Have og bolig
Filtrér søgning
Nulstil alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (1)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (29)
 • (2)
Pris
Nulstil
30
30
43999
43999
30kr.43999kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 137
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 4|1 - 36 af 137produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad skal jeg dyrke i mit drivhus?

  I dit drivhus kan du overveje at dyrke grøntsager (som fx tomater og agurker), frugter (som fx nektariner og kiwier) eller krydderurter (som fx basilikum og timian).

 2. Hvornår planter man tomater i drivhus?

  Hvis du anvender tomatfrø, kan du forspire dem i starten af marts og plante dem ud i midten af maj. Har du et opvarmet drivhus, kan du plante dem ud allerede i midten af marts. Husk at tomater ikke tåler nattefrost. 

 3. Hvornår planter man agurker i drivhus?

  Du kan plante agurker når nattefrosten er væk og jorden har en temperatur på minimum 18 grader. Som hovedregel kan du plante ud i midten af maj, men nogle gange er vejret først varmt nok senere på sæsonen.

3 populære typer drivhuse

Type 1: Vægdrivhuse

Kniber det med kvadratmeterne i haven, bør du overveje at vælge et vægdrivhus. Et vægdrivhus placeres nemlig opad husmuren, så pladsen udnyttes optimalt. Drivhuset er desuden nemt at komme til, da det står i direkte forlængelse af huset. Samtidig opvarmes muren af solen i løbet af dagen, og når mørket falder på, afgives den oplagrede varme til drivhuset, hvilket sikrer en mere stabil temperatur - til fordel for planterne.

Type 2: Orangerier

Vil du have et ekstra udendørsrum med plads til at dyrke eksotiske planter, friske grøntsager og saftige frugter, er et orangeri måske den rigtige løsning. I gamle dage brugte man et orangeri til overvintring af appelsintræer og sydlandske frugttræer. I dag betragter mange dog et orangeri som et stort drivhus eller en fritstående udestue - altså et ekstra udendørsrum, som også kan bruges til ophold. Gulvet er ofte belagt med klinker, så du kan møblere det med kurvemøbler, træbænke og krukker.

Type 3: Minidrivhuse

Du behøver ikke en stor have for at få plads til et drivhus. Med et minidrivhus kan du gøre drømmen om en lille byhave til virkelighed. De mindste minidrivhuse er under 1 m2 og passer derfor ind på en altan eller balkon. Ja, nogle minidrivhuse kan endda hægtes fast på altankanten. Minidrivhuse fås både som vægdrivhuse og almindelige, fritstående drivhuse. De er perfekte til at dyrke krydderurter, blomster og bær. Med et minidrivhus kan du også lade planterne spire tidligt på sæsonen - inden du planter dem ud i et almindeligt drivhus.

Hvor stort skal dit drivhus være?

Det kommer an på dine behov. Mange begår dog den fejl at de vælger et drivhus der er for lille, og fortryder senere at de ikke valgte et der var større.

Derfor: Hvis du vakler mellem to størrelser, vil du sandsynligvis blive gladest for det største.

Vil du både have plads til at dyrke planter og indrette drivhuset med en spiseplads, bør det være mindst 13-14 m2 stort.

Skal du dyrke planter som vokser meget i højden, er det vigtigt at drivhuset ikke er for lavt. Nogle tomatplanter kan fx blive op til 3 meter højde, så her går det ikke med et drivhus der kun 1,5 meter højt.

Hvilken type glas skal du vælge?

Delt glas

Vælger du et drivhus med delt glas, får du et godt lysindfald, hvilket er helt afgørende for at planterne kan trives. Delt glas er også den billigste løsning, men hvis glasset ødelægges, vil det splintres i store stykker, som er nemme at skære sig på. Da glasset lukker meget lys ind, kan det være nødvendigt at skærme af, fx med skyggegardiner, da planterne ellers vil tage skade. Derudover er der risiko for algedannelse.

