Haveindretning
Filtrér søgning
Nulstil alle
Farve
Nulstil
 • (53)
 • (29)
 • (25)
 • (21)
 • (6)
 • (4)
 • (4)
 • (3)
Vis alle
Produkttype
Nulstil
 • (83)
 • (32)
 • (29)
 • (8)
 • (1)
Brand
Nulstil
 • (140)
 • (7)
 • (6)
Lagerstatus
Nulstil
 • (18)
 • (0)
Pris
Nulstil
125
125
24291
24291
125kr.24291kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 153
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 5|1 - 36 af 153produkter

Hvilke typer postkasser findes der?

Almindelige postkasser

Hvis du blot har brug for at modtage brevpost, er det en almindelig postkasse du skal have.

Postkasser fås i mange størrelser, udformninger og farver. Her gælder det selvfølgelig om at vælge et udtryk som falder i din smag, men det er også en god ide at tænke over hvordan postkassen skal passe ind i husets byggestil.

Har du brug for at placere flere postkasser ved siden af hinanden – fx hvis I er flere i samme ejendom der ønsker at modtage post i hver jeres postkasse – er det en god ide at vælge firkantede postkasser. De er nemlig lettere at montere tæt op ad hinanden.

Hvad koster en postkasse?

Det kommer selvfølgelig an på hvilken du vælger. De billigste koster ikke mere end et par hundrede kroner, men der findes også postkasser til flere tusinde kroner.

Er de dyre postkasser bedre?

Ikke nødvendigvis. Ofte er det mærket og designet man betaler ekstra for. Så hvis du blot har brug for at kunne modtage din post, og ikke går synderligt meget op i hvordan postkassen ser ud, er der ingen grund til at kaste tusindvis af kroner efter en ny postkasse.

Pakkepostkasser

I takt med at flere danskere handler på nettet, er behovet for pakkepostkasser blevet større.

En pakkepostkasse kan både bruges til at modtage brevpost og pakker. Du behøver altså ikke have to separate postkasser.

Nu sidder du måske og tænker at mange pakkepostkasser virker store og klodsede. Og ja – de har selvfølgelig ikke samme størrelse som en almindelig postkasse. Men det betyder ikke at de behøver at virke dominerende. Mange pakkepostkasser har faktisk et enkelt og diskret udtryk, som ikke tager for meget opmærksomhed.

Hvordan undgår du tyveri af dine pakker? Kan ubudne gæster ikke bare fiske pakkerne op?

Ikke nødvendigvis. En del af de pakkepostkasser du kan købe i dag, er nemlig forsynet med en såkaldt drop-in sikring, som forhindrer uvedkommende i at stjæle dine pakker.

Nogle pakkepostkasser har desuden LED-belysning, som gør dem nemme at se i mørke.

Hvilken postkasse skal du købe?

Der er flere ting du bør tænke over når du skal vælge den rigtige postkasse.

Da postkassen er noget af det første man lægger mærke til, er det vigtigt at gøre dig nogle tanker om hvordan den skal se ud. Postkassen kan fx have et klassisk design med referencer til konvoluttens karakteristiske form. Eller et minimalistisk og stilrent udtryk som passer til den moderne bolig.

Både Allux og Mefa arbejder sammen med anerkendte tegnestuer og arkitekter, hvilket betyder at du får en postkasse med et flot, skandinavisk design.

En anden ting du skal være opmærksom på, er postkassens kvalitet. Vi anbefaler at du går efter en solid og robust postkasse der kan holde til lidt af hvert.

For at få en ide om postkassens kvalitet kan du kigge på det materiale den er lavet af. Mange postkasser er fx fremstillet af galvaniseret stål, som forhindrer dem i at ruste. Nogle producenter – fx Mefa – tilbyder endda 12-års garanti mod rustgennemtæring på udvalgte postkasser.

Køber du en pakkepostkasse, skal du være opmærksom på at der er stor forskel på størrelsen. Mange kan rumme omkring 40-50 liter, men der findes også pakkepostkasser med en volumen på over 100 liter.

En stor og rummelig postkasse kommer fx til ret når du er afsted på ferie i længere tid, og ved at der er pakker undervejs.

