Flere husejere oplever problemer med oversvømmelser. Ifølge Klimatilpasning.dk - som er udarbejdet i samarbejde med en række ministerier, styrelser og organisationer - er den årlige nedbørsmængde i perioden 1991-2020 steget med næsten 20 % sammenlignet med perioden 1874-1890. Samtidig kan vi forvente flere ekstreme nedbørshændelser i fremtiden.
Bor du i et område som er udsat for oversvømmelser, bør du overveje at lave en belægning med græsarmering. Græsarmeringen gør det nemlig muligt for regnvand at sive ned i jorden, så kloakkerne ikke overbelastes.
Med græsarmering kan du samtidig få en grøn belægning, som der kan køres på - uden at græsset rives med op. Derfor er græsarmering velegnet til fx sommerhusområder, hvor man parkerer på græsplænen.
Græsarmering bruges også i landbruget. Her er der nemlig ofte meget mudder, som dyrene kan glide rundt i. Ved at lægge græsarmering på de ubefæstede arealer, får dyrene bedre betingelser når de fx går ind og ud af stalden.
Græsarmering holder ligeså godt som almindelige belægningssten og kræver stort set ingen vedligeholdelse. Du skal blot klippe græsset - ligesom hvis der var tale om en almindelig græsplæne - og vande med gødning.
Der findes både små og store græsarmeringssten. Og her er det vigtigt at du finder ud af hvad der passer bedst til dine behov.
Små græsarmeringssten giver et større græsareal og kan dræne mere vand. Så hvis du har et område hvor der er hyppige oversvømmelser, eller jorden er meget leret, er de små sten det rigtige valg. De er samtidig et sikkert valg hvis du ønsker en grøn indkørsel eller parkeringsplads - frem for den klassiske belægning med sten eller fliser.
De store græsarmeringssten er til gengæld mere behagelig at gå på - men kan ikke dræne ligeså store mængder vand. De egner sig derfor godt til områder hvor jorden er meget sandet, eller hvor der ikke er det store behov for at bevæge sig rundt til fods. Betonsten har typisk et større overfladeareal end græsarmering af plast - og vil derfor give mindre græsbevoksning.
Vil du lave en belægning med græsarmering, er det altafgørende at regnvand kan sive igennem. Derfor skal du sikre dig at både bundsikringslag og bærelag er permeable. Her duer det altså ikke at bruge stabilgrus - som man ellers ville gøre hvis der var tale om sten eller fliser. Stabilgrus pakker tæt, og derfor vil regnvand hobe sig op under græsarmeringen. I stedet skal du opbygge underlaget med sten og grus i forskellige størrelser.
Den anden ting du skal være opmærksom på, er at hulrummet mellem stenene ikke skal fyldes helt op med jord og grus. Afslut et par centimeter før overkanten - så undgår du at græsrødderne bliver ødelagte når der køres på belægningen.
Der er mange grunde til at vælge græsarmering når der skal laves en belægning i fx indkørsel eller på en parkeringsplads:
I vores sortiment finder du både græsarmering af beton og græsarmering opbygget af rammer i plast. Du får den grønneste belægning ved at vælge rammer opbygget af plast. Plast er også den billigste løsning - og kan lægges direkte på den eksisterende græsplæne. Beton tåler til gengæld en større belastning.
Når du bestiller græsarmering hos Davidsen, leveres forsendelsen som kantstenslevering. Du kan dog også vælge at reservere din ordre til afhentning i en af vores butikker.