Træ
Filtrér søgning
Nulstil alle
Mærkning
Nulstil
 • (37)
 • (26)
 • (8)
Produkttype
Nulstil
 • (16)
 • (29)
 • (15)
 • (12)
 • (4)
 • (6)
 • (5)
 • (5)
Vis alle
Brand
Nulstil
 • (24)
 • (25)
 • (17)
 • (13)
 • (19)
 • (3)
 • (2)
Lagerstatus
Nulstil
 • (56)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (7)
Pris
Nulstil
7
7
3635
3635
7kr.3635kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 136
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 4|1 - 36 af 136produkter

Krydsfiner


Krydsfiner består af laminerede plader, hvor trælameller er limet sammen, så pladerne bliver stærkere end træ der ikke er sammensat. Åreretningerne lægges på kryds, hvorfra ordet krydsfiner har fået sit navn.


Krydsfiner bruges til mange formål – herunder støbning, konstruktion af gulve, tage og meget mere. Nedenfor finder du en gennemgang af de mest almindelige typer krydsfiner.


Krydsfiner til konstruktion


Krydsfiner bruges ofte i konstruktioner, da det er et stærkt og holdbart materiale. Træets styrke afhænger af hvor mange lag pladen består af og dermed hvor tyk den er.


Når du skal vælge krydsfiner, bør du sikre dig at det er velegnet til de omgivelser det skal bruges i. Er det tørre omgivelser? Eller bliver pladerne påvirket af vind og vejr på daglig basis?


Du skal vælge anvendelsesklasse et, hvis træet skal bruges i tørre omgivelser og klasse to hvis det skal anvendes i et miljø med lejlighedsvis fugt. Produkterne skal gerne være mærket med WBP der står for water- and boilproof.


Støbekrydsfiner


Støbekrydsfiner er ligesom almindelig krydsfiner lavet af trælameller som er limet sammen i flere lag. De mange lag giver en god og stærk plade der kan anvendes til mange formål. Støbeplader benyttes i vid udstrækning til støbning, men bruges også som bund- eller kantplader i trailere. Støbekrydsfiner udmærker sig ved at være belagt med en glat 120 grams fenolfilm på begge sider, som gør pladen modstandsdygtig overfor vind og vejr. Den glatte overflade er desuden nem at rengøre.


Krydsfiner til tag og gulv


Skal du lave tag- eller gulvkonstruktioner, så kan du med fordel bruge krydsfiner der er designet specielt til formålet. Gulv- og tagkrydsfiner har fer og not, så pladerne nemt kan lægges i en lige flade. Derudover er de ofte antimugbehandlede og vandfastlimede, så de kan modstå det danske klima.


 


OSB-plader


OBS-plader minder på mange måder om krydsfiner, men er typisk billigere. Derudover fremstilles de i alle bredder og længder, hvilket ikke er tilfældet med krydsfiner.


OBS-plader består af lange træspåner, der blandes med lim og presses til plader under høj varme. Da pladerne ikke er afhængige af træets størrelse, kan alle stammer bruges, hvilket giver et minimum af spild i produktionen.


OBS-plader kommer i mange forskellige kvaliteter. I Danmark er de mest anvendte OSB2 der bruges til emballage og indvendig brug, og OBS3 der er vandfast og limet til konstruktionsformål.


Inden du køber OBS-plader, er det en god ide at tage stilling til hvilken kvalitet du har brug for, så du får et produkt der passer til formålet.


 


MDF-plader


MDF-plader, også kendt som Medium Density Fiberboard, består af meget fine træfibre og lim, der presses sammen under hårdt tryk. MDF-pladerne har en hård kerne, som gør det muligt at slibe og fræse kanterne. Derfor anvendes MDF-plader ofte til fremstilling af møbler. Som med krydsfiner er det vigtigt at vælge MDF-plader der passer til de omgivelser de skal benyttes i. Det er fx vigtigt at de kan tåle de givne temperaturforhold.

 


Spånplader


En spånplade er fremstillet af træspåner og lim der presses sammen under højt tryk og stærk varme. Spånplader bruges ofte i bærende konstruktioner, som fx vægge og gulve, men benyttes også til inventar. Bruges de til inventar, vil de dog sjældent være synlige, da de typisk beklædes med finer eller kunststof så de fremstår pæne.


Der findes forskellige typer spånplader. De mest almindelige inkluderer melaminbelagte og vandfaste spånplader. Dog findes også andre varianter – fx cementspånplader der er stærkere end almindelige spånplader og som primært anvendes til beklædning.


 


Melaminplader


Melaminplader bruges ofte til møbler. Melaminplader består typisk af en spånplade beklædt med et lag melamin på ydersiden for at give en flot overflade i en bestemt farve. Melaminplader er typisk sorte, grå eller hvide. Til hobbybrug kan du med fordel vælge melaminplader hvor alle sider er beklædt med melamin. På den måde vil selve spånpladen ikke kunne ses.


 


Sporplader


Sporplader har mange anvendelsesmuligheder og kan fx benyttes som beklædning til skure eller til konstruktion af hegn. Det specielle ved sporplader er at der er et indhak i pladerne som gør det nemt at lægge dem i et pænt, symmetrisk mønster. I vores sortiment finder du bl.a. sporplader i profileret krydsfiner. Sporplader går også under betegnelsen profilplader.


 


Gulvplader


Gulvplader kommer i mange forskellige størrelser. I vores sortiment finder du bl.a. gulvplader der kan bruges med gulvvarme. Disse plader har fræsede spor, hvor det er muligt at lægge alu-varmefordelingsplader og varmeslanger – en hurtig og økonomisk løsning hvis du ønsker gulv med gulvvarme. Vores sortiment inkluderer også almindelige spånplader med fer og not som er særligt velegnede til gulv på strøer. Pladerne er naturligvis CE-certificerede og derfor af den højeste kvalitet.


 


Træfiberplader


Træfiberplader bruges typisk til afdækning, emballage eller som underlagsplader til gulve. De består af træfibre der sammen med voks er presset sammen til en plade. Træfiberplader er et billigt alternativ til krydsfiner og findes i både bløde og hårde udgaver. Overvej derfor hvad du skal bruge pladerne til inden du bestiller.


 


Vinduesplader


Vinduesplader, også kendt som vindueskarme, er praktiske når du skal lave den sidste finish på et byggeprojekt. De kan både bruges til at stille ting på og til at skjule varmeapparater. I vores sortiment finder du en bred vifte af vinduesplader i forskellige størrelser. En del af vores vinduesplader er beklædt med laminat og er derfor nemme at rengøre og vedligeholde.