Anbefales til dig der vil prøve kræfter med at dyrke planter i eget drivhus og se om det er noget for dig.

Hærdet glas

Hærdet glas er 5-6 gange stærkere end delt glas og kommer i hele baner, så du får et godt udsyn indefra drivhuset. Hvis hærdet glas ødelægges, vil det splintres i mange, små stykker, og der er derfor mindre risiko for at skære sig. Hærdet glas er klart den flotteste løsning. Men glasset kan ikke skæres til, så hvis det splintres, er det nødvendigt at udskifte hele ruden med en ny. Skyggeforanstaltninger kan være nødvendige hvis temperaturen i drivhuset bliver for høj. Alle vores Juliana drivhuse fås med hærdet glas i hele baner.

Anbefales til dig der vil have et drivhus som både er flot at se på og robust overfor vind og vejr.

Polycarbonat

Polycarbonat er slagfast og stort set umuligt at ødelægge. Derudover giver det en stabil temperatur i drivhuset, hvilket er godt for planternes trivsel. Samtidig mindskes behovet for skyggeløsninger, da polycarbonat ikke lukker ligeså meget lys ind som almindeligt glas. På den anden side er der risiko for at planterne ikke får tilstrækkeligt med sollys. Derfor er det klogt at placere drivhuset i solen. Polycarbonat egner sig bedst til dyrkningsdrivhuse, da man ikke kan se igennem materialet. Mange fravælger polycarbonat af æstetiske årsager.

Anbefales til dig der primært skal bruge drivhuset til at dyrke planter og måske bor i kystnære områder med meget blæst.

I videoen her kan du blive klogere på de forskellige typer glas:

maxresdefault


Vælg det rigtige fundament til dit drivhus

Drivhuset skal stå på et fundament for ikke at vælte. Fundamentet kan enten været lave af træ eller stål. Vi anbefaler at du vælger et stålfundament. Det holder nemlig ligeså længe som selve drivhuset og sikrer en god forankring i jorden. Derudover bliver det ikke angrebet af råd eller svamp.

Et træfundament kan til gengæld males, så det får et mere personligt udtryk. Det er relativt nemt at bygge et træfundament selv, men det er meget nemmere at købe et færdigt.

Vi anbefaler at du vælger et originalt fundament. Så er du nemlig sikker på at profilerne passer sammen. Det er også en god ide at støbe fundamentet med beton for at give det ekstra styrke og holdbarhed. Nogle forsikringsselskaber dækker kun stormskader hvis drivhuset er støbt på et fundament.

Vær opmærksom på at du typisk skal købe fundamentet separat.

Tilbehør til drivhuset

Der findes et hav af tilbehør til drivhuset. Lad os kigge på nogle af mulighederne.

Jordtermometer

Med et jordtermometer kan du måle temperaturen i jorden og dermed afgøre hvornår du kan udplante dine planter. De fleste planter kræver en jordtemperatur på mindst 10 grader for at kunne trives.

Kapilærkasse

En kapilærkasse består af en flamingokasse, hvor der er lavet tre huller, som fyldes med vand og gødning. Ovenpå kassen placeres en plantesæk med huller i bunden. Fordelen ved en kapilærkasse er at planterne selv kan suge vand efter behov, så du slipper for konstant at skulle vande dem. Med en kapilærkasse kan du typisk nøjes med at vande to til fire gange om måneden.

Plantespiral

Skal du dyrke planter der vokser meget i højden, som fx tomater og agurker, er det klogt at bruge en plantespiral. En plantespiral giver nemlig planterne støtte, så de ikke knækker. Du kan typisk trække plantespiralen ud i den ønskede længde.

Drivhushylde

Kniber det med pladsen i drivhuset, er det klogt at opsætte hylder og dermed udnytte vægpladsen. Hylderne kan fx bruges til krukker, lanterner og potter. Vælger du en aftagelig drivhushylde, kan du bruge den som bakke til krydderurter.

