Hvad er en højtryksrenser – og hvad kan du bruge den til?

En højtryksrenser pumper vandet ud med et stort tryk i en tynd stråle og kan bruges til et hav af forskellige opgaver – fx rengøring af havemøbler, terrasse, bil, båd, hestetrailer og cykler. Ja, selv en brønd hvis du har sådan en.

rengøring af terrasse med højtryksrenser

Det er værd at nævne at ikke alle overflader egner sig til at blive spulet med en højtryksrenser. Du bør fx undgå at højtryksrense murværk, pudsede facader, træfacader, gasbeton og kloaker.

Skal du rengøre terrassen, anbefaler vi at du bruger en såkaldt terrassevasker – eller patio cleaner som den også kaldes. Terrassevaskeren fordeler trykket over et større areal og er derfor mere skånsom imod belægningen. Terrassevaskeren kan også bruges til at rengøre fliser i indkørslen og langs havestier. Disse områder tåler nemlig ikke rengøring med en almindelig dyse.

Typiske opgaver med højtryksrenseren:

 • Fjerne mos og alger - fx fra terrasse
 • Vaske bil og båd
 • Rense tag
 • Rengøre kloak
 • Rengøre cykel, trillebør og havemøbler

Hvilken højtryksrenser skal du vælge?

Det kommer an på dine behov. Noget af det vigtigste at tage stilling til, er hvor stort et tryk højtryksrenseren skal kunne levere. Langt de fleste højtryksrensere har et tryk på omkring 100-150 bar, hvilket er fint hvis du skal vaske bilen, terrassen eller hegnet. Skal du rengøre din båd, har du dog brug for et højere tryk. Her vil 190 bar være mere passende. Til rengøring af cykler og crossere må trykket ikke være for højt, da det kan ødelægge lejerne. Vi anbefaler en højtryksrenser med et tryk på omkring 100 bar eller derunder.

Udover trykket er det en god ide at kigge på hvor kraftig en motor højtryksrenseren er udstyret med, da det bl.a. har betydning for hvor længe den holder, og hvor effektiv den er til at levere det maksimale tryk. En god tommelfingerregel er at vælge en højtryksrenser med en ydeevne på 1500 til 2000 watt. Har du brug for at flytte meget rundt på højtryksrenseren, anbefaler vi at du vælger en model som er let og kompakt. Sørg for at den har hjul, så du nemt kan trække den rundt i haven, i stedet for at skulle bære den i håndgrebet .

Højtryksrenseren skal også have en lang slange, så du har et stort arbejdsområde, og ikke skal flytte på maskinen hele tiden. Vi råder dig til at kigge efter en højtryksrenser med en slangelængde på minimum 5 meter. Typisk er slangen længere, jo større en højtryksrenser du vælger.

Overblik over højtryksrensere fra Nilfisk

Et godt råd når du skal vælge den rigtige højtryksrenser, er at gå efter et anerkendt mærke. På den måde vil det være nemmere at få fat i reservedele, ligesom der typisk vil være et større udvalg af tilbehør. En af de mest kendte mærker indenfor højtryksrensere er Nilfisk, som vi har forhandlet i årevis. Nilfisk har inddelt sine højtryksrensere i tre kategorier, som gør det nemmere at finde en model der passer til dine behov.

 • Compact. I denne kategori finder du højtryksrensere til hobbybrug. Disse er velegnede til almindelige dagligdagsopgaver som fx rengøring af havemøbler og fliser. Højtryksrenserne kommer med smarte detaljer som fx slangeoprul, så du nemt kan rulle slangen op og opbevare den på maskinen efter brug.
 • Excellent. Højtryksrenserne i denne kategori er kraftigere og leverer som minimum et tryk på 140 bar, hvilket betyder at de klarer stort set alle slags opgaver. Flere af modellerne har også PowerGrip funktion, der gør det muligt at regulere trykket direkte fra betjeningshåndtaget.
 • Premium. Har du brug for en semi-professionel højtryksrenser, skal du kigge efter Nilfisk Premium. Disse højtryksrensere er oplagte til rengøring af fx hestetrailer eller båd og har som minimum et tryk på 150 bar.

