Fliser og klinker
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (13)
 • (14)
 • (2)
Mærkning
Nulstil
 • (4)
Materiale
Nulstil
 • (37)
 • (19)
 • (7)
 • (5)
 • (1)
 • (1)
Farve
Nulstil
 • (30)
 • (15)
 • (13)
 • (10)
 • (4)
 • (2)
 • (3)
 • (2)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (19)
 • (0)
Vis:
36
produkter1 - 36 af 98
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 3|1 - 36 af 98produkter

Sørg for at vælge fliser i den rigtige størrelse


Størrelsen på dine nye fliser bestemmer både hvordan det færdige resultat kommer til at se ud, og hvor meget rengøring der vil være.


Men hvordan finder du den rigtige størrelse? En god huskeregel er at små fliser egner sig bedst til små rum, mens store fliser ser bedre ud i store rum.


Som hovedregel bør gulvfliser være mindst lige så store som fliserne på væggene – men kan også være større.


Vælger du større fliser til vægge end gulve, kan det være med til at give en spændende kontrast og skabe mere liv og dynamik i rummet. Vælger du derimod den samme størrelse fliser til både gulve og vægge, bidrager det til et mere roligt og harmonisk udtryk.


Hvilken farve skal fliserne have?


Når du skal finde de rigtige fliser, er farven en vigtig faktor da den har stor betydning for hvordan rummet opleves. Hvide fliser får rummet til at virke større end det er, mens mørke farver kan bidrage til et mere eksklusivt udtryk.


Farvevalget har også betydning for hvor meget rengøring fliserne kræver. Sorte fliser kræver mere rengøring – ikke fordi de bliver mere beskidte, men fordi skidt og snavs ses tydeligere. Det er specielt de hvide kalkaflejringer der tiltrækker opmærksomhed. 


Rengøring af fliser


Fliser der bruges indendørs, er som udgangspunkt nemme at rengøre, men nogle typer kræver mere pleje og vedligeholdelse end andre. Vælger du fx marmor eller travertin, skal du være ekstra omhyggelig med rengøringen fordi disse materialer absorberer farver. Spilder du på fliserne, er det altså vigtigt at du gør dem rene med det samme.


Derimod er glaserede fliser og klinker nemmere at rengøre end fliser med en ru overflade. De reflekterer desuden lyset bedre og kan derfor få rummet til at synes større (netop af den grund er de også gode til mindre badeværelser).


Vælg den rigtige stil


Inden du bestiller fliser, bør du gøre dig nogle tanker om hvordan de skal se ud. Er du ikke tilfreds med resultatet, kan det nemlig blive dyrt og besværligt at skulle udskifte dem.


 Der findes i dag mange flere slags fliser end tidligere. Fx kan du få fliser der ligner beton eller træ, hvilket gør det meget nemmere at skabe det udtryk du ønsker, men de mange valgmuligheder gør det også sværere at vælge.


Heldigvis er der nogle retningslinjer som kan hjælpe dig på vej: Ønsker du fx en traditionel og tidløs flisebelægning, kan du vælge hvide, keramiske fliser med en tynd fuge. For et mere eksklusivt udtryk er lavasten eller perlemorsmosaik gode bud, mens marmor kan være med til at skabe liv og give en oplevelse af elegance.


En anden mulighed er at vælge vinylgulve der ligner fliser og klinker. Vinylgulve har den fordel at de er bløde og behagelige at gå på, reducerer trinlyde og har en god slidstyrke. Ulempen er at de ikke kan bruges i vådrum.


Fugerne har betydning for det færdige resultat


Fugernes tykkelse, farve og antal har stor betydning for hvordan det endelige resultat ser ud.


Laver du fugerne i samme størrelse på både vægge og gulve, kan det være med til at skabe ro i rummet. Vælger du derimod fuger i forskellige størrelser, kan det give et spændende modspil.


Ønsker du at skabe en harmonisk oplevelse, bør du vælge fuger der har samme farve som fliserne, hvorimod du kan opnå et dynamisk og kontrastfuldt udtryk ved at lade fugerne træde frem og skille sig ud.


Hvad hvis du vil skabe et enkelt og minimalistisk udtryk? Ja, så er det en god ide at vælge store fliser (hvilket giver en overflade med få fuger). Omvendt vil mange fuger give et mosaiklignende udtryk.


Skridsikkerhed på flisebelægninger


Når fliser udsættes for vandpåvirkninger, kan de blive meget glatte. Derfor er det vigtigt at tænke på skridsikkerhed når du skal have fliser i hjemmet.


Et gulv med mange små fliser har flere fuger og er derfor mere skridsikkert end et gulv med få, store fliser.


Vil du øge skridsikkerheden, kan du behandle fliserne med kemikalier, men dette kan stille anderledes krav til hvordan gulvet skal vedligeholdes. 


Se også: Sådan gør du badeværelsesgulvet skridsikkert


Skal fliserne være vandtætte?


Hvis du skal lægge fliser i vådrum, som fx et badeværelse eller et toilet med afløb, så ja. Hvis vand trænger ind bag fliserne, kan det nemlig give fugtskader, og du risikerer at der dannes råd og skimmelsvamp.


Det er værd at nævne at ikke alle fliser har samme modstandsdygtighed over for vand. Keramiske fliser er fx mere vandtætte end natursten og er derfor et bedre valg til vådrum.


Se også: Byggereglementets vejledning om fugt og vådrum


Lægning af fliser indendørs


Du kan spare mange penge ved at lægge fliser selv. Det er dog vigtigt at du bruger den rigtige teknik, så du undgår kostbare fejl.


Inden du går i gang, skal du måle op, så du får en pæn og ensartet tilpasning hele vejen rundt.


Bland herefter fliseklæb med vand efter anvisningen på emballagen, og smør massen ud på et mindre område med en tandspartel. Start gerne med at lægge de første fliser på midten, og arbejd dig så ud efter. For at opnå den samme afstand mellem fugerne anbefaler vi at du bruger en fugesnor.


Har du brug for at skære fliserne til, kan du bruge en såkaldt fliseskærer, som du kan køb online eller i et af vores byggemarkeder. Forsøg så vidt muligt at have den samme beskæring i begge ender.


Køb billige væg- og gulvfliser hos Davidsen


I vores sortiment finder du mange fliser til både gulve og vægge. Vi forhandler både små og store fliser, keramiske fliser, betonfliser og meget mere. Alle vores fliser kan købes online, og udvalgte modeller kan også bestilles til afhentning i vores butikker.


OBS: Vi anbefaler at du bestiller flere fliser end du skal bruge – både fordi det er rart at have et par ekstra liggende hvis du skulle få brug for at udskifte nogle af fliserne senere, men også fordi der opstår et naturligt spild i forbindelse med lægningen af de nye fliser.


Se også vores udvalg af badeværelsesmøbler her