Indendørs belysning
Filtrér søgning
Nulstil alle
Brand
Nulstil
  • (113)
  • (76)
Mærkning
Nulstil
  • (4)
Lagerstatus
Nulstil
  • (5)
  • (0)
Pris
Nulstil
29
29
1889
1889
29kr.1889kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 189
Visning:
Sortér:
Anbefalet
...
Side 1 af 6|1 - 36 af 189produkter

Tips til valg af pendel lampe

Når du skal vælge en pendel lampe, er der flere ting som du bør have med i dine overvejelser. Det er først og fremmest vigtigt at designet falder i din smag og passer med den øvrige indretning i hjemmet. Pendel lamper findes i mange forskellige udformninger, og der udvikles hele tiden nye, kreative designs.

Pendler i et klassisk design er kendetegnet ved deres enkle linjer og simple udformning. Et godt eksempel er Nordlux Café der med sin kugleformede udformning giver et neutralt og diskret udtryk:

 

Pendler med et moderne design udmærker sig ved at gå imod strømmen. De kan fx være designet med kreative former eller unikke farver og materialer. Ofte fungerer de som et kunstværk i sig selv – uanset om de er tændt eller slukket.

Et godt eksempel på en pendel i et moderne design er Dyberg Larsen Pinapple der med sine flotte blade skiller sig ud fra mængden og tilføjer hjemmet personlighed og klasse.

Pinapple modellen minder om den stilfulde Los Angels lampe fra Halo Design, der med sine unikke lameller giver hjemmet et elegant og eksklusivt præg.

Udover lampens design bør du også overveje hvilket lys den skal give. Mange stiger sig blindt på udseendet og glemmer helt at lampen også har en praktisk funktion.

De fleste pendler giver et fokuseret lys – fx over spisebordet eller sofabordet. Skal du bruge lampen i et mindre rum, kan det dog være en fordel at vælge en model der fordeler lyset ud i rummet. På den måde vil det komme til at virke større end det egentlig er. Her kan du fx vælge en pendel af glas eller et andet gennemsigtigt materiale.

Kombinér gerne med andre former for indendørs belysning – fx væglamper, bordlamper eller gulvlamper. Det er sjældent at type belysning er tilstrækkelig, især hvis der er tale om et stort rum som er opdelt i mindre grupper eller sektioner.

 

Få det meste ud af din pendel

For at få det bedste ud af din pendel lampe er det vigtigt at placere den rigtigt og holde den ren og pæn. Skal du bruge pendlen som spisebordslampe, er det en god ide at placere den midt over bordet. Det giver ikke blot et flot og harmonisk udtryk, men sikrer også at lyset fordeles jævnt ud over hele bordoverfladen.

Start med at finde midten af bordet. Det kan du fx gøre ved at trække en snor ud diagonalt fra det ene hjørne til det andet i begge sider. Skæringspunktet mellem de to snore markerer midten af bordet.

Herefter spænder du en saks (eller et andet objekt) i en snor. Hold snoren over midten af bordet og sæt et kryds i loftet der hvor lampen skal hænge. Herefter er det blot et spørgsmål om at montere lampen.

OBS: Hvis du skal bruge lampen i et lille rum, kan det være en god ide at montere den højt oppe, så den oplyser en større del af rummet. Har du et stort spisebord, kan du eventuelt overveje at montere flere lamper ved siden af hinanden.

I forhold til rengøring af lampen kan det nogle gange være svært at komme ind i alle hjørner og kroge. Derfor kan det være en god ide at bruge en lille børste – eventuelt som supplement til en almindelig klud.


 

Bestil din nye pendel lampe hos Davidsen

En pendel lampe kan være med til at puste nyt liv ind i hjemmet. Hos Davidsen forhandler vi et stort udvalg af både pendler og loftlamper fra førende producenter som Nordlux, Dyberg Larsen og Halo Design.

Er du i tvivl om hvilken pendel du skal vælge, kan du med fordel bestille en saml-selv pendel fra Dyberg Larsen. Her har du mulighed for at skabe din egen unikke lampe ved at udskifte de elegante lameller med personlige fotos og kreative billeder.

Alternativt kan du overveje en Nordlux pendel. Alle Nordlux lamper er produceret i Danmark og passer ind i langt de fleste hjem.