Indendørs belysning
Vis:
36
produkter1 - 15 af 15
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Lysarmatur til værksted, køkken og badeværelse


Lysarmaturer har en bred vifte af anvendelsesmuligheder. De bruges bl.a. som belysning i køkken, badeværelse, garage, værksted og redskabsrum. De er desuden velegnet som arbejdsbelysning i lagerrum, industri og på kontor.


Fordelen ved lysarmaturer er at de giver et godt og kraftigt lys, og derfor er de velegnede til steder hvor du har brug for meget lys. Desuden har de en lang levetid – typisk 15.000-20.000 timer - hvilket nogenlunde svarer til levetiden for LED pærer.


I modsætning til gamle lysstofrør tænder lysarmaturer i dag med det samme. Du behøver således ikke at vente på flere minutter på at lyset har nået sin fulde styrke.


Bemærk at der på arbejdspladser kan gælde særlige regler for belysning – herunder specifikke krav til lysstrøm og farvegengivelse. Skal du bruge lysarmaturer i arbejdsmæssig sammenhæng, er det derfor en god ide at gøre dig bekendt med den gældende lovgivning.


Læs også: Krav og regler for belysning på arbejdspladser


Prismæssigt er lysarmaturer forholdsvis billige. I vores sortiment finder du lysarmaturer til blot et par hundrede kroner.


OBS: Når du skal vælge lysarmatur, bør du være opmærksom på om lyskilden medfølger eller om den skal købes separat. Se mere i beskrivelsen under det enkelte produkt.


 


LED lysarmatur


De seneste år er lysarmaturer med LED blevet meget populære, og det er der flere grunde til. Først og fremmes har LED lysarmaturer en meget langtid. Typisk kan de holde i 20.000 til 25.000 timer før de skal udskiftes – hvilket svarer til 2-3 års uafbrudt brug.


Derudover er de meget energivenlige, og der kan derfor være mange penge at spare i det lange løb ved at vælge en løsning med LED frem for traditionelle lysstofrør. LED-rør har også en bedre farvegengive og giver derfor et bedre og mere naturligt lys.


Et udbredt problem med traditionelle lysstofrør er at de kan tage lang tid om at tænde. Med LED lysstofarmaturer undgår du dette problem, da de aktiveres med det samme. Samtidig blinker og flimrer de ikke.


Bemærk at i LED lysarmaturer er lyskilden fastmonteret og kan derfor ikke udskiftes. Når lyskilden har nået sin levetid, skal du altså udskifte hele armaturet.


Ønsker du selv at vælge lyskilde, kan du overveje at købe et lysarmatur uden fastmonteret LED lyskilde. Det kan fx være en fordel hvis du har særlige krav til lysstrøm, farvegengivelse og farvetemperatur.


Hvis du i forvejen har et lysarmatur med traditionelle lysstofrør og ønsker at skifte til LED-rør, skal du sikre dig at de nye rør passer ind i den eksisterende sokkel og kan bruges i armaturer med elektrisk spole.


 


Lysstofarmaturer til udendørsbrug


Ønsker du at bruge lysstofarmaturer udendørs, skal du sikre dig at de er egnet til udendørsbrug.


Her er det især vigtigt at være opmærksom på lysarmaturets IP-klassificering, der angiver hvor støv- og vandtæt det er.


Som udgangspunkt bør lysarmaturet som minimum have en IPX4 godkendelse, som betyder at det kan modstå oversprøjtning med vand. Står der fx IP65, kan du altså gå ud fra at lysarmaturet er velegnet til udendørsbrug.


I produktbeskrivelsen vil du som regel også kunne se om lysarmaturet er egnet til inden- eller udendørsbrug.


Skal du bruge lysarmaturer udenfor, kan det desuden være en god ide at vælge en løsning med bevægelsessensor, så du ikke skal bekymre dig om at tænde og slukke lyset.


 


Lysrør til loftarmatur


Når du skal vælge lysarmatur, er det især vigtigt at være opmærksom på hvilket lys det afgiver – det gælder uanset om du skal bruge en løsning med LED-rør eller traditionelle lysstofrør.


Der er især tre ting som du bør holde øje med:


• Farvegengivelse – måles som en RA-værdi. Jo tættere tallet er op 100, des bedre gengives farverne.


• Farvetemperatur - måles i kelvin. En høj farvetemperatur betyder at lyset er koldt/hvidt. Omvendt betyder en lav farvetemperatur at lyset er varmt/rødt.


• Lysstyrke – måles i lumen og angiver hvor meget lys der udsendes.I vores sortiment finder du loftarmaturer med forskellig farvegengivelse, farvetemperatur og lysstyrke.


Læs også: Lysstofrør