Byg
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (9)
 • (3)
Produkttype
Nulstil
 • (8)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (1)
 • (0)
Pris
Nulstil
1199
1199
22665
22665
1199kr.22665kr.
Vis:
36
produkter1 - 16 af 16
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan adskiller en carport sig fra en garage?

  En carport er hel eller delvis åben, hvorimod en garage er lukket og dermed beskytter bedre mod vind og vejr. En carport kan bygges sammen med huset, men kan også være fritstående. 

 2. Hvor stor en carport må man bygge?

  Ifølge bygningsreglement må det samlede areal af småbygninger som carporte og garager ikke overstige 50 m2 uden at du skal søge om byggetilladelse. 

 3. Hvor tæt må man bygge en carport på skel?

  Carporte kan ikke opføres nærmere end 2,5 meter fra naboskel medmindre en række betingelser er opfyldt. Det er bl.a. et krav at den del af carporten der vender mod naboskellet, ikke er længere end 12 meter og at carporten ikke er forsynet med vinduer og døre mod skel. 

Carporte


En carport beskytter bilen mod sne, frost, UV-stråler fra solen og ikke mindst fugleklatter og pollen. Selvom de fleste biler i dag er designet til at kunne stå under åben himmel uden at tage skade, kan det dog alligevel være en god ide at parkere den under et halvtag. Jo bedre bilen er beskyttet mod vind og vejr, des mindre vedligeholdelse vil der også være på den. Derudover giver det en vis tryghed at parkere bilen i en carport frem for at lade den stå ude i det fri.


Når du skal finde den rigtige carport, er det en god ide at vælge en model som passer til huset. Carporten er en stor del af husets ydre, og det ser bedst ud hvis carport og hus passer sammen.


Derudover er det naturligvis vigtigt at tage stilling til størrelse og mål. Hvor mange biler skal der være plads til? Ønsker du et redskabsrum til opbevaring? Og hvor meget plads har du at gøre godt med? Carporte findes i mange størrelser, og det er ikke blot vigtigt at du vælger en som opfylder dine behov, men som også passer til grundens størrelse.


Størrelsen har også betydning for om du skal søge om byggetilladelse eller ej. Vælger du en carport som er mindre end 50 m2, skal du som udgangspunkt ikke søge om byggetilladelse hos kommunen. Vær dog opmærksom på om du med opførelsen af den nye carport overskrider bebyggelsesprocenten. Gør du det, skal du muligvis søge om byggetilladelse.Som alternativ til en carport kan du vælge en garage. I modsætning til en carport er en garage fuldt lukket og giver derfor en endnu bedre beskyttelse mod vind og vejr.


Dobbeltcarport


Har du mere end en bil, bør du vælge en dobbeltcarport. En dobbeltcarport kan enten være lavet af træ eller stål. Træ har den fordel at det kan males, men til gengæld kræver det også en del vedligeholdelse. Hvis overfladen ikke behandles regelmæssigt med træbeskyttelse, maling eller olie, vil materialet med tiden blive nedbrudt.


Skal du bruge en dobbeltcarport, er det som udgangspunkt bedst at vælge stål – det er har nemlig en større bæreevne og en lettere konstruktion. En carport i stål vil derfor være stærkere og mere robust end en tilsvarende carport i træ – men uden at fylde mere.


Overvej også gerne om carporten skal have et fladt eller buet tag. Sidstnævnte giver carporten ekstra højde, hvilket er en fordel hvis du har en MPV'er. Det buede tag giver også et anderledes og mere dynamisk udtryk. Omvendt passer en carport med fladt tag fint til almindelige personbiler og giver et klassisk udtryk som passer til de fleste huse.


 


Carport stål


Inden du køber en carport, er det vigtigt at overveje hvilket materiale den skal være lavet af. Materialet har nemlig stor betydning for bl.a. levetid, udseende og vedligeholdelse.


Hvis du ønsker en kvalitetscarport som du kan have glæde af i mange år fremover, er stål et oplagt valg.


Galvaniseret stål ruster nemlig ikke og kræver minimal vedligeholdelse. En stålcarport har også et let udtryk og er nem at samle, da de enkelte dele blot skal skrues sammen. Du behøver altså ikke at tilpasse profilerne, så de har den rigtige størrelse. Det kan spare dig for en masse tid.


Prismæssigt koster stål mere end træ. Pengene er dog givet godt ud, især på grund af den lange levetid.


 


Carport med skur


En del carporte leveres med et integreret skur eller redskabsrum, som kan bruges til opbevaring af fx haveredskaber, cykler og græsslåmaskine. Skuret givet mulighed for at låse tingene væk og dermed beskytte dem mod tyveri.


 


Carport pris


Carporte findes i mange prisklasser. Prisen afhænger af flere ting, men især materialet spiller en stor rolle. Typisk koster carporte i stål mere end carporte i træ, men holder også længere. Derudover har det også betydning om der medfølger et redskabsrum.


Da en carport skal holde i mange år, er det god ide at vælge en model i en solid og holdbar kvalitet. Pris og kvalitet hænger typisk sammen, og derfor får du som regel også mere for pengene når du køber en carport i den høje ende af prisskalaen.


I vores sortiment finder du carporte der matcher ethvert budget.


 


Billig carport


Ønsker du en billig carport, har vi i vores sortiment flere oplagte bud. Vores billigste løsninger koster blot nogle få tusinde kroner. Typisk er der tale om enkeltcarporte i træ og med trapezplader i pvc. En gang imellem kan du også være heldig finde en carport på tilbud.