Havehegn

Når det kommet til valg af hegn til have og terrasse, er mulighederne mange. I vores sortiment finder du bl.a. følgende typer:
Hos Davidsen importerer vi vores eget havehegn – Davidsen hegnet – men forhandler også anerkendte mærker som fx Plus, der har mange års erfaring med salg af hegn.

Når du skal vælge det rigtige havehegn, er der flere ting som du bør have med i dine overvejelser. Du bør bl.a. tage stilling til hvor nemt det skal være at vedligeholde, hvordan det skal se ud og i hvor høj grad det skal skærme af for naboer.

Ønsker du eksempelvis et hegn der er nemt at vedligeholde, bør du overveje et hegn i komposit – et materiale som er stort set vedligeholdelse. Ønsker du derimod et hegn der emmer af liv og sjæl, er et træhegn et godt bud.

Stolper og hegnspæle

Når du skal opsætte dit hegn i haven, udgør stolperne et vigtigt element – det er nemlig stolperne som holder hegnet på plads og giver det stabilitet.

Da stolperne skal graves ned i jorden, er det vigtigt at de har en vis holdbarhed og styrke. Det er især vigtigt at de kan modstå fugt, hvorfor du bør undgå at bruge ubehandlet træ og i stedet anvende fx trykimprægneret træ eller galvaniseret stål.

Trykimprægneret træ har været igennem en kemisk imprægneringsprocess som gør det modstandsdygtigt overfor råd, svamp og insektangreb. Mange tror fejlagtigt at trykimprægneret træ er vedligeholdelsesfrit. Dette er dog ikke tilfældet. En trykimprægneret stolpe kan stadig tage skade af vind og vejr, og derfor skal den efterbehandles for at bibeholde den flotte overflade og forlænge levetiden.

Stolper i galvaniseret stål ruster ikke og er derfor velegnet til udendørsbrug. Hvor træ giver haven liv og sjæl, bidrager stål til et råt og rustikt udtryk. Stålstolper passer fint med fx glashegn, men kan også kombineres med træ eller komposit.

Stolper skal som hovedregel graves ned i frostfri dybde for at forhindre at frosten udvider jorden under stolperne og presser dem op, så de sidder løse. Frostfri dybde svarer til 90 cm.

I vores sortiment finder du en bred vifte af stolper og hegnspæle. Mange af vores stolper passer med havehegn i samme serie – det gælder fx flere af vores Plus stolper.

Tilbehør til havehegn

Med tilbehør til havehegnet åbner der sig en verden af muligheder. Med stolpefødder kan du fx montere hegnet på en træterrasse eller betonunderlag – altså uden at skulle lave huller i jorden – og med stolpeafdækninger og gelændere kan du give hegnet en pæn afslutning.

I vores sortiment finder du bl.a. følgende tilbehør til havehegn:
Flere af produkterne indgår i en serie, der også inkluderer tilhørende hegn og låger.

Systemhegn​​​​​​​

Et systemhegn består af moduler som sammensættes efter eget ønske. Med et systemhegn kan du altså skabe en unik og personlig hegnsløsning, der passer til dine behov. Du kan fx kombinere forskellige stolper og profiler.

Eksempel: Ønsker du at kunne se igennem dele af hegnet, så udsigten bevares, men samtidig skærme af for nysgerrige blikke til naboen, kan du kombinere klart glas og smoke glas.

I vores sortiment kan du vælge mellem flere forskellige systemhegn – herunder Davidsen og Plus systemhegn. Alle vores systemhegn er nemme at sætte op og passer til langt de fleste haver og terrasser.

Trådhegn

Trådhegn har mange anvendelsesmuligheder. Det kan bruges til fx indhegning af dyr, tætning af hækken eller som almindeligt hegn i haven. Mange bruger det også til at forhindre børn og husdyr i at løbe væk.

