Terrasse- og havemøbelolie
Filtrér søgning
Nulstil alle
Mængde
Nulstil
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Produkttype
Nulstil
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Brand
Nulstil
 • (2)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (4)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (1)
Pris
Nulstil
52
52
450
450
52kr.450kr.
Vis:
36
produkter1 - 4 af 4
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad er træolie?

  Træolie er en tørrende olie, som giver nyt liv til dit udendørs træværk og beskytter det mod vind og vejr. Træolie bruges bl.a. til havemøbler og træterrasser. Du kan købe træolie i forskellige farver, men det fås også i en klar, farveløs udgave. 

 2. Hvilken træolie skal jeg vælge?

  Det er vigtigt at vælge en træolie som passer til formålet. Der findes træolie til forskellige træsorter som lærketræ og cedertræ, ligesom du kan købe træolie specielt til træterrasser og havemøbler.

 3. Hvordan vedligeholdes udendørs træværk behandlet med træolie?

  Udendørs træværk skal vedligeholdes med træolie cirka en gang om året afhængig af hvor medtaget det er. Inden du går i gang, skal du sikre dig at træet er tørt. Fugtindholdet må ikke overstige 15 %. 

Hvorfor skal træværk behandles med træolie?

Det er der flere grunde til. Den vigtigste er at træ udsættes for regn, sol og frost, som kan ødelægge træet så det nedbrydes, og må udskiftes. Træolie beskytter det udendørs træværk, så det holder længere.

Den anden grund er at vind og vejr påvirker træets struktur og udseende så det med tiden bliver trist og kedeligt at se på. Ved at behandle overfladen med olie kan du bevare træets naturlige glød, så det bliver ved med at se pænt ud.

Du kan bruge træolie til både havemøbler, hegn, redskabsskure og træterrasser.

Vær opmærksom på at ikke alle træsorter kræver behandling med træolie. Både teak, lærk, eg og ceder kan holde i mange år uden nogen form for overfladebehandling. Teaktræ vil dog udvikle en patinagrå farve hvis det ikke får olie. Derfor vælger mange at behandle det på lige fod med andre træsorter.

Træolie fås også til indendørsbrug. Her anvendes det fx til at beskytte bordplader og gulve, så de kan holde længere.

En stor del af de træolier der sælges i dag, er transparente, men de fleste producenter tilbyder olie i mange forskellige farver, så du kan give dit træværk et personligt udtryk.

Hvilken træolie skal du vælge?

Du skal vælge en olie som passer til den træsort du skal behandle. Det går altså ikke at du bruger en lærkeolie til dine teaktræshavemøbler.

Et andet godt råd er at vælge en træolie som indeholder fungicider. Nu tænker du måske: ”Err… fungicider? Hvad er det?”

Fungicider beskytter mod svamp og er derfor afgørende for at det udendørs træværk kan holde i mange år.

Udover at vælge en træolie der er tilsat fungicider, bør du også sikre dig at den indeholder farvepigment. Det er nemlig farvepigment der beskytter mod solens uv-stråler.

”Men tager træ virkelig skade af solen?”, sidder du måske og tænker. Og svaret er ret enkelt: Ja, det gør det. Solen nedbryder cellerne i træet og kan tørre det ud.

Hvad skal du ellers være opmærksom på når du køber træolie? En ting du skal have med i baghovedet, er at træolie kan være enten vandbaseret eller terpentinbaseret.

Terpentinbaseret træolie forlænger træets holdbarhed, men er ikke det mest miljørigtige valg. Derfor sværger mange til vandbaseret træolie.

Vandbaseret træolie giver en vandafvisende overflade og bibeholder træets holdbarhed og naturlige glød. Desuden indeholder olien stort set ingen opløsningsmidler, hvilket gavner miljøet.

Hvordan behandler du med træolie?

Du skal altid følge producentens anvisninger. Der kan nemlig være forskel på hvordan de enkelte produkter skal anvendes, også selvom de ligner hinanden i tykkelse og konsistens.

Det er vigtigt at træet er tørt inden du påbegynder behandlingen med træolie. Du kan bruge en fugtmåler til at måle fugtindholdet. En god tommelfingerregel er at der ikke må være mere end 15 % fugt i træet. Er der det, bør du udskyde behandlingen til en anden dag.

Er træet tidligere behandlet med olie, skal du give det en gang trærens inden du påfører træolie. Trærens gør det nemmere for olien at trænge ind i træet, men fjerner også snavs og gammel olie. Hvis træet er ubehandlet, kan du undlade at bruge trærens.

Når du har behandlet med trærens, er det en god ide at slibe overfladen med slibepapir i åreretningen for at fjerne eventuelle pletter, skjolder og gamle olierester.

Hvor tit skal du behandle udendørs træværk? Det er der ikke noget facit for. Er træet meget udsat, vil du skulle behandle det oftere end hvis det er mere mildt i vejret, men som en hovedregel bør du give det træolie cirka en gang om året.

Køb træolie hos Davidsen

Træolie tjener to formål: Det bevarer træets naturlige glød og giver en vand- og smudsafvisende overflade, som beskytter mod svamp, råd og nedbrydning. Du kan bruge træolie til både møbler, terrasser og havehegn.

I vores sortiment finder du træolie til både indendørs- og udendørsbrug. Vi forhandler mange anerkendte mærker som fx Trip Trap og Gori og har også træolier til forskellige træsorter.

Du kan bestille din træolie med levering til adresse eller pakkeboks, men du har også mulighed for at benytte vores bestil og hent koncept og selv afhente din ordre i din lokale Davidsen.