Regulér temperaturen i drivhuset og få friske planter

Temperaturen i drivhuset må hverken være for høj eller for lav. Først på sæsonen gælder det om at holde på varmen. Senere på sæsonen er det vigtigt at lufte ud, så det ikke bliver for varmt i drivhuset.

En god tommelfingerregel er at der skal være omkring 25 grader i dagtimerne, og cirka 15 grader om natten. De fleste drivhusplanter tåler ikke temperaturer på over 30 grader.

Bliver der for varmt i drivhuset, kan du åbne vinduer og døre. Det er en god ide at købe en automatisk vinduesåbner - dvs. en anordning som sørger for at åbne vinduet når temperaturen kommer over et bestemt niveau. På den måde kan du trygt tage afsted på ferie uden at skulle bekymre dig for om drivhusplanterne lider i sommervarmen.

Fra slutningen af maj kan du smøre skyggepasta eller kalk på taget og nogle af siderne. Du kan også bruge skyggegardiner til at skærme af for solen.

Sådan finder du den rigtige placering til dit nye drivhus

Det er ikke helt ligegyldigt hvor du placerer dit nye drivhus.

Vi anbefaler at du finder et sted hvor planterne får rigeligt med sollys. Sollys er nemlig helt afgørende for at de kan vokse sig store og stærke. Samtidig er det vigtigt at drivhuset ikke står for langt fra huset. Så er der nemlig mindre sandsynlighed for at du får det brugt.

I forhold til hvordan drivhuset skal vende, er der to muligheder:

 • Mulighed #1: Nord-Syd
 • Mulighed #2: Øst-Vest

Vi anbefaler placeringen N-S hvis du vil kunne opholde dig i drivhuset midt på dagen uden at det bliver for varmt.

Placeringen Ø-V gør det muligt at komme i gang med at dyrke tidligere på sæsonen og er velegnet til drivhuse med polycarbonat.

Vær opmærksom på disse regler for drivhuse

Der gælder de samme regler for drivhuse som andre småbygninger på grunden:

 • Hvis det samlede areal af småbygninger, inkl. det nye drivhus, overstiger 50 m2, skal der søges om byggetilladelse. Du må ikke opføre drivhuset før din ansøgning om byggetilladelse er blevet godkendt af kommunen.
 • Du skal placere drivhuset mindst 2,5 meter fra naboskellet. Under særlige omstændigheder er det dog tilladt at placere det nærmere end 2,5 meter fra naboskellet.
 • Når drivhuset er opført, skal du registrere det i BBR-registret. Har du fået en byggetilladelse, vil kommunen dog automatisk opdatere oplysningerne i BBR.

Vi anbefaler desuden at du giver forsikringsselskabet besked om at du har opført et drivhus på grunden. Det kan nemlig have betydning for dine forsikringsforhold.

Inspiration til hvad du kan dyrke i dit drivhus​​​​​​​

Grøntsager:

 • Agurker
 • Tomater
 • Peberfrugter
 • Chilier
 • Auberginer
 • Salat
 • Radiser
 • Spinat

Frugter:

 • Ferskner
 • Kiwier
 • Vindruer
 • Citrusfrugter
 • Nektariner
 • Melon
 • Vindruer

Krydderurter:

 • Basilikum
 • Persille
 • Oregano
 • Timian
 • Citronmelisse

Blomster:

 • Tulipaner
 • Roser
 • Stauder
 • Blomsterløg
 • Dahlia
 • Pelargonier
 • Klematis

Rengøring og vedligeholdelse af dit drivhus- sådan gør du

Et drivhus skal rengøres regelmæssigt. Hvis du ikke rengør drivhuset, er der risiko for at fx spindelmider overlever vinteren igennem.

Det er bedst at rengøre drivhuset i efteråret. Vi anbefaler at du bruger brun sæbe til rengøringen. Sæben skal blandes op med vand. Smør sæbeblandingen på alle flader, og skyl efter med en haveslange eller højtryksrenser.

Da brun sæbe er ætsende, anbefaler vi at du ifører dig beskyttelsesbriller og gummihandsker.

