Havemaskiner
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
 • (3)
 • (1)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (4)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (2)
Pris
Nulstil
899
899
2475
2475
899kr.2475kr.
Vis:
36
produkter1 - 7 af 7
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er en vertikalskærer?

En vertikalskærer – eller en plænelufter som den også kaldes - er en maskine som du kører henover græsplænen ligesom en plæneklipper. Vertikalskæreren river mosset op, men skærer også ned i plænen, så den kan få luft og vand.

Fordelen ved en vertikalskærer er altså at den fjerner mos uden at ødelægge græsset. Derfor kan du bruge den på hele plænen uden at bekymre dig om at rive græsrødderne op.

Vil du være sikker på at du får alt mosset væk, anbefaler vi at du giver hele græsplænen en tur med vertikalskæreren, og altså ikke kun de områder der er udsatte.

Når du er færdig med vertikalskæreren, vil plænen se medtaget ud. Men det er helt normalt. Efter en måneds tid vil græsset vokse frem igen, og du vil have en smuk plæne uden mos og vissent græs.

Når du har fjernet mos med vertikalskæreren, er det en god ide at så nye græsfrø og give græsplænen en gang topdressing. Topdressing er en blanding af kompost og sand, som bruges til at udjævne huller og ujævnheder i græsplænen. For at spare tid kan du med fordel blande topdressingen med græsfrøene.

Hvor ofte skal du bruge vertikalskæren?

Det er et godt spørgsmål. Vi anbefaler at du giver græsplænen en tur med vertikalskæreren to gange om året.

Første gang i startet af sæsonen. Det vil sige i løbet af marts, april eller maj inden græsset for alvor begynder at vokse. Her sidder mosset løst, og det er derfor nemmere at fjerne end hvis du venter til senere på sæsonen.

Derudover er det en god ide at bruge vertikalskæreren i efteråret – fx i september eller oktober. På den måde sikrer at du at græsplænen er klar til de hårde vintermåneder, hvor frost og sne kan være hård ved græsplænen.

Husk at fjerne det afrevne mos med en løvrive – ellers vil det hurtigt komme igen. Det er også en god ide at slå græsset inden du går i gang med vertikalskæreren. Så har den nemmere ved at arbejde sig ned i plænen.

Hvad er forskellen på en elektrisk, batteridrevet og benzindrevet vertikalskærer?

Det er et godt spørgsmål. Lad os kigge nærmere på de tre typer.

Eldrevet vertikalskærer

Fordelen ved en eldrevet vertikalskærer er at den er meget støjsvag. Derfor behøver du ikke at bruge høreværn når den er tændt, ligesom du undgår at genere naboer.

En anden fordel er at den er skånsom overfor miljøet da den ikke udleder udstødningsgasser. En eldrevet vertikalskærer bruger altså kun strøm. Dette gør den også billig at bruge da du ikke skal påfylde benzin eller olie.

Ulempen er selvfølgelig at du skal tilslutte den en stikkontakt hver gang du skal bruge den. Derfor vil rækkevidden altid være begrænset til ledningens længde.

 • Fordele:
 • Støjsvag
 • Miljøvenlig
 • Billig i drift


Ulemper:

 • Begrænset rækkevidde og bevægelsesfrihed

Akku vertikalskærer

Gider du ikke bøvle med ledninger, kan du købe en såkaldt akku vertikalskærer. En akku vertikalskærer bruger batteri, og den er derfor nem at manøvre rundt på græsplænen, ligesom der ikke er nogen øvre grænse for rækkevidden.

Vælger du en batteridrevet vertikalskærer, skal du sikre dig at batteriet har en god holdbarhed. Ellers risikerer du at det løber tør imens du lufter græsplænen.

Du skal også være opmærksom på at batteriet ofte skal købes separat. Har du allerede maskiner af samme mærke, vil du typisk kunne bruge et eksisterende batteri – men kun hvis det har den rigtige spændingsklasse.  

Har du fx en boremaskine med en spænding på 18V, vil det ikke kunne bruges i en vertikalskærer med en spænding på 36V.

Du vil heller ikke kunne tage et batteri fra en af dine Bosch maskiner og sætte i din Ryobi vertikalskærer. Mærke og spændingsklasse skal altså passe sammen.

Vil du sikre at batteriet er opladt når du skal bruge det, kan du gøre det til en vane at oplade det hver gang du har anvendt det.

