Terrasse bygget med træ

DRØMMER DU OM EN TRÆTERRASSE?

Træ er en af de mest populære terrassematerialer. Det kan skyldes, at træ virker varmt og indbyder til hygge. Derudover er en terrasse af træ mere behagelig at gå på end en af belægningssten. En anden fordel ved træterrassen er, at den typisk er nem at anlægge da den ikke kræver så meget forarbejde. Dog skal du være opmærksom på, at en træterrasse kræver mere vedligeholdelse end andre materialetyper.

Det er vigtigt, at du tager dig nogle valg inden du går igang.

Træterrasse bygget med sildebensmønster
hyggelig træterrasse med havemøbler
terrasse bygget med komposit

Hvilken træsort skal terrassen beklædes med?

Det har nemlig en betydning for terrassens levetid, vedligeholdelse og udseende.

Trykimprægneret træ
Det er den billigste løsning, og nemt at arbejde med. Sørger du for at pleje og vedligeholde træet, kan det sagtens holde i mange år.

Hårdt træ
Det kan være trætyperne Ipé eller Cumaro. Det er dyrere løsninger, og lidt sværere at arbejde med. Til gengæld er de meget nemme at vedligeholde og holder sig pænt i mange år.

Komposit
Det ligner træ med åretegningerne, men er en blanding af træ og plastik. Prismæssigt er det samme niveau som hårdt træ, dog kræver det meget mindre vedligehold.

Hvor skal terrassen være?

Du skal gøre op med dig selv om terrassen skal ligge mod øst, hvor der vil være mere morgensol, eller mod vest, hvor man vil kunne nyde aftensolen. Typsisk vil man vælge at placerer terrassen der hvor havedøren går ud til haven, men det er ikke sikkert at huset vender den retning, hvor man vil få gavn af solens stråler. Derfor kan det i nogle tilfælde give mening at flytte terrassen rundt om hjørnet på huset og supplerer med en gangbro eller en sti fra havedøren og hen på terrassen.

træterrasse med hængekøje
hyggehjørne på træterrrasse med solseng
træterrasse med pool
træterrasse i et hyggelig hjørne
overdækning på træterrasse
sildeben træterrasse

Hvilken form skal terrassen have?

Det nemmeste er typisk blot at lave en firkantet terrasse med brædderne. Men man kan med fordel overveje om man skal opdele terrassen i felter, kroge eller forhøjninger som kan skabe forskellige uderum på sin terrasse. F.eks. et område til loungemøbler hvor der kan hygges og slappes af, et område til spisemøblerne og et bålsted hvor man kan grille skumfiduser og lave snobrød til sent om aftenen. Dette vil give flere muligheder for brugen af terrassen.Gør-det-selv træterasse

Byg et stærkt fundament

Det er vigtigt at bygge et godt og stærkt fundament, så din terrasse bliver liggende i stormvejr.

Bygger du træterrassen op af husmuren, så kan du med fordel gøre fundamentet fast i husets sokkel.

Skal terrassen derimod ligge ovenpå den nuværende fliseterrasse, kan du klodse strøerne op direkte på fliserne. Det er godt at huske at lægge murpap mellem fliserne og strøerne, da der ellers kan komme fugt fra fliserne op i træet og på sigt rådner terrassen.

Er det en fritlæggende terrasse, så skal du grave huller og støbe stolpesko fast i og dermed bygge dit fundament ovenpå.

fundament til træterrasse
værktøj til terrasse

Værktøjet skal være på plads
Det er vigtigt at have det rigtige værktøj på plads inden man starter sit byggeprojekt, så undgår man spildtid og løsninger som ikke bliver som man ønskede det.

Til en træterrasse anbefaler vi at bruge:
> Pælebor og evt. en drænspade, til støbning

​​​​​​​> Kridtsnor til at optegne bræddernes placering
> Rundsav det giver det bedste resultat når man skærer enderne
> Bore-/ og skruemaskine
> vatterpas
> Klodser eller kiler, til at oprette brædderne så de lægger lige
> Skruer

Skjul skruerne

Det kan godt betale sig at bygge træterrassen med skjulte skruer. Det er nemlig skruehovederne som gør din terrasse svagere, da det er omkring hovederne som fugt og vand samler sig, og det er med til at træet rådner og bliver svagere.

Derudover er det pænere og mere sikkert at skjule skruehovederne, da de kan skrue sig op med tiden og dermed blive en spids genstand, som stikker op.

Det kan gøres enten ved at skrue skruerne skrå i eller købe et specialværktøj som hjælper dig med at holde brædderne på plads, mens du skriver skruerne skrå i.

skjul skruerne på træterrassen
læg lige brædder på din terrasse

Få et godt resultat med lige brædder

Det kan ikke undgås at brædderne ikke er 100% ens, og at nogle af brædderne er en smule skæve. Men der er effektive løsninger som hjælper dig.
Du kan med fordel lægge afstandklodser mellem brædderne for at holde samme mellemrum hele vejen hen af terrassen.

Skal brædderne tvinges mere lige, så kan et opretterværktøj bruges, som hjælper med at tvinge brædderne på plads.​​​​​​​

Husk løbende at tjekke om brædderne ligger lige. Det er vigtigt at du ikke fortsætter med at lægge brædder, hvis du ikke er tilfreds - små ujævnhedder forværres blot hvis flere brædder lægges.Hegn og overdækning?

Det kan være en god idé at have dele af terrassen overdækket. På den måde kan man forlænge udesæsonen på terrassen når det blive koldere, da overdækningen er med til at holde på varmen. Terrasse med overdækning kan også bruges til at sidde i tørvejr når det regner - eller i skygge når solens stråler er for hårde. Med et hegn på terrassen kan du skabe en form for rum og afskærming, så man kan sidde i fred i sin oase. Hegn kan også være med til at skabe læ når det blæser. Der er et utal af hegn at vælge mellem, så det kan passe helt ind til de ønsker og behov du måtte have.


hegn omkring terrasse
Davidsen rådgivning

´HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Så kontakt din lokale Davidsen salgsafdeling. Med vores faglige erfaring hjælper vi dig med at finde en løsning der passer til dine ønsker og behov

​​​​​​​Vi hjælper også gerne online, så kontakt vores kundeservice.

Find mere inspiration på vores instagram
Del dit byggeprojekt med os på hashtagget
#BygMedDavidsen