Have og bolig
Filtrér søgning
Nulstil alle
Lagerstatus
Nulstil
 • (1)
 • (0)
Vis kun
Nulstil
 • (25)
 • (4)
Pris
Nulstil
30
30
49999
49999
30kr.49999kr.
Vis:
36
produkter1 - 36 af 129
Visning:
Sortér:
Anbefalet
Side 1 af 4|1 - 36 af 129produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad skal jeg dyrke i mit drivhus?

  I dit drivhus kan du overveje at dyrke grøntsager (som fx tomater og agurker), frugter (som fx nektariner og kiwier) eller krydderurter (som fx basilikum og timian).

 2. Hvornår planter man tomater i drivhus?

  Hvis du anvender tomatfrø, kan du forspire dem i starten af marts og plante dem ud i midten af maj. Har du et opvarmet drivhus, kan du plante dem ud allerede i midten af marts. Husk at tomater ikke tåler nattefrost. 

 3. Hvornår planter man agurker i drivhus?

  Du kan plante agurker når nattefrosten er væk og jorden har en temperatur på minimum 18 grader. Som hovedregel kan du plante ud i midten af maj, men nogle gange er vejret først varmt nok senere på sæsonen.

3 populære typer drivhuse

Type 1: Vægdrivhuse

Kniber det med pladsen i haven? Så er et vægdrivhus værd at overveje. Et vægdrivhus udnytter nemlig pladsen optimalt, fordi det står opad husmuren. Derudover bliver muren opvarmet af solen i løbet af dagen. Om natten frigives varmen fra muren til drivhuset. På den måde bliver drivhuset billigere at opvarme om vinteren, og du kan komme i gang med at dyrke planter tidligere på året. Et vægdrivhus er også nemt at komme til. Det står ikke bagerst i haven, men i direkte forlængelse af huset.

Type 2: Orangerier

Vil du have et ekstra udendørsrum med plads til at dyrke eksotiske planter, friske grøntsager og saftige frugter, er et orangeri måske den rigtige løsning. I gamle dage brugte man et orangeri til overvintring af appelsintræer og sydlanske frugttræer. I dag betragter mange dog et orangeri som et stort drivhus eller en fritstående udstue. Altså et ekstra udendørsrum, som også kan bruges til ophold. Gulvet er ofte belagt med klinker, så du kan møblere det med kurvemøbler, træbænke og krukker.

Type 3: Minidrivhuse

Du behøver ikke en stor have for at få plads til et drivhus. De mindste minidrivhuse er under 1 m2 og passer derfor ind på en altan eller balkon. Du kan både få minidrivhuse som placeres opad en væg eller stilles frit i haven. Enkelte modeller kan endda hægtes på altankanten, så du har mere plads på altanen. Med et minidrivhus kan du dyrke dine egne krydderurter, blomster og bær og dermed gøre drømmen om en lille byhave til virkelighed. I minidrivhuset kan du også lade planterne spire tidligt på sæsonen - inden du planter dem ud i et almindeligt drivhus.

I tvivl om hvilket drivhus du skal vælge? Her er 3 ting du skal kigge efter…

1. Størrelse

Mange vælger et drivhus der er for lille og fortryder senere at de ikke valgte et der var større. De bliver ganske enkelt overrasket over hvor meget plads planterne kræver. Står du og vakler mellem to størrelser, vil du sandsynligvis blive gladest for det største. Hvis du både vil have plads til at kunne indtage frokosten og dyrke dine egne planter, anbefaler vi et drivhus på mindst 13-14 m2. Her skal du dog huske på at planterne også har brug for plads til at vokse i højden. Nogle planter kan faktisk blive flere meter høje. Derfor er det ikke nok kun at kigge antallet af kvadratmeter. Du skal også sikre dig er kubikmeter nok. Et mindre drivhus har selvfølgelig den fordel at det ikke fylder så meget. Det er også billigere og tager ikke helt så lang tid at gøre rent som et større drivhus.

2. Glas

Det næste du skal tænke over, er hvilken type glas der skal være i drivhuset.

