Facadebeklædning
Filtrér søgning
Nulstil alle
Bredde
Nulstil
 • (6)
 • (3)
Tykkelse
Nulstil
 • (6)
 • (3)
Overflade
Nulstil
 • (3)
 • (3)
 • (3)
Materiale
Nulstil
 • (9)
Længde
Nulstil
 • (9)
Brand
Nulstil
 • (6)
 • (9)
 • (1)
 • (2)
Mærkning
Nulstil
 • (9)
Produkttype
Nulstil
 • (9)
Lagerstatus
Nulstil
 • (0)
 • (0)
Pris
Nulstil
135
135
305
305
135kr.305kr.
Vis:
36
produkter1 - 9 af 9
Visning:
Sortér:
Anbefalet

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad er klinkbeklædning?

  Klinkbeklædning består af brædder der monteres vandret på underlaget, så regnvand bliver afledt. Brædderne er tykkere foroven end forneden og bruges som beklædning til facader, carporte, skure og andre udendørsbygninger. I vores sortiment finder du klinkbeklædning i flere forskellige farver og materialer. 

 2. Hvordan laver man klinkbeklædning?

  Klinkbeklædning laves ved at skære brædder på skrå. Dette sikrer at regnvand kan løbe af, så det ikke trænger ind bag facaden og forårsager fugtskader. Brædderne skal være tykkere forneden end de er foroven. 

 3. Hvordan monteres klinkbeklædning?

  Det er nemt at montere klinkbeklædning, men det er vigtigt at det første bræt sidder snorlige for at opnå et pænt resultat. Vi anbefaler at du bruger et vaterpas til at sikre at der ikke er nogen skævheder. Når du har monteret det første bræt, lægges det næste ovenpå det første og skrues fast med skruer.

Pust nyt liv i facaden


Brædder på klink bruges primært som beklædning til huse og skure, men kan også anvendes til hegn. Klinkbeklædning er nem at montere selv, og ændrer du på et eksisterende hus, slipper du for at støbe et nyt fundament, idet brædderne er nemme at afmontere og sætte på igen. Dette er fx en fordel hvis du ønsker at efterisolere huset.


Anvender du brædder af træ, skal du dog være forberedt på at facaden vil kræve en del vedligeholdelse - dette gælder også hvis du anvender trykimprægneret træ.


Til gengæld får du en flot facade som med den rigtige vedligeholdelse kan holde i flere hundrede år. Det er også muligt at male brædderne, og du er derfor ikke bundet til en bestemt farve. I lokalplanen kan der dog være regler for hvilke farver du må bruge, så tjek gerne denne inden du finder malerudstyret frem.


Vil du gerne have en facade som er nem at vedligeholde, skal du vælge facadeplanker af fibercement, som kun skal rengøres med vand. Fibercementplader fås i mange farver og strukturer. Det betyder fx at du kan give huset et trælignende udtryk uden at bruge brædder.


Skal du bygge nyt, er klinkbeklædning af træ typisk billigere end mursten. Prisen på brædderne afhænger dog af hvilken træsort du vælger, og især de eksotiske træsorter kan være dyre.


I vores sortiment finder du klinkbeklædning i både træ og fibercement. Du kan købe pladerne online eller bestille dem til afhentning i butik.


Trykimprægneret klinkbeklædning


En del klinkbeklædning fås som trykimprægneret træ. Det betyder at det er blevet imprægneret med en væske, som beskytter mod råd og svamp.


Der kan være stor forskel på kvaliteten af trykimprægneret træ. Vil du gerne sikre dig at kvaliteten er i orden, anbefaler vi at du vælger træ som er mærket af Nordisk Træbeskyttelses Råd. På den måde er du garanteret at de midler der bruges i imprægneringen, er godkendt af Miljøstyrelsen.


