Havecenter
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
  • (8)
  • (6)
  • (5)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
Vis alle
Lagerstatus
Nulstil
  • (21)
  • (0)
Pris
Nulstil
75
75
1995
1995
75kr.1995kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 39
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 2|1 - 36 af 39produkter

Økse

En økse anvendes i mange sammenhænge, men bruges typisk til at kløve brænde og fælde træer. Når du skal finde den rigtige økse, bør du spørge dig selv hvad du skal bruge den til. Der er nemlig stor forskel på hvilken type opgave de forskellige økser egner sig bedst til.

Skal du kløve store stykker træ og brænde, anbefales det som udgangspunkt at vælge en kløveøkse. En kløveøkse har et kileformet hoved og et langt skaft, som gør det nemt at få fart på når du svinger øksen.

Til kløvning af mindre og mellemstore stykker træ, bør du vælge en universaløkse. Sammenlignet med en kløveøkse er en universaløkse mindre og lettere, hvilket gør den nem at håndtere. Skaftet er typisk kortere, og derfor fylder øksen heller ikke så meget.

Inden du tager din nye økse i brug, kan det være nødvendigt at slibe den. Dette gøres med en slibesten. Først bruges en grov slibesten, hvorefter hovedet slibes med en finere slibesten.

Økser findes i mange forskellige prisklasser. Typisk koster en økse fra 100 kr. og opefter. Prisen afhænger bl.a. af mærke, type og størrelse. I vores sortiment finder du billige økser fra mærker som Fiskars og Grouw.

 

Hækkesaks

Hvis du skal klippe en hæk eller busk, er en hækkesaks velegnet til formålet. Inden du bestiller, bør du overveje dine behov. Har du brug for at trimme mindre buske i haven, kan det være en fordel at vælge en hækkesaks med en lige klinge, så du opnår en helt præcis beskæring.

Har du derimod en større hæk som skal klippes, er det bedre at vælge en hækkesaks med en bølget klinge, så du nemmere kan komme igennem de tykke grene. Sørg også for at hækkesaksen har en god klippestyrke.

Nogle hækkesakse er udstyret med et teleskopskaft, så du kan nå de høje grene uden at skulle have fat i en stige. Hvis har du har en stor hæk der skal klippes, kan det være en god ide at vælge en hækkeklipper i stedet for en hækkesaks. På den måde glider arbejdet nemmere, og du sparer en masse tid. Det kan også være en fordel at holde pauser undervejs, så du belaster arme og skuldre mindst muligt.


En gang imellem kan det være nødvendigt at slibe din hækkesaks. Dette gøres med en slibesten. Er du i tvivl om hækkesaksen skal klippes, kan du prøve at klippe et stykke papir over. Hækkesaksen skal gerne være så skarp at den kan klippe papiret over uden problemer.

 

Grensaks

En grensaks – også kaldet et ørnenæb - er velegnet til at beskære tykke grene. Der findes grensakse i mange forskellige kvaliteter, og det er vigtigt at vælge en model der passer til opgaven. Skal du fx klippe grene som er svære at komme til, vil det være en god ide at vælge en grensaks med et langt skaft.


Sørg også for at grensaksen er udstyret med et blødt greb som er behageligt at holde om, så den ikke smutter ud af hænderne imens du bruger den.


Det er bedst at købe en grensaks med udveksling. På den måde vil klippestyrken øges, jo længere du kommer ind til træets kerne – som normalt kan være svær at klippe over, fordi den er hård.


Vores sortiment inkluderer bl.a. grensakse fra Fiskars.

 

Beskæresaks

Til de mindre grene i haven er en beskæresaks et uundværligt haveredskab. En del beskæresakse er dog forsynet med flere indstillingsmuligheder, så det også er muligt at klippe større grene.


Vælg gerne en beskæresaks med et ergonomisk greb, som ligger godt i hånden. Vær også opmærksom på om beskæresaksen er egnet til både venstre- og højrehåndede, og om grebet passer til størrelsen på dine hænder.


Ligesom grensakse er mange beskæresakse udstyret med et udvekslingssystem, som øger klippekraften. Nogle modeller har også teleskopskaft.

 

Grensav

Hvor en beskæresaks er velegnet til mindre grene, bruges en grensav til større grene – typisk med en tykkelse på 5 cm eller derover. Mange grensave er forsynet med et håndtag der krummer, så du undgår at fingrene kommer i kontakt med bladet. Med nogle grensave er det også muligt at skubbe klingen ind i håndtaget for optimal sikkerhed. I vores sortiment finder du bl.a. grensave fra Fiskars, som er førende på området.