Malerværktøj
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (23)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (21)
  • (0)
Vis:
36
produkter1 - 25 af 25
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er malertape?


Malertape bruges til afdækning når du skal male. Hvis du ikke dækker af, risikerer du at få malerstænk på døre, karme og paneler (og det vil du selvfølgelig gerne undgå).


Malertapen sikrer også at du får skarpe kanter – fx mellem to farver på en væg eller mellem to vægge som skal males i hver deres farve. 


For at få et pænt malerresultat er det altså altafgørende at du bruger malertape.  


Det er selvfølgelig ikke nok kun at dække af langs kanter og hjørner. Hvis du vil undgå at få maling på gulve og inventar, skal du også dække af med fx afdækningsplastik. Her kan du bruge malertape til at forsegle samlingerne. 


Hvilken malertape skal du vælge?


Det er vigtigt at du vælger en malertape af god kvalitet – ellers risikerer du at den efterlader klæberester, løsner sig imens du maler, eller giver uskarpe kanter. 


Derudover skal du sikre dig at malertapen passer til den opgave du skal i gang med. Hvis du skal male udendørs, gør du klogt i at vælge en såkaldt uv-bestandig malertape, som er en tape der kan sidde på underlaget i lang tid uden at brænde fast. 


UV-bestandig malertape kan også bruges på indendørs overflader der udsættes for sollys. 


Malertape fås i forskellige størrelser. Skal du lave knivskarpe farvekanter og præcise afgrænsninger, er det en god ide at vælge en tynd malertape (som fx Tesa Precision, der fås til både inden- og udendørsbrug). 


Til sarte overflader – som fx tapet – skal du vælge en malertape med mindre klæbemiddel end andre typer tape. Så undgår du at ødelægge underlaget. 


Vælg også en malertape som kan sidde i mange timer. På den måde undgår du at den brænder fast hvis du fx skal male en væg ad flere omgange med pauser imellem. 


Hvordan bruges malertape?


Malertape giver ikke nogen garanti for at du får et pænt malerresultat – heller ikke hvis du vælger den rigtige tape. 


For at få en skarp kant er det vigtigt at du bruger malertapen rigtigt. 


Hvordan gør du det?


Først skal du markere med kridtsnor hvor tapen skal sidde. På den måde bliver det nemmere at sætte tapen helt lige. 


Sæt tape langs ydersiden af den afmærkede streg. Vi råder dig til ikke at bruge mange korte stykker – så risikerer du nemlig at der kommer små hakker i malingen. 


På den anden side kan lange stykker tape være svære at håndtere, så det gælder om at finde en passende længde. En god tommelfingerregel er at tapen ikke skal være mere end 1 meter lang.


Når du har sat malertape på, skal du lukke kanterne med væggens farve, vente til malingen er tør og så male over med den nye farve. 


Det er vigtigt at du fjerner tapen imens malingen stadig er våd – ellers vil du trække malingen med når du fjerner tapen. Tapen skal altså ikke sidde i mere end et par timer. 


Hvordan fjerner man malertape?


Hvis du lader malertapen sidde for længe, kan den brænde fast, og så kan du ikke bare rive den af. 


Her skal du i stedet påføre en smule babyolie. Lad olien sidde lidt, og fjern så resterne af malertape. 


Hvis du skal fjerne malingrester fra en glasoverflade, kan du skrabe dem væk med en såkaldt glasskraber, som du kan købe online eller i vores byggemarkeder. Træ og malede overflader kan slibes og males over på ny. 


Find den rigtige malertape hos Davidsen


Vi har malertape til enhver maleropgave. I vores sortiment finder du både almindelig malertape, uv-bestandig malertape og malertape til sarte overflader. 


Vores malertape sælges i ruller af op til 50 meter og kan enten købes online (med levering til adresse eller postboks), eller bestilles til afhentning i en af vores butikker.