En dykpumpe bruges til midlertidig dræning af vand, fx efter en oversvømmelse eller et skybrud. Dykpumpen suger vandet op igennem en slange, så det kan ledes ud i fx en kloak eller et afløb. En dykpumpe er også god til at tømme akvarier, regnvandstønder, swimmingpools, fiskedamme og sivebrønde for vand.
I professionelt regi bruges en dykpumpe ofte til at fjerne vand fra en byggeplads eller udgravning. Her vil man som regel bruge en afløbspumpe eller entreprenørpumpe - altså en kraftig dykpumpe, der kan fjerne store mængder beskidt vand.
En dykpumpe går også under betegnelser som drænpumpe, grundvandspumpe og spildevandspumpe. Man kalder det en dykpumpe fordi den dykkes ned i det vand som skal pumpes.
Vær opmærksom på at en dykpumpe ikke er det samme som en trykpumpe - selvom de to minder om hinanden. En trykpumpe skaber et tryk på vandet - så du fx kan bruge det til at vande haven, spule havemøblerne eller vaske bilen. Med en dykpumpe vil trykket på vandet ikke være større end pumpens sugeevne.
Vil du have vand som du kan bruge i hjemmet, skal du have fat i et husvandværk. Et husvandværk pumper vand fra fx en brønd eller regnvandstønde, så du kan bruge det til fx toiletskyl, tøjvask og bilvask - uden at skulle være afhængig af den offentlige vandforsyning. Med et husvandværk kan du altså genbruge regnvand og dermed spare penge på vandregningen.
En svømmeafbryder er en anordning som slår dykpumpen fra når vandet er fjernet, og tænder den igen når vandstanden stiger over et bestemt niveau. På den måde kan du tage afsted på arbejde eller ferie med ro i maven - selvom vejrudsigten melder om skybrud eller kraftige regnskyl. Dykpumpen klarer arbejdet for dig, så du ikke skal bekymre dig for at komme hjem til en oversvømmet kælder. Har dykpumpen ikke en svømmeafbryder, er det som regel muligt at tilkøbe en.
Det er alfa og omega at du vælger en dykpumpe der passer til det vand der skal pumpes op. Er der tale om et bassin med rent vand, kan du fint nøjes med en lille dykpumpe som kan klare partikler på op til 5 mm. Men skal du dræne en havedam, en brønd eller en oversvømmet kælder, anbefaler vi at du vælger en dykpumpe der kan klare partikler på op til 25 mm, da vandet kan være grumset.
Skal du pumpe vand op fra en brønd, er det vigtigt at du vælger en dykpumpe der er kraftig nok til at pumpe vandet op til overfladen. Her skal du kigge på det der hedder løftehøjden. Løftehøjden fortæller hvor dybt dykpumpen kan sænkes ned i forhold til det niveau vandet skal pumpes op til. Så er løftehøjden 10 meter, skal dykpumpen ikke stå dybere end det. Løftehøjden påvirkes dog af flere ting - fx tykkelsen på slangen og mængden af vand pumpen kan flytte - så det er svært at sige præcist hvor dybt du faktisk kan sænke den ned. Løftehøjden er dog et godt pejlemærke.
I den brugsvejledning der følger med pumpen, står der som regel hvor tyk en slange du kan bruge. Det er en god ide at vælge en slange der passer til de maksimale mål på pumpens udgang. Så kan der nemlig strømme så meget vand igennem som muligt, så pumpens kapacitet udnyttes fuldt ud. Skal du flytte store mængder vand, er det en fordel at pumpen har en høj kapacitet. Jo mere vand den kan fjerne i timen, desto hurtigere vil det gå. Kapaciteten svinger typisk mellem 8.000-15.000 liter vand per time.
Der er ikke noget værre end at komme hjem til en oversvømmet kælder. Med en dykpumpe er du sikret hvis uheldet skulle være ude, og vandet begynder at sive ind. Pumpen kan også bruges til at tømme bassiner, brønde og damme.
I vores sortiment finder du dykpumper fra flere anerkendte mærker - som fx AL-KO, Makita og Gardena. Dykpumperne fås både til rent og snavset vand. Du kan bestille din nye dykpumpe online og få den leveret til din adresse. Du er også velkommen til at kigge forbi i en af vores butikker, som du finder i hele landet. Så kan du få din dykpumpe med hjem samme dag. Alle dykpumper kommer selvfølgelig i en kvalitet vi til fulde kan stå inde for.