Dekorativ maling
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
 • (51)
 • (4)
Lagerstatus
Nulstil
 • (55)
 • (0)
Pris
Nulstil
60
60
170
170
60kr.170kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 58
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 2|1 - 36 af 58produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvor lang tid skal spraymaling tørre?

  Det afhænger meget af hvilken spraymaling du bruger. På spraydåsen står der normalt hvor længe malingen er om at tørre. Sørg altid for at malingen er helt tør inden du påfører næste lag. 

 2. Hvordan spraymaler man møbler?

  Skal du male møbler af træ, skal du starte med at slibe den gamle maling væk, så overfladen er helt ren og glat. Påfør herefter en egnet grunder for at sikre en god vedhæftning. Når du skal påføre første lag maling, er det en god ide at holde spraydåsen i en afstand af 25-30 cm fra det objekt der males. Det vil ofte være nødvendigt at male ad flere omgange for at få et pænt resultat.  

 3. Kan man spraymale metal?

  Der findes spraymaling til stort set alle slags materialer, herunder metal, træ, sten, glas og aluminium. Når du skal male metaloverflader, er det normalt nødvendigt med flere lag for at opnå en tilstrækkelig dækning. 

 4. Er der opløsningsmidler i spraymaling?

  Ja, spraymaling indeholder typisk et højt indhold af opløsningsmidler, og derfor er det vigtigt at tage dine forholdsregler når du spraymaler. Vi anbefaler altid at du bruger spraymaling udendørs. 

Hvilke fordele er der ved at bruge spraymaling?


Når du maler med spraymaling, går malerarbejdet meget hurtigere end hvis du bruger en pensel. Spraymaling egner sig dog ikke til maling af store overflader som fx vægge og lofter, men kan godt bruges til fx at opfriske gamle møbler som reoler, hylder, kommoder, borde og skabe.


Du kan bruge spraymaling til både træ og metal. Nogle produkter er kun beregnet til ét materiale, mens andre kan benyttes til fx både træ, glas og plastik. Der findes også spraymaling som er udviklet specielt til radiatorer, ligesom du kan få en såkaldt varmefast spraymaling der bruges til overflader der skal kunne modstå høje temperaturer. 


Ved at anvende spraymaling kan du nå ind i hjørner og kroge som ellers ville være svære at male med en pensel eller rulle. Spraymaling dækker også riller, hak og huller langt bedre end almindelig maling.


Hvis du skal i gang med kreative projekter derhjemme, er spraymaling velegnet til at lave flotte mønstre og effekter (fx kan du lægge et blad over et blankt lærred og male over det, så der kommer et aftryk).


Spraymaling giver en jævn og ensartet overflade uden spor af penselstrøg – lidt ligesom hvis du bruger en malersprøjte. Udfordringen er imidlertid at malingen nemt løber. Derfor er det vigtigt at du anvender den rigtige teknik når du maler.


Hvordan maler du med spraymaling?


Inden du går i gang med at male, skal du iføre dig vinylhandsker, så du undgår at få maling på hænderne. Det er også en god ide at bruge en maske med kulfilter. Spraymaling indeholder nemlig opløsningsmidler, som kan være farlige at indånde.


Du får det bedste resultat hvis du rengør overfladen inden du påfører spraymaling. Vi foreslår også at du fjerner ujævnheder – og specielt gamle malingrester – med sandpapir, så overfladen bliver jævn og glat (dette er især vigtigt hvis du arbejder med lakeret træ).


Vi anbefaler at du udfører malerarbejdet udenfor da spraymaling lugter, og indeholder opløsningsmidler, som kan give hovedpine, kvalme og svimmelhed. Husk også at dække af inden du går i gang. Det ville være ærgerligt at få maling på fx fliser eller græsplæne. 


Du gør desuden klogt i at give overfladen en gang grunder – især hvis du skal male ubehandlet træ. Så hæfter malingen nemlig bedre. Grunder fås ligesom spraymaling på dåse.


Når du maler med spraymaling, skal du først ryste dåsen grundigt i 1-2 minutter (indtil kuglen er fri). Herefter kan du spraye malingen direkte på den overflade som du ønsker at farve. Sørg for at der er en afstand på 20-30 centimeter mellem det objekt som skal friskes op, og spraydåsen.


Vær også opmærksom på vindretningen. Du bør aldrig spray imod vinden da du på den måde risikerer at få maling i ansigtet, hvilket kan give irritation af øjne og næse. 


For at undgå at malingen løber skal du påføre et tyndt lag maling. Hold ikke spraydåsen over det samme sted i længere tid ad gangen. Lav i stedet mange lag – på den måde kan malingen nemlig nå at tørre undervejs.


Hvis du skal påføre flere lag spraymaling, skal malingen tørre inden du fortsætter. Når du er færdig med at male, skal du lade den genstand du har malet, stå ude i minimum en uge inden du tager den ind. Det er nemlig vigtigt at den får lov til at dampe af.


Køb billig spraymaling i et stort udvalg af farver


Med spraymaling kan du slippe kreativiteten løs og sætte dit eget aftryk på de genstande du maler. Spraymaling dækker effektivt alle revner og huller og kan anvendes til forskellige overflader som fx metal og træ.


Mange produkter kan desuden bruges til flere materialer, hvilket betyder at du kan anvende den samme spraymaling uanset hvad du skal male. Du bør altid spraymale udendørs og iføre dig handsker og maske for at beskytte dig selv.


Vi forhandler spraymaling til mange formål, og med vores bestil og hent koncept kan du afhente din ordre i et af vores byggemarkeder indenfor blot 3 timer. Køber du online, er leveringstiden på de fleste af vores produkter én hverdag.