Her er der typisk to muligheder:

Glas giver et godt udsyn fra drivhuset og sikrer at planterne får tilstrækkeligt med sollys. Vi anbefaler at du vælger hærdet glas. Det er fem til seks gange stærkere end almindeligt glas. Vær opmærksom på at glas kan kræve skyggeforanstaltninger i form af skyggegardiner eller skyggepasta for at undgå at der bliver for varmt i drivhuset

Polycarbonat er slagfast og stort set ubrydeligt. River en plade sig løs, kan den monteres igen. Derudover bliver temperaturen i drivhuset nogenlunde stabil, og planterne beskyttes mod UV-lys. Der er heller ikke behov for skyggeforanstaltninger. Til gengæld får du et dårligt udsyn fra drivhuset. Mange synes også at polycarbonat virker for fremtrædende.

Bliv klogere på de forskellige typer glas i videoen her:

maxresdefault


3. Fundament

Drivhuset skal stå på et fundament for ikke at vælte. Fundamentet kan enten været lavet af træ eller stål. Vi anbefaler at du vælger et stålfundament. Det holder nemlig ligeså længe som selve drivhuset og sikrer en god forankring i jorden. Du skal typisk købe fundamentet separat.

Skal drivhuset stå så stabilt som muligt, er det en god ide at støbe et betonfundament. Det kræver lidt mere tid, men så skal du ikke bekymre dig for om drivhuset pludselig blæser omkuld. Vær opmærksom på at forsikringen normalt kun dækker skader hvis drivhuset er funderet.

Sådan finder du den rigtige placering til dit nye drivhus

Det er selvfølgelig ikke helt ligegyldigt hvor du placerer dit nye drivhus. Vi anbefaler at du finder et sted hvor planterne får rigeligt med sollys. Sollys er nemlig helt afgørende for at de kan vokse sig store og stærke. Samtidig er det vigtigt at drivhuset ikke står for langt fra huset. Så er der nemlig mindre chance for at du får det brugt.

I forhold til hvordan drivhuset skal vende, er der to muligheder:

 • Mulighed #1: Nord-Syd
 • Mulighed #2: Øst-Vest

Vi anbefaler placeringen N-S hvis du vil kunne opholde dig i drivhuset midt på dagen uden at det bliver for varmt. Placeringen Ø-V gør det muligt at komme i gang med at dyrke tidligere på sæsonen og er velegnet til drivhuse med polycarbonat. Kort sagt: Den optimale placering og retning afhænger af hvad du skal bruge drivhuset til.

Vær opmærksom på disse regler for drivhuse

Der gælder de samme regler for drivhuse som andre småbygninger på grunden:

 • Hvis det samlede areal af småbygninger, inkl. det nye drivhus, overstiger 50 m2, skal der søges om byggetilladelse. Du må ikke opføre drivhuset før din ansøgning om byggetilladelse er blevet godkendt af kommunen.
 • Du skal placere drivhuset mindst 2,5 meter fra naboskellet. Under særlige omstændigheder er det dog tilladt at placere det nærmere end 2,5 meter fra naboskellet.
 • Når drivhuset er opført, skal du registrere det i BBR-registret. Har du fået en byggetilladelse, vil kommunen dog automatisk opdatere oplysningerne i BBR.

Vi anbefaler desuden at du giver forsikringsselskabet besked om at du har opført et drivhus på grunden. Det kan nemlig have betydning for dine forsikringsforhold.

Inspiration til hvad du kan dyrke i dit drivhus​​​​​​​

Grøntsager:

 • Agurker
 • Tomater
 • Peberfrugter
 • Chilier
 • Auberginer
 • Salat
 • Radiser
 • Spinat

Frugter:

 • Ferskner
 • Kiwier
 • Vindruer
 • Citrusfrugter
 • Nektariner
 • Melon
 • Vindruer

Krydderurter:

 • Basilikum
 • Persille
 • Oregano
 • Timian
 • Citronmelisse

Blomster:

 • Tulipaner
 • Roser
 • Stauder
 • Blomsterløg
 • Dahlia
 • Pelargonier
 • Klematis

Hvorfor dyrke dine egne planter?

Godt spørgsmål. Du kunne jo bare købe dine grøntsager, frugter og krydderurter nede i supermarkedet. Fordelen ved at dyrke dem selv, er dog at de får mere smag og kraft, ligesom du selv kan styre kvaliteten af de frugter og grøntsager du indtager. Derudover er der ikke noget bedre end at kunne smutte ud i drivhuset og hente friske krydderurter til madlavningen. De er altid indenfor rækkevidde.