Drivhuset kan også rengøres med drivhusrens.

Hvad koster et drivhus?

Der er stor forskel på hvad drivhuse koster. Du kan få et minidrivhus for under 3.000 kroner. De store drivhuse på 10 m2 og derover fås fra omkring 10.000 kroner.

Prisen hænger ikke kun sammen med hvor stort drivhuset er, men også kvaliteten. De dyrere drivhuse har som regel tykkere rammer og kraftigere bolte, så de står mere stabilt og bedre modstår vægten af sne.

Populære drivhus mærker

Juliana


Juliana producerer kvalitetsdrivhuse der holder til det skandinaviske klima.

Virksomheden blev grundlagt for mere end 60 år siden og startede med at producere tørrestativer. Først i 1975 begyndte man at sælge drivhuse.

I dag er Juliana Europas største producent af drivhuse til private og har showrooms i flere danske byer - bl.a. i Odense og København.

Alle Juliana drivhuse produceres her i Danmark. Drivhusene fremstilles af kraftige profiler, som giver en lang levetid. Derudover kommer de med 12 års garanti.

I vores sortiment finder du både store drivhuse, små drivhuse, vægdrivhuse og minidrivhuse fra Juliana.

Halls drivhuse

Halls ejes af Juliana og er indbegrebet af den engelske havetradition. Med Halls får du et godt drivhus til en god pris.

Drivhusene er inddelt i to kategorier:

 • Traditional
 • Cube

Traditional er et traditionelt drivhus, der egner sig godt til førstegangskøberen. Det fås både med split drivhusglas, hærdet glas og polycarbonat. Profilerne er fremstillet af aluminium - enten ubehandlet, sortlakeret eller grønlakeret.

Qube er en serie af drivhuse med firkantede rørprofiler. Drivhusene kommer med hærdet glas i hele baner og har et enkelt og let udtryk, som passer naturligt ind i omgivelserne. Qube drivhuse har profiler i sort, pulverlakeret aluminium.

Sortimentet fra Halls inkluderer både små drivhuse, minidrivhuse, vægdrivhuse, fritstående drivhuse og orangerier.

Elmholm drivhuse

Elmholm er vores serie af egenimporterede drivhuse.

Drivhusene er inddelt i tre serier:

 • Økoline
 • Standard
 • Exclusive

Økoline er et oplagt starter-drivhus. Det fås både som vægdrivhus og som et almindeligt fritstående drivhus.

Med Elmholm Standard går du et step op i både størrelse og kvalitet. Drivhuset kommer med 3 mm hærdet glas og dobbeltdøre, så du nemt kan komme igennem med trillebøren, og 4 vinduer, så du kan give planterne tilstrækkelig ventilation.

Vil du have et drivhus i topkvalitet, skal du vælge Elmholm Exclusive, som fås i størrelser fra 9,01 m2 til 13,29 m2. Exclusive har 4 mm hærdet og er dermed mere robust end Elmholm Standard.

Find det rigtige drivhus hos Davidsen og få det leveret til din adresse

Et drivhus giver ikke bare mulighed for at dyrke grøntsager, frugter og krydderurter. Er drivhuset stort nok, kan du også indrette det som en grøn oase med spiseplads, kurvemøbler og arbejdsbord.

kvinde i drivhus

I vores sortiment finder du over 60 drivhuse fra anerkendte mærker som Juliana, Halls og Elmholm. Dertil kommer næsten ligeså meget tilbehør.

Vi har både traditionelle drivhuse og de lidt mere eksklusive orangerier med god plads til at dyrke planter, nyde kaffen og reflektere over livet. For mange er drivhuset et fristed, hvor de kan koble af fra hverdagens forpligtelser og finde ro.

Du kan bestille dit nye drivhus med levering til adresse. Er det ønskede drivhus udsolgt, kan du forudbestille det. Se alle vores drivhuse ovenfor.

Læs mere i vores artikler om drivhuse