Mere om Nilfisk højtryksrensere

Alle Nilfisk højtryksrensere kommer med det smarte Click&Clean system, som gør det muligt at tilkoble en bred vifte af tilbehør med et enkelt klik. Flere af modellerne inkluderer også opbevaringsplads til dyser, sprøjtepistol, m.m., så du altid har tilbehøret ved hånden.

nilfisk højtryksrenser

Valg af tilbehør til din højtryksrenser

Som sagt kan du få et væld af tilbehør til din højtryksrenser. Typisk vil der være tilbehør inkluderet når du køber højtryksrenseren, men hvis der ikke er lige præcis de mundstykker du skal bruge, kan du købe dem separat. Her giver vi dig et overblik over de forskellige former for tilbehør til højtryksrenseren.

 • Terrassevasker. En terrassevasker er ikke kun beregnet til rengøring af terrassen, men kan også bruges til fx at vaske husmur, stakit og træværk. En af fordelene ved en terrassevasker er at du undgår tilbagesprøjt af vand og skidt.
 • Roterende børste. Har du en campingvogn, kan du rengøre den med en roterende børste, som klikkes på højtryksrenseren. Børstehovedet er også oplagt til sarte overflader og gør det nemmere at komme ind i hjørner og andre svært tilgængelige områder.
 • Kloakrenser. En kloakrenser består af en lang slange, som føres ned i kloakken. Med kloakrenseren kan du skabe fri passage i kloakken, så vandet igen kan løbe frit.
 • Tagrenser. Er taget begyndt at se gråt og kedeligt ud, kan du fjerne skidt, belægninger og snavs med en såkaldt tagrenser. Tagerenseren bruges typisk sammen med et teleskopskaft, som øger rækkevidden, så det er nemmere at nå. Til rengøring af taget anbefaler vi at du bruger et specielt rengøringsmiddel – som fx Roof Cleaner fra Nilfisk.
 • Autobørste. Mange bruger deres højtryksrenser til rengøring af bilen, og her er en autobørste effektiv til at vaske ruderne rene – uden at ridse overfladen. Med en autobørste er det nemt at komme ud i besværlige hjørner og få alt skidt og snavs væk.
 • Skumsprayer. Til rengøring af bilen er det også en god ide at anskaffe en såkaldt skumsprayer, som giver et tykt, klæbende skum, som bliver siddende indtil du skyller det væk. Det er en god ide at bruge en såkaldt autoshampoo til rengøring af bilen. Autoshampooen kan fx indeholde skyllevoks, der giver bilen glans og lakbeskyttelse.
 • Rengøringsmidler. Der findes flere forskellige slags rengøringsmidler som du kan bruge sammen med din højtryksrenser. Nilfisk tilbyder fx rengøringsmidler til forvask af bil, rengøring af fælge og vask af gulve.​​​​​​​

Sådan bruger du din højtryksrenser rigtigt

For at få mest muligt ud af din højtryksrenser anbefaler vi at du følger disse fire råd:

 • Skal du vaske terrassen, så sørg for at rydde op inden du går i gang. Skrøbelige genstande som fx potteplanter kan gå i stykker hvis de udsættes for et højt tryk.
 • Ifør dig sikkerhedssko – også selvom det er varmt udenfor. Så undgår du at få blå mærker. Overvej også at bruge sikkerhedsbriller, så du ikke får vand og skum i øjnene.
 • Inden du tænder for højtryksrenseren, anbefaler vi at du holder slangen i en afstand på omkring 50 centimeter fra overfladen. Når du har tændt maskinen, kan du reducere afstanden – dog bør den aldrig være mindre end 30 centimeter.
 • Du får det bedste resultat ved at holde slangen i en vinkel på 45 grader. Det er også en god ide at skubbe skidtet i en bestemt retning, så det samles ét sted. På den måde bliver den efterfølgende rengøring nemmere.
bilvask med højtryksrenser

Find en effektiv højtryksrenser hos Davidsen

Med en af vores højtryksrensere fra Nilfisk eller Worx er du godt rustet i kampen mod fastsiddende snavs og skidt – hvad enten det er på terrassen, fliserne eller taget.

I vores sortiment finder du alt fra små, kompakte højtryksrensere til professionelle maskiner med 190 bar. Mange af vores højtryksrensere leveres med en omfattende tilbehørspakke, så du har alt hvad du skal bruge for at sikre et ordentligt resultat. Vi har selvfølgelig også en bred palette af tilbehør, som kan købes separat.

Levering sker fra vores eget lager, og forsendelsen er typisk fremme indenfor 1 hverdag.