Havemaskiner
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
 • (35)
 • (21)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (34)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (5)
Pris
Nulstil
57
57
5195
5195
57kr.5195kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 77
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 3|1 - 36 af 77produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilken benzin skal man bruge til hækkeklippere?

  I dag er det ikke alle hækkeklippere der bruger almindelig blyfri benzin. Derimod kan du også finde batteridrevne hækkeklippere der blot skal oplades samt hækkeklippere med ledning. 

 2. Hvilken hækkeklipper er bedst?

  Det er svært at sige hvilken hækkeklipper der er bedst. Hos os finder du mange hækkeklippere af høj kvalitet, som er gode til forskellige formål. Vi anbefaler derfor at du klargøre dine ønsker og behov først.

 3. Hvordan sliber man en hækkeklipper?

  Tag sværdet af eller læg hele hækkeklipperen på dit arbejdsbord. Start med at fjerne det værste rust med stålbørste og smør derefter med petroleum, som vil løsne snavs. Slib derefter med en god fil. Følg vinklen og gør det i fremadgående bevægelser.

 4. Hvad kan jeg smøre min hækkeklipper med?

  Brug en god olie til at smøre din hækkeklipper. Du kan også vælge at kombinere en olie med petroleum. Hos os finder du et bredt udvalg af begge produkter.

Hvilke typer hækkeklippere findes der?

Batteridrevne hækkeklippere

Mange tyer til den batteridrevne hækkeklipper når de skal klippe hæk. Og med god grund: Den giver en stor bevægefrihed, og der er ikke nogen ledning som du kan snuble over. Ulempen er at hækkeklipperen kan løbe tør for batteri imens du arbejder. Derfor er det en god ide at have et ekstra batteri liggende, som du kan skifte med. Du kan også lade batteriet op hver gang du har brugt det. Så er det klar til næste gang du skal klippe hæk. Batteriet skal typisk købes separat, men mange batterier er kompatible med andre maskiner og værktøjer indenfor samme mærke - hvis blot de har samme spændingsklasse. Nogle batterier kan endda bruges på tværs af flere mærker.

Elektriske hækkeklippere

Har du ikke noget imod at skulle trække en forlængerledning hver gang du skal klippe hæk, kan en hækkeklipper med ledning være den rigtige løsning. Her skal du dog være opmærksom på at du kan komme til at kappe ledningen over imens du arbejder. Så det er vigtigt hele tiden at være opmærksom på hvor den er. Vi anbefaler også at du lader ledningen hvile henover skulderen - så har du bedre styr på den.

Med en elektrisk hækkelipper skal du ikke tænke over om den pludselig løber tør for strøm undervejs. Da den er sluttet til et strømstik, kører den nemlig ligeså længe du har brug for det. En elektrisk hækkeklipper er derfor god hvis du skal klippe en større hæk, og har en forlængerledning der er lang nok til at du kan nå hele vejen rundt. En anden fordel er at hækkeklipperen er støjsvag og har en lav vægt. Derfor er den behagelig at arbejde med, og du slipper for at skulle iføre dig eksempelvis høreværn.

Benzindrevne hækkeklippere

Har du en stor hæk der skal klippes, bør du overveje en hækkeklipper med benzinmotor. Med en benzindrevet hækkeklipper får du nemlig masser af kræfter, så du nemt kan klippe de tykke grene over.

Ulempen er at den er tung at bære rundt på, så skal du klippe en kraftig hæk, kan det være nødvendigt at holde pauser undervejs, så armene kan få lov af hvile. Hækkeklipperen larmer også en del. Derfor er det en god ide at iføre dig høreværn når du arbejder. Arbejdstilsynet anbefaler at du bruger høreværn når lydniveauet kommer over 85 dB (A).

hækkeklipper med kraftig motor

Hvilken hækkeklipper skal du vælge? Her er vores bedste råd...

Batteri

Vælger du en hækkeklipper med batteri, skal du være opmærksom på batterilevetiden. Batteriet skal helst kunne holde til en hel klipning, så du ikke skal oplade det undervejs. Det er også en fordel hvis batteriet er nemt at tage ud og sætte i igen.

Grentykkelse

Det er alfa og omega at hækkeklipperen er kraftig nok til at kunne skære grenene over. Jo kraftigere motoren er, desto tykkere grene kan hækkeklipperen klare. Det har også noget at sige hvor stor afstand der er mellem tænderne på sværdet. Er du i tvivl om hækkeklipperen passer til din hæk, kan du kigge på snitstyrken, som fortæller hvor tykke grene den kan klippe over. Eksempel: Er snitstyrken 25 mm, betyder det at hækkeklipperen kan klippe grene med en diameter på 25 mm.

Hækkens højde

Har du en høj hæk, er det en god ide at vælge en hækkeklipper med en stor sværdlængde. Jo længere sværdet er, desto nemmere vil det være at få de øverste grene med. Et langt sværd gør det også nemmere at klippe hækken lige. Sværdlængden ligger typisk på omkring 50-75 cm.

