Et plasttag er velegnet til carporte, overdækkede terrasser, udestuer og andre steder hvor der er brug for at sollys kan trænge igennem.
Et tag med plastikplader er nemt at vedligeholde, da du blot skal rengøre det efter behov. Der fås endda tagplader som har en selvrensende overflade og derfor ikke kræver nogen egentlig vedligeholdelse.
Vælger du et plasttag, kan du selv lægge det. Der stilles nemlig ikke de store krav til konstruktionen.
Et plasttag er ikke bare et plasttag. Der findes nemlig forskellige typer – og her er det vigtigt at finde ud af hvad du reelt har brug for. Lad os kigge nærmere på de forskellige muligheder
Trapezplader
Består af et enkelt lag plast og skal monteres med specielle skruer. Pladerne kan enten være lavet af PVC eller polycarbonat. Her er polycarbonatpladerne en smule dyrere – til gengæld er de mere slagfaste og tåler højere temperaturer.
Termoplader
Består af to lag plast. Pladerne lukker derfor ikke ligeså meget lys igennem, men holder til gengæld bedre på varmen. Derudover giver de to lag plastik en robust overflade, der tåler hagl og mindsker risikoen for dryp af kondens.
Plastplader med samlesystem
Kan klikkes sammen og er derfor utrolig nemme at montere. Du slipper også for at bore huller i pladerne, som derfor holder helt tæt. Vil du have plastplader med samlesystem, anbefaler vi at du kigger nærmere på vores Icopal Fastlcok tagplader, der klarer selv de hårdeste temperatursvingninger.
Det kommer an på kvaliteten af pladerne.
Som nævnt har polycarbonatplader en hårdere overflade end PVC-plader – derfor holder de også længere.
Nogle plastplader har et UV-filter, som beskytter imod solens skadelige stråler, så de ikke bliver nedbrudt af solen.
Trapezplader med UV-filter kan holde i op til 25 år.
Tagpladerne holder længere hvis du monterer dem korrekt. PVC-plader kan fx smelte hvis de udsættes for temperaturer over 60 grader.
Derfor er det en god ide at male den del af trækonstruktionen som vender op imod pladerne, i en hvid farve. Lyse farver absorberer nemlig ikke ligeså meget varme som mørke farver.
Mange producenter tilbyder en garanti der dækker i tilfælde af at pladerne skulle gå i stykker – fx på grund af brud forårsaget af hagl.
Garantiperioden varierer meget, men typisk ligger den et sted mellem 10-20 år.
Find garantibestemmelser for populære plasttage her:
Prisen for plastplader svinger meget. Typisk ligger den på omkring 55 til 800 kroner per kvadratmeter – alt afhængig af hvilke plastplader du vælger.
Skal du have et nyt plasttag, kan det godt betale sig at vælge plader i en ordentlig kvalitet.
Selvom de koster mere, holder de også længere – og du får derfor glæde af dem i længere tid før de skal udskiftes.
De billigste plastplader er lavet af PVC – de dyreste er termopladerne.
Et plasttag er enkelt at montere sammenlignet med andre tagmaterialer, men nogle plastplader er nemmere at arbejde med end andre.
Vælger du at montere tagpladerne selv, er her tre råd som er gode at have med i baghovedet:
Er du i tvivl om hvordan du skal montere tagpladerne, råder vi dig til at følge den vedlagte vejledning. Nogle producenter har også videoer, der viser hvordan du monterer dit nyt plasttag.
Et plasttag er nemt at vedligeholde, men du skal rengøre det regelmæssigt, da pladerne hurtigt kan blive angrebet af alger – ligesom blade og nåle fra omkringstående træer kan falde ned og lægge sig på tagoverfladen. Du rengør nemmest taget ved at spule det med haveslangen og børste skidt og snavs væk med en blød børste.
Skal du lægge tag på dit skur, din carport eller din udestue, er plastplader oplagte til formålet.
Plastplader kommer nemlig med et hav af fordele: