Døre og vinduer
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (51)
Mærkning
Nulstil
 • (2)
Produkttype
Nulstil
 • (14)
 • (4)
 • (2)
 • (4)
 • (2)
 • (10)
 • (2)
 • (5)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (5)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (1)
Vis:
36
produkter1 - 36 af 51
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 2|1 - 36 af 51produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvilke vinduer skal jeg vælge?

  Når du skal vælge vinduer, skal du først og fremmest tænke på funktionaliteten. Ønsker du fastkarmsvinduer, topstyrede vinduer, dreje-kip vinduer eller ovenlysvinduer? Dernæst skal du beslutte, om glasset skal være 2- eller 3-lags glas og med eller uden solafskærmning. Med Rationel vinduer og Velux vinduer hos Davidsenshop er mulighederne nærmest ubegrænsede. 

 2. Hvad koster nye vinduer?

  Prisen på vinduer afhænger af flere forskellige faktorer, bl.a. materialet, kvalitet, størrelse, form og energimærkning. Det er værd at tage vedligeholdelsen i betragtning, da kvalitetsvinduer ofte skal vedligeholdes sjældnere (eller slet ikke) i forhold til meget billige vinduer. 

 3. Hvad koster et Velux vindue?

  Det er svært at give en endelig pris på et Velux vindue. Det afhænger bl.a. af størrelsen på vinduet og hvor meget arbejde, der ligger i selve monteringen. Med Velux får du ovenlysvinduer i en uovertruffen kvalitet og med 10 års garanti. De giver en god varme- og lydisolering og findes både med manuel eller elektrisk betjening. Du kan se vores udvalg af Velux vinduer på Davidsenshop.dk.

 4. Kan jeg selv montere vinduer i mit hus?

  Som udgangspunkt er udskiftning af vinduer en større opgave, som kræver hjælp udefra. Der er rigtig mange ting, der skal være i orden, for at vinduet er forsvarligt tæt og ikke giver problemer i fremtiden. Har du gode tømreregenskaber, kan du selv gøre det, men få en professionel energikonsulent eller byggesagkyndig til at gennemgå arbejdet, når det er færdigt. 

 5. Hvad er standardmål på vinduer?

  Alle vinduer har et standardmål, men det er de færreste huse, der er ens. Derfor kan du hos Davidsen bestille vinduer på mål fra Rationel. Alle vores vinduer bliver fremstillet efter dine specifikke behov. Du kan bestille her og få et tilbud på e-mail inden for 5 dage. 

 6. Hvordan måler jeg vinduer op?

  Når du skal måle op til nye vinduer, skal du kende forskellen på hulmål og udvendige karmmål. Det er karmmålet, du skal oplyse til vinduesproducenten Rationel. Du kan læse mere om opmåling af vinduer og se instruktionsvideoen hos Rationel lige her

 7. Skal jeg vælge vinduer i træ eller træ/alu?

  Det kommer an på, hvor interesseret du er i at skulle vedligeholde dine vinduer jævnligt. Vinduer i træ kræver mere vedligeholdelse end vinduer i træ/alu eller plast. Vinduer i træ/alu er nærmest vedligeholdelsesfri, da den udvendige aluminiumsprofil ikke kræver maling. På den indvendige side kræver vinduets træ heller ingen vedligeholdelse. 

 8. Hvor tit skal man male vinduer i træ?

  Nye vinduer, som er malet fra fabrikken, skal typisk først males igen om 8-10 år. Herefter skal du regne med, at de skal males med 5-7 års mellemrum, såfremt det er vinduer af en god kvalitet. Det er dog vigtigt at gå sine vinduer efter hvert år og male, INDEN malingen begynder at skalle af. Sydvendte vinduer er fx mere udsatte end nordvendte.

 9. Hvordan maler man vinduer?

  Hvis du er i god tid med vedligeholdelsen og malingen ikke er begydt at skalle, er det som regel nok med en let afslibning, afvaskning og aftørring, inden du maler. Brug malertape til afdækning omkring karm og ramme. Mal 1-2 tynde lag, hvor malingen får lov at tørre helt op mellem hvert lag. Vinduet må ikke lukkes, før malingen er helt tør.

