Byg
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (11)
  • (18)
  • (13)
  • (21)
  • (12)
  • (7)
  • (1)
  • (6)
Vis alle
Mærkning
Nulstil
  • (57)
  • (23)
  • (7)
  • (1)
Produkttype
Nulstil
  • (23)
  • (8)
  • (7)
  • (8)
  • (8)
  • (5)
  • (1)
  • (6)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
  • (58)
  • (0)
Vis:
36
produkter1 - 36 af 130
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 4|1 - 36 af 130produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad er isolering?

    Når man isolerer sit hus, handler det om, at man ved hjælp af isoleringsmaterialer holder på varmen i huset. Isolering af gulve, vægge og lofter er en god investering, hvis der forsvinder meget varme fra en bygning. Eksempler på isoleringsmaterialer er stenuld, glasuld og flamingo. 

  2. Hvor mange steder i sit hus kan man efterisolere?

    Du kan isolere gulve og lofter samt hulmure og skillevægge inde i huset. Du kan også isolere rør, fx varmerør, vandrør og udluftningskanaler med såkaldte rørskåle, som er en kappe af isoleringsmaterialer, der er lige til at sætte udenpå røret. 

  3. Hvad bruger man til at isolere indvendig i huset?

    Stenuld og glasuld er de mest udbredte isoleringsmaterialer herhjemme. Det skyldes, at de effektivt kan benyttes til stort set alle isoleringsopgaver. De fås i fleksible batts og plader, ruller og måtter samt granulat, så de passer til flere formål. 

  4. Hvad er fordelen ved efterisolering?

    I ældre huse har der byggeteknisk ikke været de samme krav til isolering som i nybyggede huse. Der kan derfor være mangelfuld isolering, som resulterer i varmetab og dyre varmeregninger. Fordelen ved at efterisolere dit hus er derfor energibesparelsen, der følger med.

  5. Hvad er Rockwool lavet af?

    Rockwool er navnet på den danske producent af isoleringsmaterialet stenuld. Stenuld består af kalksten og vulkanske bjergarter, der nedsmeltes og knuses, så det bliver til små fibre. Fibrene bindes sammen med bakelit, så materialet får en sammenhængende konsistens, der både er elastisk og robust. Stenuld er ubrændbart og kan indkapsles, så det ikke udgør en sundhedsmæssig risiko. Stenuld fås også som granulat, der kan indblæses i hulmure. 

  6. Hvad er glasuld lavet af?

    Glasuld består af sand, soda, kalk og glasskår – deraf navnet. Glasuld minder på mange måder om stenuld. Materialet er ubrændbart og udgør ikke en risiko for indeklimaet og indåndingsluften, når det er overfladebehandlet eller afdækket. Hos Davidsenshop forhandler vi glasuld fra Isover og Knauf, der er førende producenter på området.

  7. Hvad isolerer bedst – Rockwool eller glasuld?

    Stenuld og glasuld er de mest anvendte isoleringsmaterialer herhjemme. De går også under fællesbetegnelsen mineraluld. De har den samme høje isoleringsevne. Dog er der forskel på fibrenes struktur, ligesom de har forskellige smeltepunkter.

  8. Hvad er Sundolitt?

    Sundolitt er den danske producent af isoleringsmaterialet ekspanderet polystyren (EPS), som også er kendt som flamingoplader. Sundolitt anvendes typisk til gulvisolering. 

Hvad er isolering?


Isolering bruges til at begrænse varmetab i bygninger. Du kan isolere både gulve, vægge og lofter. 


Som eksempler på isoleringsmaterialer kan nævnes stenuld, glasuld og flamingo. Disse materialer er kendetegnet ved at lede varme dårligt. 


For at isolering kan virke effektivt, skal det være tørt. Når først isoleringen bliver våd, er den nemlig i bedre stand til at lede varme.  


Der er flere grunde til at isolere huset: 


• Du får et mindre varmeforbrug da isoleringsmaterialet holder på varmen i boligen. 


• Du får et forbedret indeklima, hvor det er varmt om vinteren og koldt om sommeren. 


• Du mindsker støjgener og forebygger problemer med skimmelsvamp – både på den indvendige side af ydervæggene og i selve konstruktionen. 


Manglende isolering kan derimod give et stort varmetab, så du skal varme ekstra op i vinterhalvåret for at holde boligen varm. 


Isolering af boligen er derfor en af de bedste måder at mindske udgifterne til opvarmning. 


Du skal være opmærksom på at det ikke altid kan betale sig at efterisolere huset. Udgifterne til isolering skal nemlig holdes op imod den besparelse der opnås på varmeforbruget. 


Hvilke typer isolering findes der? 


Der findes en del isoleringsmaterialer på markedet. 


Flamingoisolering


Flamingoisolering, også kaldet celleplast og ekspanderet polystyren (EPS), er et af de mest anvendte isoleringsmaterialer. 


Flamingo er nemt at arbejde med da det ikke vejer særlig meget. Derudover har det en stor trykstyrke og er miljøvenligt. 


Flamingo består primært af luft og kun en meget lille mængde polystyren. Derfor nedbrydes det let i naturen og bliver ikke angrebet af skadedyr eller fugt. 


Flamingo støbes i store blokke som skæres ud i flamingoplader i forskellige tykkelser. 


Dette gør materialet meget fleksibelt da der ikke er nogen naturlige begrænser for hvor store flamingopladerne kan være (som det fx er tilfældet med træplader). 


Derudover er flamingo nemt at fordele, så der ikke opstår sprækker hvor kulde kan sive ind. 


