Havemaskiner
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (5)
  • (5)
  • (3)
Produkttype
Nulstil
  • (4)
  • (4)
  • (3)
  • (1)
Mærkning
Nulstil
  • (2)
Lagerstatus
Nulstil
  • (3)
  • (0)
Pris
Nulstil
44
44
18999
18999
44kr.18999kr.
Vis:
36
produkter1 - 14 af 14
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvorfor vælge en fejemaskine?

Ifølge lovgivningen har du pligt til at holde veje og stier omkring huset fri for sne, blade, kviste og andre former for skidt og snavs. Det gælder året rundt – ikke kun i vintermånederne. Mere specifikt skal du sørge for at gangarealerne er ryddet mellem kl. 7-22.

Dette kan naturligvis gøres med en almindelig kost og skovl. Opgaven kan dog klares betydeligt nemmere og hurtigere med en fejemaskine eller en sneslynge – især hvis du har brug for at rydde større områder som fx parkeringspladser eller lignende.

En fejemaskine kan bruges til en bred vifte af opgaver – herunder rydning af sne om vinteren, blade om efteråret, kviste om foråret og skidt og snavs om sommeren. En sneslynge egner sig derimod kun til at fjerne sne og har derfor ikke lige så mange anvendelsesmuligheder som en fejemaskine.


Valg af fejemaskine

Når du skal vælge fejemaskine, er der flere ting du bør tage stilling til. I sidste ende handler det om at finde en maskine som matcher dine behov – både i forhold til den opgave du står overfor og dit budget.

En af de vigtigste overvejelser er fejemaskinens arbejdsbredde. Har du brug for at rydde større mængder sne eller blade, kan det være en fordel at vælge en maskine med en bred fejekost. På den måde kan du flytte større mængder skidt og snavs på kortere tid.

En stor arbejdsbredde er dog ikke altid en fordel. Har du brug for at komme ind i hjørner og rydde smalle stier og veje, vil en kort arbejdsbredde være bedre. Heldigvis har vi fejemaskiner i flere forskellige størrelser, så uanset om du skal flytte store mængder sne eller blot feje indkørslen eller terrassen, har vi en model der passer til opgaven.

Udover arbejdsbredden bør du være opmærksom på fejemaskines hastighed. Sand og grus flyttes bedst i et rolig tempo, mens mudder og blade bedst ryddes med en højere hastighed. Hvis du skal bruge maskinen til flere forskellige typer opgaver, kan det derfor være en fordel at vælge en model med justerbar hastighed, så du kan tilpasse den til den konkrete situation. Et godt bud kunne fx være Texas Smart Sweep der har 3 fremadgående gear og 1 bakgear.

Mange fejemaskiner startes med håndkraft. Skal du bruge maskinen til snerydning, kan det dog være en fordel at vælge en model med el-start. På den måde behøver du ikke bekymre dig om den kan startes om vinteren. Du slutter bare maskinen til en strømforsyning (via en forlængerledning) og trykker på en knap, hvorefter den starter. Hos Davidsen tilbyder vi flere modeller med el-start. Overvej fx Texas Handysweep 650TGE der har både el-start og rekylstart og som er perfekt til rydning af større snedynger.

 

Vedligeholdelse og pleje af fejemaskine og sneslynge

Som med andre havemaskiner er det vigtigt at fejemaskine vedligeholdes efter anvisningerne i den medfølgende brugervejledning for at sikre optimal ydeevne og levetid.

Hvis maskine opbevares i længere tid af gangen – fx fra forår til vinter – er det vigtigt at børsterne ikke har kontakt med jorden da det kan gøre dem skæve. Derudover kan det være en god ide at tømme motoren for benzin – især hvis maskinen skal stå vinteren over. På den måde undgår du at kondensvand samler sig i tanken og gør motoren svær at starte. Husk at slukke for motoren inden du går i gang.

Du bør også tjekke dæktrykket med jævne mellemrum. Du finder som regel det korrekte dæktryk i den medfølgende vejledning. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne på vej.

Maskinen bør rengøres efter brug. Det gøres med motoren slukket og med en børste eller trykluft. Undgå at sprøjte vand direkte på motoren, og brug ikke en højtryksrenser til rengøringen da det kan beskadige maskinen. I samme ombæring kan du med fordel efterfylde tanken med motorolie, så den er klar til næste gang.

Bemærk at fejemaskinen bedst opbevares overdækket. Det kan fx være i et redskabsskur, en garage eller en tør kælder.

OBS: I forhold til rengøring og vedligeholdelse bør du altid følge instruktionerne i den medfølgende brugermanual. Ovenstående skal blot betragtes som en generel vejledning. Der kan forekomme individuelle forskelle for de enkelte maskiner.

 

Billige fejemaskiner til udendørsbrug

Skal du rydde større områder for sne, blade, kviste eller grus, kan en fejemaskine spare dig for en masse tid og gøre arbejdet nemt og hurtigt.

Hos Davidsen finder du et stort udvalg af fejemaskiner til udendørsbrug. Vi forhandler flere anerkendte mærker, herunder Texas, Stiga og GMZ.

Mange af vores fejemaskiner kan udvides med ekstratilbehør– fx sneplove, opsamlingskasser, fræsere eller sneslynger. På den måde kan du benytte maskinen til forskellige opgaver.

Se vores udvalg af tilbehør til fejemaskiner her

Har du udelukkende brug for at rydde sne, kan du med fordel vælge en sneslynge. Den fjerner sne hurtigt og effektivt uden at du skal anstrenge dig. Vi har sneslynger til flere forskellige behov og tilbyder både modeller med el- og benzinmotor.

I forbindelse med snerydningen kan det være en fordele at strø med salt, så du undgår glatte veje og fortove. Vi har vejsalt af god kvalitet og med et minimalt indhold af vand. Bestil enkelte poser med 25 kg, store BigBags med 1000 kg eller hele paller med 40 poser af 25 kg.

Tip: Sne ryddes bedst når den er frisk.