Fordele:

 • Giver mere fleksibilitet og større bevægelsesfrihed
 • Ofte kan et eksisterende batteri fra andre maskiner bruges
 • Støjsvag og derfor ikke til gene for andre
 • Miljøvenlig da der ikke bruges benzin eller olie
 • Lav vægt og derfor nem at håndtere


Ulemper:

 • Batteri kan løbe tør for strøm

Benzindrevet vertikalskærer


En benzindrevet vertikalskærer giver også masser af bevægelsesfrihed og har mange kræfter, hvilket resulterer i en høj ydeevne.

Desværre er den ikke det mest miljøvenlige valg da den udleder udstødningsgasser. Den larmer også en del, hvorfor det kan være nødvendigt at iføre dig høreværn.

Fordele:

 • Kraftig motor
 • Stor bevægelsesfrihed
 • Nem at manøvre


Ulemper:

 • Udleder udstødningsgasser
 • Højt støjniveau
 • Tung

Hvilken vertikalskærer skal du vælge?

Der er flere ting du skal tage med i dine overvejelser når du skal købe en vertikalskærer. Udover at tage stilling til om den skal være med el eller benzin, er det en god ide at gøre dig nogle tanker om hvor stor en arbejdsbredde den skal have.

Har du en stor græsplæne, vil du blive hurtigere færdig hvis du vælger en vertikalskærer med en stor arbejdsbredde da du dermed skal køre ad færre omgange.

En god arbejdsbredde til den store græsplæne er 30-40 cm.

Vi anbefaler også at du vælger en vertikalskærer med opsamler. På den måde slipper du for at skulle rive mos sammen efterfølgende.

Størrelsen på opsamleren svinger meget, men typisk vil den kunne rumme 30-60 liter mos. Jo større opsamleren er, desto færre gange skal du tømme den undervejs. Derfor er det en god ide at gå efter en vertikalskærer med en stor opsamler hvis du har meget mos der skal fjernes.

Det er selvfølgelig også vigtigt at vertikalskæreren er behagelig at bruge. Fx bør håndtaget kunne justeres i højden, så det passer til dig. Tag eventuelt ud i en af vores butikker inden du bestemmer dig. Så kan du få en bedre fornemmelse for hvordan den er at holde ved.

Det er en fordel hvis vertikalskæreren er med justerbar arbejdsdybde. På den måde bestemmer du nemlig selv hvor dybt maskinen skal skære ned i plænen.

En god tommelfingerregel er at knivene kun lige akkurat bør røre jorden. Trænger de for dybt ned, er der risiko for at de bliver beskadiget, og at græsrødderne ødelægges.

Hvordan får du det meste ud af din vertikalskærer?

For at sikre at du har gavn af din vertikalskærer i mange år fremover, er det vigtigt med løbende pleje og vedligeholdelse.

Du skal undgå at bruge vertikalskæreren i regnvejr eller på vådt og fugtigt græs. Det kan nemlig ødelægge maskinen. Vi fraråder også at du bruger vertikalskæren på en ny græsplæne da græssets rodnet endnu ikke er stærkt nok.

Derfor skal du også opbevare den et tørt sted – fx i et redskabsskur eller en tør kælder.

Når du er færdig med at bruge vertikalskæreren, er det en god ide at rengøre den med en tør klud. Undgå at bruge vand – det kan beskadige motoren.

OBS: Følg altid den brugsvejledning som følger med produktet. Ikke alle vertikalskærere er helt ens.

Køb en god vertikalskærer hos Davidsen

Har du problemer med mos i græsplænen, vil en vertikalskærer nemt og hurtigt komme problemet til livs.

En af grundene til at der opstår mos i græsplænen, er nemlig at græsset har dårlige vækstbetingelser. Derfor er det ikke bare nok at fjerne mos. Du skal også sikre at græsset har gode forhold, så det kan gro.

Og det er jo netop en af de ting vertikalskæreren hjælper med. Den skærer dybe riller ned i græsplænen, og sikrer luft til græssets rødder, så de lettere kan optage vand og næring, og derved vinde kampen over mos og ukrudt.

Vil du have en mosfri græsplæne, anbefaler vi en af vores mange vertikalskærere. Vi forhandler anerkendte mærker som Makita, Texas og Ryobi, og har både vertikalskærer med el, batteri og benzin.

Du kan købe din vertikalskærer online. Leveringstiden er typisk 1 dag, men kan være længere afhængig af hvilken maskine du køber, og hvor i landet du bor. Du kan se leveringstiden under det enkelte produkt.

Kombinerer du vertikalskæren med en god plæneklipper, er du godt klædt på til at gøre din plæne flot og frodig. For at undgå mos skal græsset ikke klippes kortere end 4 cm.