Flamingo bruges sjældent til isolering af indvendige konstruktioner da det er meget brandfarligt. Skal det bruges indendørs, er det derfor nødvendigt at overholde en række skærpede sikkerhedskrav. 


Lecanødder


Lecanødder – også kaldet letklinker og leca – er et isoleringsmateriale med mange positive egenskaber. 


Lecanødder består af en speciel plastik og en kalkfattig lerart, som forarbejdes ved høje temperaturer, hvorved det udvider sig og bliver til et let og lufttæt materiale. 


Lecanødder kan købes i forskellige størrelser. Typisk er de mellem 2-22 mm i diameter.


En af fordelene ved lecanødder er at de kan bruges til gulvisolering af terrændæk. Det er nemlig ikke nødvendigt med afretningssand under materialet. 


Lecanødder har en god evne til at spærre for fugt og kan ikke brænde. Derfor skal der ikke tages nogen særlige hensyn til brandsikkerheden når der isoleres med lecanødder. 


Glasuld


Glasuld består af sand, soda, kalk og glasskår – deraf navnet. Glasskår er den største bestanddel og kan udgøre op til 75 % af materialet. 


Glasuld sprøjtes ind med olie for at sikre at det kan tåle vand. Glasuld minder på mange måder om stenuld og fås i forskellige udformninger som fx flex, ruller, måtter og skillevægsbatts. 


Flex glasuld giver mulighed for at skære stykker af der passer i størrelsen. Derfor er de nemme at arbejde med. 


Glasuld bruges i alle former for isolering – herunder: 


• Gulvisolering

• Rørisolering

• Hulmursisolering

• Udvendig isolering


Glasuld er klassificeret som ubrændbart, men på grund af det høje indhold af glasskår er der særlige restriktioner i forhold til indeklimaet. Glasuld skal fx være afdækket eller overfladebehandlet, så glas ikke trænger ud i den luft der indåndes. 


Rørisolering


Der kan være mange penge at spare ved at isolere rørene i boligen. Rørisolering er især vigtig hvis varmeanlægget står uopvarmet, og hvis varmtvandsrørende ikke er isolerede i forvejen. Vil du mindske varmeregningen, er rørisolering altså et godt sted at starte. 


Når du skal isolere rør, skal du bruge røreskåle, som er en slags kapper med isolering der sættes uden på rørende. 


Er der mange krumninger på rørene, er det en god ide at bruge røreskåle med krumning. Rørisolering fås både med og uden aluminium. 


Hvilket materiale isolerer bedst?


Der er stor forskel på hvor godt forskellige materialer isolerer. Fx er metaller meget gode til at lede varme, hvorimod flamingo er mindre godt.  


Et materiales isoleringsevne angives ved en såkaldt lambda-værdi, som udtrykker hvor meget varme der afgives per meter.


Jo lavere tallet er, desto bedre isolerer materialet. 


Polyuretan (også kaldet PUR) er et eksempel på et materiale med en god isoleringsevne. Det har nemlig en lambda-værdi på kun 0,021. Derfor afgiver det stort set ingen varme. 


Celleglas har derimod en lambda-værdi på 0,038-0,050 og dermed en ringere isoleringsevne. 


For at bestemme isoleringsevnen for en bygning, bruger man den såkaldte u-værdi, som fortæller noget om hvor meget varme der strømmer igennem en bestemt del af bygningen. Jo lavere tallet er, desto bedre er isoleringsevnen. 


Hvilken isolering skal du vælge?


Det kommer meget an på hvad du skal isolere. Der stilles nemlig forskellige krav til den isolering du bruger til lofter, vægge og gulve. 


Kort sagt kan man sige at du skal vælge et isoleringsmateriale som er brandsikkert og isolerer effektivt – dvs. holder varmen inde og kulden ude. 


Isoleringsmaterialer inddeles i syv forskellige brandklasser, som angiver hvor brandbare de er. 


De syv brandklasser er A1, A2, B, C, D, E og F. Den bedste brandsikkerhed opnår du med brandklasse A1. Materialer der er godkendte til brandklasse A1 er nemlig ubrændbare og derfor velegnede til isolering af beboelsesejendomme. 


Et godt eksempel på et brandsikkert materiale er stenuld, som sælges af bl.a. Rockwool. Papirisolering er derimod mindre brandsikkert. Derfor behandler man det med et brandhæmmende materiale. 


Er du i tvivl om hvilket isoleringsmateriale du skal vælge, anbefaler vi at du rådfører dig med en fagperson.


Køb billig isolering fra Rockwool og Knauf hos Davidsen


Har du brug for isolering af ordentlig kvalitet, finder du hos Davidsen mærkerne Rockwool og Knauf.


Rockwool er en af de mest anerkendte producenter af isolering, og virksomhedens produkter bruges verden over. 


Rockwool isolering er lavet af stenuld. Det betyder bl.a. at det er brandsikkert, bidrager til et sundt indeklima og har en effektiv isoleringsevne. Stenuld kan desuden genanvendes.


Knauf har flere former for isolering, herunder glasuld og granulat. Fordelen ved glasuld er at det er nemt at arbejde med, især fordi det har en lav vægt. Desuden har det støjreducerende egenskaber og en god isoleringsevne.


Med granulat får du et isoleringsprodukt som skal indblæses. Granulat holder i mange år, er svært antændeligt og bidrager til en god akustik. 


Knauf isolering opfylder de strengeste krav til bl.a. fugt, brand, lyd og varme. 


Du kan købe din isolering online eller bestille den til afhentning i en af vores butikker, som du finder i hele landet. 


Du får fri fragt ved køb over 5.000 kroner og 14 dages returret fra du modtager isoleringen.