Davidsens Tømmerhandel køber Optimera og bliver landsdækkende

19-06-2019

I en af de største handler på det danske byggevaremarked til dato, er det aftalt, at familieejede Davidsens Tømmerhandel køber konkurrenten Optimera ud af Saint-Gobain Distribution Denmark A/S. Med opkøbet bliver Davidsen den tredje største kæde på det professionelle marked med solid, landsdækkende tilstedeværelse. Handlen fordobler antallet af Davidsens byggecentre og varsler fornyet konkurrence i og omkring de største byer, herunder specielt København.

Med et af de største opkøb i mange år herhjemme overtager sønderjyske Davidsens Tømmerhandel A/S alle byggecentrenei Optimera-kæden fra Saint-Gobain Distribution Denmark A/S. Handlen øger med et slag Davidsens netværk af professionelle byggecentre til cirka det dobbelte og betyder samtidig, at den familieejede virksomhed rykker stærkt ind i København, Aarhus og Aalborg.

”Optimera har nogle rigtig stærke kompetencer overfor særligt den professionelle del af markedet. Og så har de yderst godt fat i dele af landet, hvor vi rigtig gerne vil stå stærkere. Vi køber en virksomhed i vækst og en virksomhed med dygtige medarbejdere, som skal være med til at løfte Davidsen ud i hele Danmark de kommende år. Vi ser nogle oplagte synergier, som danner grobund for, at vi kan folde vores service og velafprøvede prismodel ud til håndværkere og entreprenører i hele landet,” siger Henrik Clausen, adm. direktør i Davidsen.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​TREDJE STØRST I DANMARK

Opkøbet betyder, at Davidsen overtager alle Optimeras lokationer og medarbejdere i Danmark og Grønland. Herunder store bygge-og logistikcentre i og omkring København, Aarhus og Aalborg. Dermed springer Davidsen frem som den tredjestørste spiller på markedet med en omsætning på over 2,5 mia. kr. årligt og mere end 1.000 ansatte.

”Vi er rigtig glade i dag. For Optimera kommer til en ny ejer med langt større synergier, end vi kunne opnå i forhold til vores øvrige forretningsområder. Vores strategi for Optimera fra 2017 med en omlægning af distributionen og et forstærket fokus på salg til lokale håndværkere, har været en stor succes. Kæden oplever vækst og fremgang på flere områder, sådet glæder os at aflevere en sund virksomhed med gode medarbejdere og et stort potentiale på det danske marked,” siger Peter Møller, adm. direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark A/S.

I henhold til aftalen offentliggør parterne ikke finansielle detaljer i handlen. Handlen forventes godkendt af konkurrencemyndighederne i efteråret 2019.

OM DAVIDSENS TØMMERHANDEL A/S

Davidsen er en 100% familieejet handelsvirksomhed inden for trælast og byggemarked. Selskabet har i dag 13 afdelinger i Sønderjylland, Trekantsområdet, Aarhus, Odense og på Sjælland. Davidsen har i 75 år været en troværdig og seriøs samarbejdspartner for professionelle og storleverandør til private kunder. Davidsen omsætter årligt for 1,85 mia. kr. og har ca. 700 medarbejdere.

OM SAINT-GOBAIN DISTRIBUTION DENMARK A/S

Saint-Gobain Distribution Denmark varetager alle centrale funktioner for virksomhedens brands: Brødrene Dahl, Optimera, Øland, Protræ og Zupply. Vores organisering gør det muligt for vores 1350 medarbejdere at fokusere på vores kunder. Fælles for vores brands er en omfattende løsning af høj kvalitet til renoverings- og byggeprojekter i Denmark. Årligt omsætter Saint-Gobain Distribution Denmark for 4,8 mia. kr. og opererer i Danmark, Grønland og Island. Saint-Gobain Distribution Denmark er en del af den franske koncern Saint-Gobain, som er repræsenteret i 67 lande med mere end 180.000 ansatte. Koncernen designer, producerer og distribuerer bæredygtige materialer og innovative løsninger af høj kvalitet over hele verden. Saint-Gobains er kåret blandt verdens 100 mest innovative virksomheder med fokus på komfort og bæredygtighed.