Uanset om du vælger en pakkepostkasse eller en brevkasse, er det en god ide at tjekke om sikkerhedslåsen kan omstilles til hoveddøren. På den måde kan du nemlig bruge den samme nøgle til både postkasse og hus.

Vil du gerne slippe for at skulle låse postkassen op med en nøgle hver gang du skal hente post, kan du købe en postkasse med et separat avisrum. Så skal du kun bruge nøgle når du tømmer postkassen for breve, som har sit eget rum. 

Hvilke mærker findes der?

Mefa postkasse

Mefa er nordens største producent af postkasser, pakkepostkasser og postkasseanlæg. Med en postkasse fra Mefa får du både god kvalitet, høj sikkerhed og et gennemført design.

Postkasserne fås i mange forskellige farver og udformninger, hvilket gør det nemt at finde et design som passer til boligens byggestil.

I vores sortiment finder du både klassiske postkasser i et enkelt design og moderne postkasser med bløde og harmoniske linjer.

Priserne starter ved 180 kr., men vil du have et unikt og anderledes design, skal du typisk betale mere.

Allux postkasse

Allux producerer både postkasser, pakkepostkasser, systempostkasser, standere, navneskilte og husnumre.

Mange af postkasserne er designet af kendte designere og arkitekter som fx Michael Stabell og Bent Ulrik Jensen.

En af de mest populære Allux postkasser er designet af Christian Bjørn og er forsynet med LED lys, som automatisk tænder når der registreres en bevægelse. Bjørn fås både som almindelig postkasse og som pakkepostkasse.

Prismæssigt er der ikke den store forskel på om du køber en postkasse fra Allux eller Mefa, men hvor meget du skal betale, afhænger af hvilken størrelse og model du vælger.

Hvordan monterer du din postkasse?

Det er vigtigt at du monterer din postkasse rigtigt. En pakkepostkasse skal typisk monteres på en mur eller en stander. I nogle tilfælde er standeren inkluderet – andre gange skal du købe den separat.

Inden du monterer standeren, bør du tjekke hvor elkabler, telefonledninger og andre installationer ligger, så du ikke kommer til at beskadige dem.

Køber du en af vores Mefa postkasser, kan du downloade en udførlig monteringsvejledning fra deres hjemmeside. Så ved du præcis hvordan du skal gribe opsætningen an.

Vær opmærksom på at du ikke nødvendigvis behøver at støbe standeren ned i jorden. Mefa har fx udviklet et såkaldt Easy Mounting system, som betyder at du kan montere standeren med jordspyd. Ved at bruge jordspyd går det meget hurtigere, og du slipper for at skulle blande beton.

Husk at hvis du har et hus, er det dig der har pligt til at montere postkassen.

Hvordan vedligeholder du din postkasse?

Du skal vedligeholde din postkasse for at bibeholde dens oprindelige udseende og undgå rustdannelse.

Vi anbefaler at du smører alle bevægelige dele 1-2 gange om året. Derudover afhænger den løbende vedligeholdelse af hvilket materiale postkassen er lavet af.

 • Galvaniseret stål – vaskes 3-4 gange om året. Brug vand iblandet lidt opvaskemiddel. Hvis du undlader at rengøre postkassen, risikerer du at der opstår rust.
 • Rustfrit stål – behandles med syrefri olie minimum fire gange om året. Altså én gang hvert kvartal. Behandlingen forhindrer at der dannes anløbninger på postkassen.
 • Kobber og messing – behandling ikke nødvendig hvis du ønsker en patineret overflade. Men ellers skal du behandle postkassen med midler der er lavet specielt til kobber eller messing.

Køb en ny postkasse hos Davidsen

Ifølge postloven – som gennemgik en større renovering i 2010 - er det lovpligtigt at have en postkasse. Og det gælder uanset hvornår boligen er opført.

Har du brug for en postkasse, har vi et stort udvalg af både brevkasser og pakkepostkasser. I vores sortiment finder du således over 150 postkasser i robuste og slidstærke materialer.

Vi forhandler flere af de anerkendte mærker, herunder:

 • Allux
 • Mefa

Vores sortiment inkluderer også standere, så du kan montere din postkasse ud mod vejen, som loven foreskriver.

Du kan bestille din nye postkasse online og få den leveret til døren indenfor få dage eller – hvis du hellere vil hente den selv – benytte dig af vores bestil og hent koncept.