Hvilke typer vinduer findes der?


Der findes vinduer i mange størrelser og udformninger.
Vælger du vores Rationel vinduer, kan du vælge mellem alle vinduestyper beskrevet ovenfor.


Hvad skal du overveje når du vælger vinduer?


Når du skal købe nye vinduer til boligen, er der mange ting du skal være opmærksom på. Her er de vigtigste:
Hvad er prisen for nye vinduer?


Der er stor forskel på hvad vinduer koster ude i butikken, eller når du køber dem på nettet. Prisen afhænger bl.a. af hvilket materiale vinduerne er fremstillet af, og hvor store de er.  


For at få et retvisende billede af hvad vinduerne koster, skal prisen holdes op imod holdbarheden. Hvis de er billige, men skal udskiftes efter få år fordi kvaliteten er dårlig, kan det i sidste ende vise sig at du sparer mere ved at vælge vinduer der koster lidt mere.


Det er også værd at have den energibesparelse som vinduerne giver med i dine betragtninger. Vælger du energivinduer, kan du som udgangspunkt forvente at spare 3.000-5.000 kr. om året på varmeregningen, så der kan være en stor økonomisk gevinst at hente ved at udskifte de gamle vinduer med nye, hvorfor det ikke giver mening kun at kigge på udgifterne. Dertil kommer at det er muligt at få håndværkerfradrag ved at skifte til energirigtige vinduer.Hvordan monterer du dine vinduer?


Du kan enten få en håndværker til at montere de nye vinduer eller gøre det selv. Vælger du at gøre det selv, er der flere ting du skal være opmærksom på:


• Inden du bestiller vinduerne, skal du sørge for at måle rigtigt op. Sørg for at måle både højde og bredde af det hulrum hvor vinduerne skal sidde.• Når du sætter karmen i, skal du sikre dig at der er den samme afstand til forkanten af muren hele vejen rundt. Det er også vigtigt at der er plads til isolering. En god tommelfingerregel er at der skal være 12 mm mellem mursten og vindue. • Karmen skrues i med karmskruer. Sørg for at skruerne rammer midten af en mursten og ikke en fuge eller murstenskant. • Når du har monteret karmen, kan du sætte vinduesrammen i. • Husk at efterisolere med fx glasuld, som stoppes ind i hulrummet mellem karm og mur, og bagfugestop, som anvendes inden der lukkes til med fugemasse.


Vedligeholdelse


Køber du vinduer af træ, er det vigtigt at behandle dem med træbeskyttelse for at undgå at de bliver angrebet af råd og svamp. Kernetræ skal som udgangspunkt behandles hver ottende eller niende år, mens standard trævinduer kan holde i fem til seks år før de skal have træbeskyttelse igen.


Inden du går i gang med malerarbejdet, skal du rengøre karme og rammer da træbeskyttelsen hæfter dårligt hvis overfladen er beskidt. Du kan fjerne skidt og snavs med grundrens og bruge en spartel til at fjerne gamle malerrester.


Når du har rengjort karme og rammer, er det tid til at påføre træbeskyttelse. Vinduerne skal normalt have to til tre lag for at resultatet bliver pænt, så man må forvente at malerarbejdet tager en del tid. Husk at malingen skal tørre imellem hvert lag. Når du har påført første lag, er det en god ide at slibe overfladen inden du fortsætter. Mellemslibningen er med til at sikre en glat overflade med god vedhæftning.


Hvis du vælger plastikvinduer, skal du ikke behandle overfladen – dog bør du vaske ramme og karm en gang om året for at holde dem pæne.


Køb billige vinduer af god kvalitet


Davidsen tilbyder flere slags vinduer. Vi har bl.a. ovenlysvinduer, som giver et godt lysindfald og derfor er velegnede til små, mørke rum.


Desuden kan du igennem Davidsen bestille vinduer fra Rationel, som i deres sortiment lægger vægt på høj kvalitet. Rationel vinduer er gennemtestede, kræver minimal vedligeholdelse og overgår eksperternes anbefalinger til indbrudssikring.