Tag og tagsten
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (6)
 • (4)
Mærkning
Nulstil
 • (6)
Produkttype
Nulstil
 • (3)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (3)
 • (0)
Vis:
36
produkter1 - 10 af 10
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad er tagplader lavet af?

  Tagplader fås i flere forskellige materialer og fra forskellige producenter. Du kan få tagplader til huse, fritidshuse, legehuse og andre typer af udhuse, skure og redskabsrum. Det er ikke alle typer af tagplader, der egner sig til beboelsesejendomme. Hos Davidsenshop kan du finde tagplader i fibercement, PVC, polycarbonat, stål, polystyren, bitumen og polypropylen.

 2. Hvad er eternitplader?

  Eternitplader er tagplader, der er lavet af fibercement. De tynde lag af fibercement er presset sammen til en stærk og stiv tagplade. Tagplader i fibercement er et billigt og sikkert alternativ til tagsten i beton og tegl. 

 3. Hvad er eternitplader lavet af?

  Eternit er i dag lavet af 90 % fibercement og 10 % cellulosefibre. Men da fibercement blev opfundet, bestod de sidste 10% af asbestfibre i stedet for cellulosefibre. Dette er grunden til, at eternitplader på ældre huse indeholder asbest. Asbest er sundhedsskadeligt, så når taget skal brydes ned, kræves der en særlig håndtering og afskaffelse af materialerne. 

 4. Er der asbest i tagplader?

  Nej, der er ikke asbest i de tagplader, du kan købe i dag. I 1960’erne og 1970’erne var tagplader i eternit utroligt populære på almindelige parcelboliger, fritidshuse, alment boligbyggeri osv. I 1980’erne fandt man ud af, at indholdet af asbest var sundhedsskadeligt, og man stoppede med at bruge det. 

 5. Hvad er bølgeeternit?

  Bølgeeternit er, som navnet antyder, bølgede tagplader. Hos Davidsenshop kan du købe bølgeeternit fra Cembrit, som er en af Danmarks førende producenter af tagplader i fibercement. Du kan vælge mellem fire forskellige typer bølgeeternitplader: B5, B6, B7, og B9.

 6. Skal der undertag på eternittag?

  Der er ikke noget krav om, at der skal være undertag på et bølgeeternittag. Pladerne anses for at være 100 procent tætte. Bølgeeternit tagplader kan bruges på tagdækning med en hældning på ned til 14°. 

 7. Hvad koster tagplader?

  Prisen på tagplader afhænger af materialevalget, som igen afhænger af, om du skal lægge tag på et skur, et udhus eller din bolig. Hvis du skal have lagt tag på din bolig, så er tagplader i eternit et godt og forholdsvist billigt valg. Det er generelt billigere at lægge et eternittag i forhold til tagsten i tegl eller beton. 

 8. Hvilken slags bølgeplader skal jeg vælge?

  Til parcelhuse er Cembrit B6 og Cembrit B7 bølgeeternitplader populære valg. Det er et stærkt materiale, som sikrer gode forhold for, at regn på taget kan føres ned i tagrenderne. Bølgeeternit minder i udseende om almindelige tegltagsten og er derfor et godt valg til det moderne parcelhus. Tagpladerne fås i flere farver, bl.a. grå, mokka, sortblå og teglrød.