Hækkeklipperens vægt

Det er en god ide at vælge en hækkeklipper der ikke er alt for tung - ellers kan det blive en hård omgang at klippe hækken. Hækkeklipperen skal dog også være kraftig nok til at den kan klippe grenene over. Derfor gælder det om at finde en balance mellem vægt og ydeevne. De fleste hækkeklippere vejer i omegnen af 2-3 kg. De lidt kraftigere modeller vejer 4 kg eller mere.

Funktioner

Mange hækkeklippere kommer med en række funktioner, som gør det nemmere og mere sikkert at klippe hækken.

Her er nogle eksempler:

 • Teleskopstang der forlænger bladet, så du kan klippe hækken uden at skulle kravle op på en stige
 • Anti-blokeringssystem som sikrer at bladet ikke sætter sig fast under arbejdet
 • Vibrationsdæmpende greb som mindsker rystelser, så hækkeklipperen bliver mere behagelig at holde om
 • Fleksibelt klippehoved der kan drejes 90 grader, så du kan klippe toppen af hækken

Det er en god ide at overveje hvilke funktioner du reelt har brug for, så du ikke smider penge efter en hækkeklipper der kan mere end nødvendigt.

Valg af mærke - betyder det noget?

Mange har et bestemt mærke som de sværger til. Har du allerede værktøj og havemaskiner fra en bestemt producent, kan det være en god at vælge det samme mærke når du skal købe en hækkeklipper. Så kan du nemlig bruge det samme batteri til alle dine maskiner.

I vores sortiment finder du hækkeklippere fra flere af de store producenter. Så er du vant til at købe Makita, Bosch, Ryobi eller Milwaukee, kan du sandsynligvis finde en hækkeklipper af samme mærke - både online og i vores butikker.

Har du ikke præference for et bestemt brand, anbefaler vi at du vælger en hækkeklipper fra en af de anerkendte producenter - så går du ikke helt galt i byen. Vælger du et godt mærke, får du en hækkeklipper som følger dig i mange år.

Har du en mindre hæk med tynde grene, kan du i mange tilfælde nøjes med en hækkesaks. Den giver også et pænere resultat, da grenene ikke bliver ligeså flosset som hvis de klippes med en motoriseret hækkeklipper.

klipning af hæk med hækkesaks

Gode råd til at klippe hækken

 • Klip hækken mindst en gang om året. Er der tale om en hurtigvoksende hæktype, som fx buksbom, skal du klippe den to gange om året.
 • Klip hækken smallere foroven end forneden. På den måde bliver hækken mere robust og kan bedre holde til vægten af sne om vinteren.
 • Klip nedefra og op. Så undgår du at de afklippede grene ender i den del af hækken hvor du skal klippe. Det er nemmest hvis du starter med siderne og klipper toppen til sidst.
 • Ifør dig sikkerhedsudstyr, så du undgår at komme til skade. Vi anbefaler sikkerhedsbriller, et par gode arbejdshandsker og skridsikre sko. Larmer hækkeklipperen meget, bør du også bruge høreværn.
 • Vær opmærksom på fuglereder når du klipper hækken første gang. Du må ikke klippe hækken hvis der er fugleredder med æg eller fugle i. Her skal du altså vente til redden er tom.

Vil du have flere gode råd, kan du læse vores guide til klipning af hækken på davidsen.dk.

Hvordan sliber du bladet på din hækkeklipper?

Bladet skal slibes med jævne mellemrum, da det ellers bliver sværere at klippe grenene over. Har du ikke slebet en hækkeklipper før, kan du få det gjort hos en professionel. Det koster cirka 150-300 kroner.

Vil du gøre det selv - og dermed spare udgifterne til et værksted - skal du først afmontere klingen og smøre den ind i petroleum, så skidt og snavs fjernes. Puds så klingen med smergellærred, så overfladen bliver flot og skinnende. Vi anbefaler at du vælger smergellærred med korn 400. Til sidst slibes klingen med en slibesten eller fil. Her er det en god ide at spænde klingen fast i en skruetvinge, så den ikke rutsjer.

Køb din nye hækkeklipper hos Davidsen og få en sund og flot hæk

Står du overfor at skulle købe din første hækkeklipper? Eller kan den gamle bare ikke mere?

I vores sortiment finder du hækkeklippere til alle behov. Uanset om du skal klippe tykke grene eller blot trimme hækken, har vi en hækkeklipper der passer. Vælg mellem flere anerkendte mærker som Makita, Bosch, Ryobi og Stiga.

En stor del af vores hækkeklippere kan købes online. Udvalgte modeller sælges dog kun i vores butikker.

Køber du en batteridrevet hækkeklipper, skal du huske at tilkøbe batteri - medmindre du har et liggende i forvejen. Skal du arbejde steder hvor det er svært at komme til, kan du med fordel overveje en af vores stanghækkeklippere.

stanghækkeklipper

Se vores forskellige hækkeklippere ovenfor - eller kig forbi din lokale Davidsen. Her står vi parat til at hjælpe dig med at finde den rigtige hækkeklipper og dele ud af vores faglige viden.