4 grunde til at vælge et vægdrivhus

  1. Fylder ikke særlig meget og er derfor velegnet til gårdhaven, balkonen, tagterrassen eller altanen

  2. Står meget stabilt fordi det læner sig op ad husmuren – derfor skal du ikke bekymre dig for om det vælter og bliver smadret i storm som med et traditionelt drivhus

  3. Du kan komme i gang med at dyrke tidligere på sæsonen end du ellers ville kunne da et vægdrivhus bliver varmt allerede i de tidlige forårsmåneder

  4. Om vinteren sparer du penge på opvarmning af drivhuset fordi det udnytter solens varme bedre end et fritstående drivhus

Vægdrivhuse fås i et hav af størrelser – fra de små vægdrivhuse på under en kvadratmeter til de store vægdrivhuse med god plads til at dyrke i højden. Uanset hvor mange kvadratmeter du har at gøre godt med, findes der altså et vægdrivhus som passer.

halls qube vægdrivhus

Hvilket vægdrivhus skal du vælge? Her er vores anbefalinger

Noget af det vigtigste at tænke over når du skal finde det rigtige vægdrivhus, er størrelsen. Her begår mange den fejl at de vælger et drivhus der er for lille i forhold til deres behov, og fortryder senere at de ikke valgte et der var større.

Husk at jo større drivhuset er, desto flere planter kan du dyrke på samme tid. Et stort vægdrivhus giver også plads til at du kan opholde dig i det – fx med et glas vin eller en god bog.

Du skal selvfølgelig have plads til dit drivhus – det giver sig selv. Men har du mulighed for at vælge et stort vægdrivhus, så anbefaler vi helt klart det.

En anden ting du skal have med i dine overvejelser, er hvordan du vil bruge drivhuset.

Hvad mener vi med det?

Jo, et vægdrivhus er ikke bare et vægdrivhus. Nogle kan fastgøres på væggen, hænges på altankanten eller stå frit på terrassen – alt afhængig af hvad du foretrækker.

Andre kan kun stilles op ad husmuren og giver derfor ikke de samme muligheder.

Til gengæld er de ofte større. Inden du køber dit nye vægdrivhus, er det altså en god ide at gøre op med dig selv om det skal have en fast placering, eller kunne flyttes efter behov.

Uanset hvordan du ønsker at bruge dit vægdrivhus, skal du sikre dig at det har gode ventilationsmuligheder – fx i form af skydedøre eller tagvinduer.

Men hvorfor er det nu så vigtigt? Tja, det er der faktisk flere grunde til:

  • Du kan sænke temperaturen, så drivhuset bliver behageligt at opholde sig i. Specielt midt på sommeren kan det blive meget varmt bag glasruderne, og så er det rart at kunne lukke frisk luft ind

  • Du kan give planterne de optimale vækstbetingelser. Husk at der er forskel på hvilken temperatur de forskellige planter trives ved. Mange drivhusplanter tåler fx ikke temperaturer over 30 grader, og chiliplanter har ikke engang godt af direkte sollys

Placering af dit vægdrivhus – det skal du være opmærksom på

hallls qube lean to vægdrivhus

Der er delte meninger om hvor det er bedst at placere sit vægdrivhus. Vores råd er at hvis du vil i gang med at dyrke grøntsager og krydderurter tidligt på året, skal du stille det op ad en sydvendt mur. På den måde vil planterne få masser af lys allerede i foråret.

Hvis det derimod er vigtigere at der ikke bliver for varmt i drivhuset midt på dagen, skal du placere det op ad en østvendt mur. På den måde vil den korte side nemlig vende imod syd – som er der hvor solen står midt på dagen – og du får dermed en behagelig temperatur i drivhuset.

Er du i tvivl om hvilken placering der giver mest mening, kan du overveje et vægdrivhus med hjul. Så kan du nemlig flytte rundt på det som du har lyst til, og placere det ud fra hvor solen står på himlen. Vil du fx i gang med at dyrke planter der ikke tåler sollys, kan du placere drivhuset i skyggen. Her skal du selvfølgelig have in mente at et drivhus med hjul ikke er særlig stort, og der er derfor ikke plads til at du kan opholde dig i det.  

Et andet råd er at stille dit vægdrivhus tæt på køkkendøren – hvis du altså har den mulighed. Så kan du nemt hente friske grøntsager og krydderurter til madlavningen – uden at skulle vade om på den anden side af huset.

Køb dit vægdrivhus hos Davidsen, og få det leveret til din adresse

Vil du udnytte kvadratmeterne i haven bedst muligt – eller bor du i en lejlighed med altan – er det et vægdrivhus du skal have fingrene i. Et vægdrivhus tager nemlig ikke særlig meget plads, og du kan dyrke de samme planter som i et almindeligt drivhus. Grøntsager, bær, krydderurter. Ja, selv eksotiske frugter.

I vores sortiment finder du vægdrivhuse fra anerkendte mærker som Juliana og Halls, der begge lægger vægt på at kvalitet, æstetik og funktionalitet skal gå op i en højere enhed.

Du finder også vores eget mærke Elmholm, som er inddelt i tre serier – Økoline, Standard og Exclusive.

Vores vægmonterede drivhuse fås både med hærdet glas og polycarbonat. Bestil nemt online. Vi leverer hurtigt – og selvfølgelig lige til din adresse.

agurker i drivhus
kvinde i drivhus med bregne i potte