Få en terrasse der er stort set vedligeholdelsesfri

Kompositbrædder er et populært valg når der skal lægges terrasse. Det er der flere grunde til:

  • Kræver stort set ingen vedligeholdelse - brædderne skal fx ikke behandles med træolie
  • Har en autentisk træstruktur og giver derfor et levende og varmt udtryk på terrassen
  • Tåler det danske vejr og holder i årevis - nogle producenter lover en levetid på 20-25 år
  • Giver ingen splintrer i tæerne. Du kan altså roligt gå på brædderne i bare fødder
  • Er nemme at lægge - de fleste kompositbrædder skal blot klikkes sammen
  • Bliver ikke angrebet af råd, svamp og insekter. Derfor kan brædderne monteres i direkte kontakt med jorden

Hvilke kompositbrædder skal du vælge?

Det kommer an på flere ting - bl.a. hvilket udtryk du ønsker på terrassen. Det er især farven og overfladestrukturen på brædderne der har betydning for hvordan terrassen kommer til at se ud. Her kan du fx se hvordan en terrasse med rødbrune kompositbrædder giver et eksotisk udtryk der oser af sjæl og varme:

terrasse med rødbrune kompositbrædder

Og her er et eksempel på en terrasse med sorte terrassebrædder:

terrasse med sorte kompositbrædder

De fleste kompositbrædder er to-sidede. Det betyder at du kan vende brædderne hvis du efter nogle år ønsker at skifte udseende på din terrasse. Brædderne er typisk børstet på den ene side og rillede på den anden.

Udover bræddernes udseende er det vigtigt at finde ud af hvor lange de skal være. Vores kompositbrædder fås i længderne 3,6 meter og 4 meter. Er brædderne for lange, kan du skære dem til med en almindelig sav, en rundsav eller en kap-geringssav.

Montering af kompositbrædder

Kompositbrædder er nemme at montere. Har du prøvet at lægge en træterrasse, kan du også lægge en kompositterrasse.

Her finder du vejledninger til montering af vores kompositbrædder:

Husk at etablere et fald på 5 mm pr. meter, så regnvand kan løbe væk. Faldet er også med til at bevare bræddernes naturlige udtryk, da du undgår at regnvand samler sig på overfladen og danner kalkskjolder.

Vedligeholdelse af din kompositterrasse

Selvom kompositbrædder er stort set vedligeholdelsesfrie, kræver de regelmæssig rengøring.

Snavs, pollen og skidt kan skrubbes væk med en kost og et almindeligt rengøringsmiddel. Nogle producenter tilbyder specielle rengøringsmidler, som du kan bruge. Kirkedal komposit har fx udviklet et produkt der hedder Kirkedal Rens, som effektivt fjerner snavs. Du kan også få en farveforstærker som opfrisker farven på brædderne, så de bevarer deres naturlige udtryk længere.

Vil du undgå at brædderne falmer i solen - og dermed bliver grimme at se på - er det en god ide at imprægnere dem. Det gælder især hvis terrassen udsættes for direkte sollys i løbet af dagen.

kompositterrasse

Opstår der alger på overfladen, kan de fjernes med algerens. Brug ikke skrappe rengøringsmidler - de kan ødelægge brædderne. Du skal også være forsigtig med højtryksrenseren.

Skulle der kommer overfladiske ridser i brædderne, kan du slibe dem væk med sandpapir korn 180. Det er vigtigt at du sliber langs årene - aldrig imod. Dybere ridser kan fjernes med en varmepistol. Sørg for at holde en afstand på mindst 3 cm til brædderne, og undgå at temperaturen bliver mere end 450 °C.

For at undgå at der kommer misfarvninger som følge af fugt, er det en god ide at sætte filtdupper eller lignende under fx havemøbler, krukker og lanterner.

Køb dine kompositbrædder hos Davidsen

Drømmer du om en terrasse der både ser flot ud og er nem at vedligeholde, er komposit det helt rigtige valg.

I vores sortiment finder du kompositbrædder i flere farver og længder. Vi har bl.a. de populære Kirkedal kompositbrædder som består af genbrugsplast, bindemiddel og FSC-certificeret træ - dvs. træ fra bæredygtigt skovbrug.

Kirkedal anvender ikke 100 % genbrugsplast i brædderne, da sammensætningen i så fald ikke bliver stærk nok. Det er en af de ting der er med til at adskille Kirkedal kompositbrædder fra andre produkter på markedet.

I sortimentet finder du også de såkaldte Wimex kompositbrædder. Wimex har et stort fokus på bæredygtighed, og materialerne er nøje udvalgte. Fx bruger man udelukkende træfibre fra nåle-, poppel- og egetræ, da de gør brædderne mere stabile end sorter som bøg, ahorn og bambus.