Terrasse bygget med træ

DRØMMER DU OM EN TRÆTERRASSE?

Hvis du vil have en terrasse som oser af sjæl og varme, er behagelig at gå på og holder i årevis, skal du vælge en træterrasse. Her får du gode råd til hvilke terrassebrædder du skal vælge, og hvordan du får et godt resultat.

Det er vigtigt, at du tager dig nogle valg inden du går igang.

Træterrasse bygget med sildebensmønster
hyggelig træterrasse med havemøbler
terrasse bygget med komposit

Hvilket materiale skal terrassen beklædes med?

Trykimprægneret træ

Trykimprægneret træ er en af de mest populære løsninger når der skal anlægges en ny terrasse. Fordelen ved trykimprægneret træ er at det er nemt at arbejde med og har fået en behandling der beskytter mod råd og svamp, så det holder længere.

Hårdt træ

Træsorter med eksotiske navne som ipé, cumaru og jatoba er velegnede til terrasser, da de er modstandsdygtige overfor fugt, svampeangreb og råd. Vælger du hårdt træ til din nye terrasse, kan du forvente at den holder i adskillige årtier. Hårdt træ bidrager desuden til et mere eksklusivt udtryk.

Komposit

Komposit består af en blanding af træfibre og genbrugsplast, som holdes sammen af et bindingsmiddel. I modsætning til træ skal komposit ikke overfladebehandles. En kompositterrasse er derfor stort set vedligeholdelsesfri. Brædderne ligner desuden træ.

Hvor skal terrassen være?

Du skal gøre op med dig selv om terrassen skal ligge mod øst, hvor der vil være mere morgensol, eller mod vest, hvor man vil kunne nyde aftensolen. Typisk vil man vælge at placere terrassen i forlængelse af havedøren, men det er ikke sikkert at huset vender i en retning, hvor man får gavn af solens stråler. Derfor kan det i nogle tilfælde give mening at flytte terrassen om på hjørnet af huset og supplere med en gangbro eller en sti fra havedøren og ud til terrassen.

træterrasse med hængekøje
hyggehjørne på træterrrasse med solseng
træterrasse med pool
træterrasse i et hyggelig hjørne
overdækning på træterrasse
sildeben træterrasse

Hvilken form skal terrassen have?

Det nemmeste er som regel at lave en firkantet terrasse. Men du kan også opdele terrassen i felter, kroge eller forhøjninger og dermed skabe forskellige uderum. Overvej fx at lave et loungeområde til hygge og afslapning og et område med bålsted, hvor familien kan grille skumfiduser og lave snobrød.

Gør-det-selv træterrasse

Byg et stærkt fundament

Det er vigtigt at bygge et godt og stærkt fundament, så din terrasse ikke bliver ødelagt i stormvejr.

Bygger du træterrassen op ad husmuren, kan du med fordel fastgøre fundamentet til husets sokkel.

Skal terrassen derimod ligge ovenpå den nuværende fliseterrasse, kan du klodse strøerne op direkte på fliserne. Det er klogt at lægge murpap mellem fliserne og strøerne, da der ellers kan komme fugt fra fliserne op i træet.

Er det en fritlæggende terrasse, skal du grave huller og støbe stolpesko fast, så du har et fundament at bygge ovenpå.

fundament til træterrasse
værktøj til terrasse

Værktøjet skal være på plads
Det er vigtigt at have det rigtige værktøj på plads inden du starter dit byggeprojekt - så undgår du spildtid og løsninger som ikke bliver som du havde ønsket.

Til en træterrasse anbefaler vi at bruge:

Skjul skruerne

Det kan godt betale sig at bygge træterrassen med skjulte skruer. Fugt kan nemlig samle sig omkring skruehovederne, hvilket kan få træet til at rådne og blive svagere.

Derudover ser det pænere ud med skjulte skruehoveder, ligesom det er mere sikkert, da skruerne med tiden kan rive sig løse, så de stikker op.

Skruerne kan enten skjules ved at skrue dem skrå eller ved at købe et specialværktøj, som hjælper dig med at holde brædderne på plads, imens du skruer skruerne skrå i.

skjul skruerne på træterrassen
læg lige brædder på din terrasse

Få et godt resultat med lige brædder

Det kan ikke undgås at nogle af brædderne ser forskellige ud og kommer til at ligge en smule skævt. For at få et mere ensartet resultat kan du lægge afstandsklodser mellem brædderne, så du får samme mellemrum imellem dem hele vejen rundt. Skal brædderne tvinges mere lige, kan du bruge et opretterværktøj, som hjælper med at tvinge brædderne på plads. Husk løbende at tjekke om brædderne ligger lige. Det er vigtigt at du ikke fortsætter med at lægge brædder hvis du er utilfreds - selv små ujævnheder forværres hvis flere brædder lægges.

Videoserie: Byg en terrasse fra bunden

maxresdefault

Trin 1: Byg den underliggende konstruktion

maxresdefault

Trin 2: Montering af strøer og ydre rem

maxresdefault

Trin 3: Juster terrassens strøer

maxresdefault

Trin 4: Skru brædderne på

Hegn og overdækning

Det kan være en god idé at have dele af terrassen overdækket. På den måde kan du forlænge udesæsonen på terrassen når det bliver koldere. Overdækningen er nemlig med til at holde på varmen. En overdækket terrasse skaber også læ for regnen og skygger for solen, så du kan nyde flere dage på terrassen.

Med et hegn på terrassen er det muligt at skærme af for nysgerrige blikke og skabe en hyggelig oase, hvor du kan sidde i fred og ro. Et hegn giver også læ for vinden når det blæser. Hos Davidsen finder du et stort udvalg af hegn - bl.a. fra det anerkendte mærke Plus.


hegn omkring terrasse
Davidsen rådgivning

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Så kontakt din lokale Davidsen salgsafdeling. Med vores faglige erfaring hjælper vi dig med at finde en løsning der passer til dine ønsker og behov.

​​​​​​​Vi hjælper også gerne online, så kontakt vores kundeservice.

Find mere inspiration på vores instagram
Del dit byggeprojekt med os på hashtagget
#BygMedDavidsen