Armeringsnet bruges bl.a. når der skal støbes stolper og trapper, så betonen bliver stærkere og ikke slår revner.
Der skal lægges et lag beton på 5 cm ovenpå armeringen. På den måde undgår man rustdannelse.
Har du brug for at skære armeringsnettet til, så det passer i størrelsen, kan du gøre det med en vinkelsliber. En boltsaks giver dog et mere præcist resultat og larmer ikke.
Indendørs bruger man armeringsnet til støbning af gulve - især kældergulve.
Det giver flere fordele:
Det er vigtigt at armeringsnettet indlægges rigtigt. Det skal placeres midt i eller ⅓ oppe i betonpladen.
Armeringsnettene skal også lægges med overlap. Der må altså ikke være mellemrum imellem.
Skal der lægges gulvvarme, kan du binde gulvvarmeslangerne fast til armeringsnettet. Det kan du fx gøre med nylonstrips.
Ovenpå betongulvet kan der lægges et gulv af træ eller fliser. Er der tale om et trægulv, er det vigtigt at der monteres en dampspærre mellem betonen og trægulvet. Der kan også benyttes et gulvunderlag med indbygget dampspærre.
Armeringsnet kan også bruges som espalierhegn, hvor slyng- og klatreplanter kan sno sig opad.
Her skal du dog være opmærksom på at det kan tage flere år før planterne har vokset sig store nok til at de dækker hele hegnet. Derfor er det en god ide at vælge hurtigvoksende planter.
Det kunne fx være:
Vil du give hegnet et eksklusivt udtryk, kan du montere armeringsnettet i en træramme. Her skal du huske at overfladebehandle træet med træolie eller træbeskyttelse, så det ikke bliver angrebet af råd eller svamp. Behandlingen skal gentages en gang om året.
Fordelen ved at etablere et espalierhegn er at det ikke fylder ligeså meget som en hæk, og derfor giver mere plads i haven.
Har du en hund, sikrer espalierhegnet at den ikke stikker af. Her er det dog vigtigt at hegnet graves mindst 30 cm ned i jorden - ellers kan hunden grave sig fri.
Skal du bygge et espalierhegn, anbefaler vi at du vælger galvaniseret armeringsnet. Så holder hegnet sig nemlig pænt i mange år.
Har du en facade med sætningsskader, kan du indlægge armerningsnet for at stabilisere murværket og undgå at problemet opstår igen.
Her er det vigtigt at vælge rustfri armeringsnet. Hvis armeringsnettet først ruster, kan det nemlig give nye revner i murværket.
Inden der indlægges armeringsnet, er det vigtigt med et grundigt forarbejde. Flækkede sten skal bankes ud, og nye sten skal indsættes.
Dernæst udkradses hver tredje fuge inden armeringsnettet indfræses på tværs af murværket.
Til sidst fylds fugerne med fiberpuds og mørtelfuge.
Skal du bygge et fundament med fundablokke, kan du lægge armeringsjern ned i blokkene og derefter hælde beton ovenpå.
Inden du går i gang med at opbygge fundamentet, skal du sikre dig at underlaget er helt plant.
Blokkene placeres i forlængelse af hinanden. Der skal lægges to lag fundablokke før du har et fundament som du kan arbejde videre på.
Det er ikke helt ligegyldigt hvilket armeringsnet du vælger.
En af de ting du skal tage stilling til, er hvor tyk armeringsnettet skal være. Den rigtige tykkelse afhænger af den opgave du skal i gang med.
Her er nogle eksempler:
Selvom 4 mm armeringsjern er nok til støbning af betonbordplader, anbefaler vi at du vælger 6 mm armeringsjern - så holder bordpladen nemlig bedre.
Armeringsnet er velegnet til støbeprojekter, underlag til gulve og espalier.
I vores sortiment finder du armeringsnet i flere tykkelser. Vi har både 4 mm armeringsstål til fx bordplader og 6 mm armeringsstål til støbning af gulve med gulvvarme.
Armeringsnet kaldes også for rionet. Man mener at betegnelsen stammer fra Ribe Jernindustri, som efter sigende skulle være den første danske producent af armeringsnet.
Du kan bestille armeringsnet med levering til adresse eller afhentning i butik. Benytter du dig af vores bestil-og-hent ordning, er ordren klar til afhentning indenfor 3 timer. Vælger du at få den leveret, tillægges et fragtgebyr.