Fordelen ved et trådhegn er at det er nemt at sætte op og ikke kræver nogen vedligeholdelse. Desuden er det muligt at se igennem det og dermed bevare den eksisterende udsigt. Vores sortiment inkluderer bl.a. følgende typer trådhegn:

  • Dyrehegn
  • Hønsetråd
  • Volierenet

Vi har naturligvis også alt hvad du skal bruge i tilbehør – herunder bindetråd til montering af stolpe og pæle - og tilbyder leveirng i stort set hele landet.

Læhegn

Et læhegn kan skabe læ for vinden og skærme af for nysgerrige blikke. Læhegn findes i mange forskellige udgaver. De mest almindelige er træhegn, glashegn og komposithegn.

Som alternativ til et læhegn kan anvendes plantekasser med espalierhegn. Med denne løsning skærmes af til alle sider, og vælger du plantekasser med hjul, kan du tilmed flytte dem efter behov.

Stakit

Et stakit består af stolper forbundet med vandrette lægter hvorpå der er monteret lodrette bjælker. Et stakit bruges typisk til at indhegne forhaven eller parcelhusgrunden, men kan i princippet benyttes hvor som helst.

I modsætning til fx plankeværk er et stakit er relativt lavt. Det vil altså sige at du stadig kan nyde udsigten, men det betyder også at andre vil kunne kigge ind, hvilket for nogen kan virke irriterende.

Du kan lave dit nye stakit selv eller købe en færdig løsning. Vælger du at bygge det selv, er det vigtigt at konstruere det så regnvand kan løbe af og fugtskader forhindres.

Hvis du giver stakittet en gang træbeskyttelse eller maling 1-2 gange om året, forlænges levetiden betragteligt. Inden du går i gang med behandlingen, skal du sikre dig at fugtindholdet i træet ikke overstiger 15 %. Brug gerne en fugtmåler hvis du er i tvivl.

Plankeværk

I modsætning til et stakit er et plankeværk betydeligt højere ligesom de vandrette brædder sidder tættere på hinanden.

Plankeværk bruges typisk til at afgrænse haven og kan med fordel anvendes som skelhegn. Inden du begiver dig i kast med at etablere et plankeværk i haven, er det vigtigt at undersøge reglerne i lokalplanen. Der kan nemlig være særlige bestemmelser som du skal være opmærksom på.

Langt de fleste plankeværker er lavet af træ. Typisk anvendes en af følgende træsorter:
Fyr og gran er forholdsvis billige træsorter, mens eg og teak hører til i den dyre ende. Prisforskellen hænger bl.a. sammen med holdbarheden, der for eg og teaktræ er væsentlig bedre end den er for fyr og gran.

Da et plankeværk er lavet af træ, er det som hovedregel nødvendigt at efterbehandle det med olie, maling eller træbeskyttelse. Det gælder dog ikke teaktræ, der – på grund af et højt indhold af harpiks – er stort set vedligeholdelsesfrit. Undlader du at male plankeværket, vil det med tiden blive grå i farven. Vil du undgå dette, bør du overfladebehandle det på lige fod med andre træsorter.​​​​​​​

Havelåge​​​​​​​

En havelåge fungerer som ejendommens ansigt udadtil og byder beboere og gæster velkommen. Derfor er det en god ide at vælge en havelåge som matcher havehegnet. Mange af vores havelåger indgår i en serie med havehegn i samme byggestil, hvilket sikrer et pænt og gennemført udtryk.

Ønsker du ekstra tryghed i forhold til ubudne gæster, bør du overveje at vælge en havelåge med lås, så indbrudstyve får sværere ved at trænge ind på grunden.

Havelåger fås i mange materialer – fx træ og metal. Ligesom det er tilfældet med havehegn, kan det være nødvendigt at vedligeholde lågen – både for at sikre at den forbliver pæn og holder i mange år fremover. Havelåger i komposit kræver mindst vedligeholdelse.

Du kan købe havelåger i vores webshop eller i en af vores mange butikker, som du finder i hele Danmark.