Indeklima og ventilation
Filtrér søgning
Nulstil alle
Produkttype
Nulstil
 • (35)
 • (23)
 • (18)
 • (20)
 • (8)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
Vis alle
Brand
Nulstil
 • (105)
 • (13)
 • (1)
Lagerstatus
Nulstil
 • (93)
 • (0)
Pris
Nulstil
14
14
7295
7295
14kr.7295kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 123
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 4|1 - 36 af 123produkter

Hvorfor er ventilation vigtigt?

Luften indenfor er typisk 2-5 gange dårligere end luften udenfor. Når vi laver mad, udledes der mados, når vi vasker tøj, bliver luften fugtigere, og når vi trækker vejret, udåndes CO2. Uden tilstrækkelig ventilation vil luften indenfor blive ubehagelig og påvirke både vores fysiske og mentale tilstand.

Her er en liste over de mest gængse stoffer i indendørsluft:

- Karbon Dioxid – en farveløs gas som er ufarlig i små mængder, men som kan have sundhedsmæssige konsekvenser i større koncentrationer – bl.a. i form af hovedpine, rastløshed og døsighed

- VOC's – organiske forbindelser der typisk stammer fra maling, parfumer og møbler. Koncentrationen af VOC er typisk 10 gange større indendørs end udendørs. Nogle former for VOC har ingen effekt på mennesker, mens andre kan have store konsekvenser.

- Støvpartikler (PM2) – referer til mikroskopiske partikler der grundet deres små størrelse er nemme at indånde. Partiklerne finder nemt vej til lungerne og kan endda trænge ind i blodbanerne.

- Nitrogen Dioxid (NO2) – en rødbrun gas der typisk findes i udstødningsgas og røg fra afbrænding af fossile brændstoffer som fx propan, gas og træ. Kan irritere luftvejene og på længere sigt resultere i kroniske sygdomme og luftvejsinfektioner.

- Karbon Monoxid (CO) – en meget giftig gas der hverken kan ses eller lugtes. Typiske kilder inkluderer tobaksrøg og varmeovne der bruger fossile brændstoffer.

En af de vigtigste ting du kan gøre for at minimere tilstedeværelsen af disse stoffer, er at sikre tilstrækkelig ventilation.

Det kan du enten gøre med naturlig ventilation, mekanisk ventilation eller en blanding af de to. Naturlig ventilation kan ske gennem vinduer, døre og udluftningsventiler, og er både gratis, lydløs og vedligeholdelsesfri.

Mekanisk ventilation foregår via en ventilator der suger indeluften ud og eventuelt blæser frisk luft ind. Emhætten i køkkenet og udsugningssystemet på badeværelset er klassiske eksempler på mekanisk ventilation.

 

Fordele ved mekanisk ventilation

Ifølge bygningsreglementet er mekanisk ventilation et krav i visse rum, fx køkkenet. Men derudover er der mange grunde til at benytte mekanisk ventilation i hjemmet, enten som et supplement til naturlig ventilation eller som en selvstændig ventilationsløsning.

• Kan være mere effektiv end naturlig ventilation

• Når anlægget først er installeret, kører det mere eller mindre af sig selv

• Hvis du vælger en ventilator med varmegenvinding, kan du opnå en betydelig energibesparelse

Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved mekanisk ventilation sammenlignet med naturlig ventilation. En ventilator kan støje og dermed forstyrre nattesøvnen, den bruger strøm og kræver løbende vedligeholdelse.

Vælger du den rigtige ventilator, kan du dog undgå mange af disse problemer. Spørgsmålet er blot: Hvordan vælger du den bedste ventilator?

 

Valg af ventilator

Når du skal vælge den rigtige ventilator, er der flere ting du bør holde for øje. Først og fremmest er det vigtigt at overveje hvor stor en kapacitet du har brug for. Skal ventilatoren blot kunne udskifte luften i et enkelt rum eller skal den kunne dække hele huset?

Derudover bør du også være opmærksom på hvor meget den støjer, især hvis den skal installeres i nærheden af soveværelset. Støjniveauet for ventilatorer kan variere meget, dog må ventilatorer ifølge bygningsreglementet maksimalt have et støjniveau på 30 DB, hvilket svarer til lyden af raslende blade.

Overvej også hvordan du ønsker at kunne styre ventilatoren. Grundlæggende er der tre forskellige muligheder.

1. Mekanisk styring hvor du selv tænder og slukker for ventilatoren.

2. Tidsstyring hvor ventilatoren aktiveres når du tænder på kontakten og herefter kører i et forudindstillet antal minutter fra du slukker på kontakten igen.

3. Fugtstyring hvor ventilatoren aktiveres når luftfugtigheden når et bestemt niveau, fx 60 %.

Står du overfor investering i et større ventilationsanlæg, bør du desuden være opmærksom på strømforbruget. Det er ikke ualmindeligt at de energivenlige modeller bruger halvt så meget strøm som de mere energikrævende løsninger.

Endelig bør du tage stilling til om du ønsker en ventilator med eller uden varmegenvinding. En løsning med varmgenvinding genbruger varmen og kan dermed give en stor besparelse på varmeregningen. Desuden reducerer den luftfugtigheden så du undgår problemer med skimmelsvamp, fjerner dårlige lugte (fx fra madlavning) og reducerer pollen og luftpartikler.

 

Duka Ventilation

Hos Davidsen finder du et bredt udvalg af ventilatorer fra Duka Ventilation – en af de førende spillere på markedet. Med en ventilator fra Duka Ventilation er du sikret høj ydeevne, et enkelt og tidløst design og et gennemtestet produkt som du kan nyde gavn af i mange år.

Duka Ventilation opdeler sine produkter efter farver. Produkterne i den gule serie er kendetegnet ved at have et lavt støjniveau, lang levetid og 3 års garanti.

Her er nogle eksempler på ventilatorer i den gule serie:

• EL 600 der har indbygget fugt- og tidsstyring

• El 700 der har en enkelt og stilrent design

Ønsker du den bedste kvalitet, bør du dog vælge en ventilator i den røde produktserie. Her får du et ekstra lavt støjniveau, 5 års garanti og flere valgmuligheder for driftstyring.

Her er nogle eksempler på ventilatorer i den røde serie:

• Pro 30 der har en høj ydeevne og et lavt støjniveau

• Pro 90 der har et elegant og stilrent design

• S7 hvor du får 9 ventilatorer i et produkt


 Krav til ventilation

I bygningsreglementet er der opstillet en række krav til ventilation af boliger.

 

Nedenfor finder du et overblik over de vigtigste regler:

• Køkken – skal have en emhætte med en kapacitet på minimum 20 liter per sekund samt mulighed for udluftning gennem yderdør, vindue eller lem.

• Kælder – skal have mulighed for at tilføre frisk luft gennem en eller flere udeluftventiler og fjerne dårlig luft fra mindst et kælderrum gennem en aftrækskanal.

• Badeværelse – skal have mulighed for at tilføre frisk luft og fjerne dårlig luft gennem en aftrækskanal. Er der en ydervæg, skal der desuden være mulighed for udluftning gennem et vindue, en yderdør eller en lem.


 

Find en billig ventilator hos Davidsen

Skal du bruge en ventilator af høj kvalitet og til en overkommelig pris, finder du hos Daviden et bredt udvalg af ventilationsløsninger.

Vi tilbyder både ventilatorer til små og store rum, med og uden varmegenvinding og i flere forskellige designs. Desuden forhandler vi relevant tilbehør som fx ventilationsrør.

OBS. Ønsker du et komplet klimaanlæg med både afkøling og opvarmning?