Drivhuse
Filtrér søgning
Nulstil alle
Kvadratmeter (m²)
Nulstil
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Materiale
Nulstil
  • (5)
Farve
Nulstil
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (0)
  • (0)
Vis kun
Nulstil
  • (4)
  • (1)
Pris
Nulstil
14295
14295
43999
43999
14295kr.43999kr.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad koster et orangeri?

    Prisen for et orangeri starter typisk i omegnen af 20.000 kroner, men kan selvfølgelig sagtens koste mere end det. Hvor meget du skal betale kommer bl.a. an på hvor stort orangeriet er, og hvilken producent der står bag. Hvis du vil have et orangeri i absolut topklasse, kan vi varmt anbefale mærket Juliana. 

  2. Hvad er forskellen på et drivhus og et orangeri?

    Et orangeri er typisk større end et drivhus – men ikke altid. Og så er det normalt isoleret, så du kan opholde dig i det året rundt – også om vinteren. Nogle sammenligner et orangeri med en fritstående udestue, som du kan indrette med kurvemøbler og eksotiske planter. 

Hvad er et orangeri?

Det er et godt spørgsmål, for hvad er egentlig forskellen på et drivhus og et orangeri? Er det ikke bare det samme?

Ikke helt. Selvom de ligner hinanden, er der nogle væsentlige forskelle:

  • Et orangeri er typisk større end et drivhus og bliver primært brugt til at opbevare planter – hvorimod et drivhus bliver brugt til at dyrke fx krydderurter, grøntsager og blomster

  • Gulvet i et orangeri er ofte beklædt med klinker, så du kan møblere det med kurvemøbler og hvad der ellers skal til for at skabe en eksotisk stemning

Oprindeligt blev orangeriet brugt som et væksthus til overvintring af citrus- og appelsintræer, men i dag betragter mange det som en fritstående udestue, hvor der også er plads til afslapning og fordybelse.

Et orangeri kan bruges på mange måder. Det er fx et oplagt sted at nyde morgenkaffen, fordybe sig i en god bog eller dyrke yoga – tæt på de grønne planter og den rolige natur.

Mange vælger at få et isoleret orangeri, så de kan bruge det som opholdsrum året rundt - også i de kolde vintermåneder. Det er dog ikke alle orangerier der er isoleret.

juliana orangeri
kvinde udplanter blomst i krukke
bunke af potter til krukker i orangeri

Hvilket orangeri skal du vælge?

Der er flere ting du skal tænke over inden du køber et orangeri. Den vigtigste er nok størrelsen. Som sagt er et orangeri ikke helt lille. Derfor skal du sikre dig at du har plads til det inden du køber det.

Mål op hvis du er i tvivl. Der er ikke noget værre end at bruge tusindvis af kroner på et orangeri som du efterfølgende må returnere fordi du ikke har plads til det.

Du kan nemt opmåle grunden direkte fra din computer – fx med et program som Google Earth, der er ganske gratis at bruge.

Placering af dit orangeri – et godt råd

Der er mange meninger om hvor det er bedst at placere sit orangeri. Vores råd er at du vælger et spot tæt på huset. Hvis du placerer det i et lille hjørne bagerst i haven, er der nemlig mindre chance for at du får det brugt. Det kan godt være at du har en bedre udsigt bag i haven, men hvad betyder det hvis du aldrig får glæde af den?

Ved at placere dit orangeri tæt på huset får du nem adgang til toilet, køkken og andre faciliteter – ligesom du kan trække ledninger til fx kaffemaskine, elkedel eller hvad det nu ellers måtte være du har brug for strøm til.

Hvad med byggetilladelse? Kan du bare uden videre sætte dit orangeri op? Eller skal du have kommunen til at godkende byggeriet først?

Det korte svar er at du som udgangspunkt ikke skal søge om byggetilladelse hvis du vil sætte et orangeri op i haven.

kvinde med forklæde arbejder i orangeri
krydderurter i orangeri
kvinde med pink havehandsker bruger lille skovel til udplantning af blomster i potter

En byggetilladelse er dog nødvendig hvis du køber et orangeri der er større end 50 m2 – eller hvis det samlede areal af småbygninger på grunden – som fx skure og carporte – overstiger 50 m2, og bebyggelsesprocenten overskrides.

Der kræves også byggetilladelse hvis orangeriet laves som en tilbygning til huset – i stedet for at være fritstående som et almindeligt drivhus.

plantekasse med jord

Vedligeholdelse af dit orangeri – sådan gør du

Et orangeri kan hurtigt gå hen og blive beskidt. Derfor skal du rengøre det regelmæssigt.

  1. Tag krukker, plantekasser og havemøbler ud af orangeriet

  2. Vask gulvet med vand og sæbe

  3. Smør orangeriet ind i brun sæbe med en kost. Du skal bruge 100-200 ml brun sæbe til en stor spand vand.

  4. Lad sæbeopløsningen virke i 15 minutter, og skyl efter med vandslangen

  5. Inden du stiller havemøbler og plantekasser tilbage igen, er det en god ide at vaske dem rene

Det er svært at sige hvor ofte du skal rengøre orangeriet. Jo mere udsat det er for vind og vejr – og jo mere du bruger – desto mere beskidt vil det også blive. Mange vælger at rengøre deres orangeri i efteråret, så det er klar til næste sæson.

Køb dit nye orangeri hos Davidsen, og få det leveret til din adresse

Vil du have dit eget fristed i haven, hvor du kan nyde duften af planterne og opholde dig året rundt, er et orangeri den helt rigtige løsning.

I vores sortiment finder du bl.a. orangerier fra Juliana, som er en dansk producent med mange års erfaring. Vil du have det bedste af det bedste, er det Juliana du skal gå efter.

Vil du have en lidt billigere løsning, kan du overveje et af vores Elmholm orangerier. Elmholm er vores eget mærke, og selvom prisen er lav sammenlignet med andre tilsvarende orangerier, kan vi fuldt ud stå inde for kvaliteten.