Hvad koster et drivhus?

Der er stor forskel på hvad drivhuse koster. Du kan få et minidrivhus for under 3.000 kroner. De store drivhuse på 10 m2 og derover fås fra omkring 10.000 kroner, men kan sagtens være meget dyrere. Vores dyreste drivhuse koster over 30.000 kroner. Prisen hænger dog ikke kun sammen med hvor stort drivhuset er, men også kvaliteten. De dyrere drivhuse har typisk tykkere rammer og kraftigere bolte. Det betyder at de står mere stabilt når det blæser, og bedre kan modstå sne. Vil du undgå at drivhuset vælter omkuld, kan det altså være en god ide at gå efter et af de dyrere drivhuse.

Populære drivhus mærker

Juliana

Juliana producerer kvalitetsdrivhuse der holder til det skandinaviske klima. Virksomheden blev grundlagt for mere end 60 år siden og startede med at producere tørrestativer. Først i 1975 begyndte man at sælge drivhuse. I dag er Juliana Europas største producent af drivhuse til private og har showrooms i flere danske byer - bl.a. i Odense og København. Alle Juliana drivhuse produceres her i Danmark. Drivhusene fremstilles af kraftige profiler, som giver en lang levetid. Derudover kommer de med 12 års garanti. I vores sortiment finder du både store drivhuse, små drivhuse, vægdrivhuse og minidrivhuse fra Juliana.

Halls drivhuse

Halls ejes af Juliana og er indbegrebet af den engelske havetradition. Med Halls får du et godt drivhus til en god pris. Drivhusene er inddelt i kategorierne Traditional og Cube. Traditional er et traditionelt drivhus, der egner sig godt til førstegangskøberen. Det fås både med split drivhusglas, hærdet glas og polycarbonat. Profilerne er fremstillet af aluminium - enten ubehandlet, sortlakeret eller grønlakeret. Qube er en serie af drivhuse med firkantede rørprofiler. Drivhusene kommer med hærdet glas i hele baner og har et enkelt og let udtryk, som passer naturligt ind i omgivelserne. Cube drivhuse har profiler i sort, pulverlakeret aluminium. Sortimentet fra Halls inkluderer både små drivhuse, minidrivhuse, vægdrivhuse, fritstående drivhuse og orangerier.

Elmholm drivhuse

Elmholm er vores serie af egenimporterede drivhuse. Drivhusene er inddelt i tre kategorier: Økoline, Standard og Exclusive. Økoline er et oplagt starter-drivhus. Det fås både som vægdrivhus og som et almindeligt fritstående drivhus. Med Elmholm Standard går du et step op i både størrelse og kvalitet. Drivhuset kommer med 3 mm hærdet glas, dobbeltdøre så du nemt kan komme igennem med trillebøren, og 4 vinduer, så du kan give planterne tilstrækkelig ventilation. Vil du have et drivhus i topkvalitet, skal du vælge Elmholm Exclusive, som fås i størrelser fra 9,01 m2 til 13,29 m2. Exclusive har 4 mm hærdet og er dermed mere robust end Elmholm Standard.

Find det rigtige drivhus hos Davidsen og få det leveret til din adresse

Et drivhus giver ikke bare mulighed for at dyrke grøntsager, frugter og krydderurter. De skønne planter virker også afstressende. Vælger du et af de større drivhuse, får du desuden plads til at sidde i det. På den måde kommer drivhuset til at fungere som en grøn oase, hvor du kan give slip på hverdagens forpligtelser.

kvinde i drivhus

I vores sortiment finder du over 60 drivhuse fra anerkendte mærker som Juliana, Halls og Elmholm. Dertil kommer næsten ligeså meget tilbehør. Vi har både traditionelle drivhuse og de lidt mere eksklusive orangerier med god plads til at dyrke planter, nyde kaffen og læse avisen. Du kan bestille dit nye drivhus med levering til adresse. Er det ønskede drivhus udsolgt, kan du forudbestille det. Se alle vores drivhuse ovenfor.

OBS: Vi har ofte kampagner på vores forskellige drivhuse. Hvis du vil have besked om aktuelle tilbud, anbefaler vi at du tilmelder dig vores nyhedsbrev.