6 grunde til at vælge et minidrivhus

Overvejer du at købe et lille drivhus, er det sikkert fordi du ikke har så meget plads at gøre godt med. Der er dog også andre grunde til at vælge et minidrivhus:

 • Det kræver mindre vedligeholdelse – ganske enkelt fordi der er færre kvadratmeter som skal rengøres
 • Det er nemmere at flytte rundt på. Ja, nogle minidrivhuse er sågar forsynet med hjul, så du kan skubbe dem fra et sted til et andet
 • Det er billigere end et stort drivhus – som på grund af sin størrelse koster mere at fremstille
 • Det udgør en mindre del af det samlede grundareal, hvilket betyder at du udover et lille drivhus typisk også kan få plads til andre småbygninger på grunden før byggeprocenten overskrides, og du skal søge om byggetilladelse
 • Det kan placeres på en sokkel af træ eller stål – i modsætning til et stort drivhus, som kræver et fast fundament
 • Det er et godt supplement til et eksisterende drivhus hvis du ønsker at udvide og få plads til flere planter
juliana urban garden city drivhus

Gode råd om at vælge det rigtige minidrivhus

Vil du have et minidrivhus, skal du selvfølgelig gøre op med dig selv hvor stort det skal være. Og her er det ikke kun arealet vi tænker på, men også højden. Sagen er nemlig den at hvis du vil dyrke planter der vokser sig høje – som fx vindruer - duer det ikke at drivhuset er for lavt. En god højde giver også en bedre luft i drivhuset, og planterne vil være mindre udsatte for sygdomme.

Udover størrelsen på drivhuset er det en god de at gøre dig nogle tanker om hvilken type glas vinduerne skal have. Almindeligt glas giver et godt lysindfald, men kan splintre i tilfælde af storm. Derfor anbefaler vi at du vælger hærdet glas – som er 5-6 gange så kraftigt – eller polycarbonat som er brudsikkert.

En anden ting som du skal tage stilling til, er hvilken drivhustype der passer bedst til dine behov. Skal det være et vægdrivhus? Et drivhus der kan hænge på altanen? Eller vil du have et fritstående drivhus?

Her er en oversigt over drivhustyper:

halls vægdrivhus

Vægdrivhus

Et vægdrivhus udnytter pladsen effektivt fordi du kan stille det op ad muren. Om dagen bliver muren varmet op af solen, og om natten frigives den oplagrede varme til drivhuset – som derfor vil have en mere stabil temperatur

halls qube drivhus

Fritstående drivhus

Et fristående drivhus kan stilles lige der hvor du har lyst. Et fritstående drivhus er normalt rektangulært med lodrette sider, men de større modeller kan have en ekstra vinkel, som giver drivhuset en L- eller T-form.

Vær opmærksom på at nogle drivhuse er modulopbyggede. Det vil sige at du kan starte med et mindre drivhus, og hvis du på et tidspunkt får mere plads, og gerne vil udvide dit drivhus, kan du bygge på med ekstra moduler.

Hvad koster et lille drivhus?

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at små drivhuse kommer i mange prisklasser. Prisen afhænger bl.a. af hvilke materialer drivhuset er fremstillet af.

Et robust drivhus med kraftige aluminiumsprofiler koster fx mere end et spinkelt drivhus, som står frit i haven. Til gengæld er det også mindre udsat i blæsevejr – derfor kan pengene være givet godt ud.

En anden ting som har indflydelse på prisen, er drivhusets udseende.

Har det grønne, hvide eller sortlakerede profiler, trækker det prisen op, men får også et mere eksklusivt udtryk, der virker knap så dominerende som et drivhus uden malede profiler.

Prisen for vores mindste drivhuse starter ved 1.500 kroner – altså noget mindre end hvad et traditionelt drivhus koster.

De penge du sparer ved at købe et lille drivhus, kan fx bruges på ekstra tilbehør som hylder og kroge, så du har god opbevaringsplads.

Hvad kan du dyrke i et minidrivhus?

Hvis drivhuset er højt nok, er der faktisk ingen grænser for hvilke planter du kan dyrke. Om du har et stort eller lille drivhus, gør altså ingen forskel.

Her er nogle eksempler på hvad du kan dyrke i dit minidrivhus:

 • Chili

 • Squash

 • Peberfrugter

 • Agurker

 • Tomater

 • Aubergine

 • Krydderurter

Vi kunne blive ved. Men her har du i hvert fald ideer nok til at komme i gang.

friske agurker
hjemmedyrkede syltede tomater

Køb dit minidrivhus hos Davidsen – og kom i gang med at dyrke alle dine yndlingsplanter

Forestil dig at du kan gå ud på altanen og hente friske grøntsager eller krydderurter til maden. Med et minidrivhus er det muligt – selvom du fx bor i en lejlighed og kun har en lille altan.

I vores sortiment har vi minidrivhuse fra anerkendte mærker som fx Juliana, der er kendt for at lave drivhuse til det skandinaviske klima.

Juliana drivhuse er produceret i en god kvalitet, og deres altandrivhuse gør det nemt at skabe en hyggelig, lille byhave, hvor du kan dyrke dine egne afgrøder. Drivhusene leveres både med hylder og kroge til opbevaring.

Er du ikke parat til at kaste et større beløb efter et nyt drivhus, anbefaler vi at du kigger nærmere på Elmholm Økoline, som er blandt vores billigste minidrivhuse.

Bestil dit minidrivhus i dag, og få det leveret direkte til din adresse.