, er det vigtigt at være opmærksom på om der er skader som skal udbedres. Tjek for revner i inddækningen, kontroller at fugerne er intakte, og undersøg ovenlysvinduer, skorstene og lignende.

Opstår der utætheder i taget, kan du tætne dem med asfalttape eller tagmasse. Mindre revner og fuger kan fyldes ud med tagkit.

Hvert femte år råder vi dig til at få en tagdækker til at efterse taget.

maxresdefault

I videoen her får du en gennemgang af nogle af de produkter du kan bruge til vedligeholdelse af dit tagpaptag.

Hvad koster et tag med tagpap?

Prisen for tagpap svinger meget og afhænger i høj grad af kvaliteten. Tagpap der indeholder SBS højpolymerbitumen, er fx dyrere end tag pap uden.

Når du skal sammenligne priserne, er det vigtigt at du ikke bare kigger på hvad en rulle koster. Der er nemlig forskel på hvor mange meter tagpap de forskellige ruller indeholder. Derfor skal du i stedet sammenligne prisen per meter.

Det er også vigtigt at medregne udgifter til arbejdsløn hvis du vælger at få en fagperson til at lægge taget. Udgifterne til arbejdsløn kan variere meget og er typisk højere i hovedstadsområdet end i resten af landet.

Lægger du to lag tagpap, skal du huske at inkludere prisen for både underpap og overpap i din udregning.

Bestil tagpap hos Davidsen, og få et tag der holder i 40-50 år

Tagpap er velegnet til parcelhuse, sommerhuse og småbygninger som redskabsskure, legehuse og udhuse.

I vores sortiment finder du tagpap fra anerkendte producenter som Icopal og Isola, der begge har mange års erfaring på området.

 • Icopal tilbyder tagpap med en exceptionel styrke og holdbarhed. Icopal har både tagpap der skal svejses fast, og selvklæbende tagpap.
 • Isola er førende med en bred vifte af tagløsninger. Selvklæbende tagpap er en af dem. Isola har over 60 års erfaring med tagprodukter.

Du kan bestille tagpap online – med levering til adresse eller afhentning i en af vores butikker, som du finder i hele landet.