Skal du bruge træ som facadebeklædning, er det ikke et krav at det er trykimprægneret. Men vælger du ubehandlet træ, er det ekstra vigtigt at behandle det med den rigtige træbeskyttelse, da det ellers hurtigt vil blive nedbrudt. Eksempelvis er levetiden for ubehandlet gran- og fyrretræ kun 5-10 år, hvorimod den for trykimprægneret træ er omkring 20-25 år, altså mere end dobbelt så lang. 


Selvom du vælger træ som er trykimprægneret, betyder det ikke at det er vedligeholdelsesfrit. Facaden kræver stadig behandling med træbeskyttelse eller maling for at sikre at den holder i mange år og ikke beskadiges af fugt.


Ikke alle træsorter imprægneres. Nogle træsorter har nemlig så højt et indhold af harpiks at de kan modstå det danske klima uden nogen form for overfladebehandling. Det gælder fx teaktræ, der hører til gruppen af hårde træsorter. Til gengæld er det meget almindeligt at imprægnere både gran- og fyrretræ.

 


Sort klinkbeklædning


Når facaden skal males, falder farvevalget ofte på sort. Sort giver et eksklusivt udtryk og fungerer især godt hvis huset er omgivet af planter, træer og buske. Den sorte farve får nemlig huset til at passe godt i naturen, hvorfor du ofte vil se at huse der ligger ud til naturen, er malet i sort.


Sort fungerer også godt i kombination med hvide vinduer og døre. Kontrasten mellem de mørke og lyse nuancer binder de enkelte elementer sammen og skaber et harmonisk helhedsindtryk.


Vil du male ydervæggene sorte, skal du huske at tjekke lokalplaner og servitutter inden du går i gang med at male, da der som nævnt kan være begrænsninger for hvilke farver du må bruge. Der kan også være gamle traditioner i området som er værd at tage hensyn til. Tag derfor gerne udgangspunkt i de omkringliggende huse når du skal vælge farve. På den måde sikrer du dig også at huset passer ind i kvarteret.


I vores sortiment finder du en bred vifte af klinkbeklædning i sort. Du finder både plader med en glat struktur og plader med træstruktur.


Opsætning og montering


Som sagt er det ikke svært at montere klinkbrædder, og har du lidt håndværkersnilde, er det noget du sagtens kan gøre selv. Første skridt er at måle op, så du ved hvor mange brædder du skal bruge. Hvis du skal bruge et ulige antal brædder, kan det være nødvendigt at skære det nederste bræt til, så du kan slutte af med et helt bræt i toppen.


Brug gerne et vaterpas til at sikre at det første bræt sidder helt lige. Sidder det bare lidt skævt, vil det gå udover de andre brædder, og i værste fald må du lave arbejdet om.


Klinkbrædderne monteres med rustfrie skruer, som er dobbelt så lange som brædderne er tykke. Det er vigtigt at montere skruerne, så de ikke går igennem det bræt der sidder nedenunder. Vi anbefaler også at du skruer skruerne i den tykke del af brædderne – altså den del der vender nedad.


Når det første bræt er monteret, lægges det næste ovenpå det første. Det er vigtigt at brædderne vender rigtigt. Den tynde kant skal vende opad og kernesiden af træet – det vil den stærke side – skal vende udad. Vender du kernesiden indad, vil klinkbeklædningen nemlig være mere sårbar overfor vind og vejr.


Du vil sikkert bemærke at når først det nederste bræt er monteret, går det meget nemmere med de andre. Det gælder altså om at montere det første bræt helt præcist da det danner grundlaget for hvordan de andre brædder kommer til at sidde. 


Rengøring og vedligeholdelse


Vælger du at beklæde facaden med klinkbrædder, er det nødvendigt at behandle den med træbeskyttelse eller maling for at undgå problemer med fugt.


Facaden skal males altid i tørt vejr. Det bedste tidspunkt er i sensommermånederne, hvor solen ikke er lige så skarp som midt på sommeren.


Inden du går i gang, skal du sikre dig at træet er tørt. Det kan du gøre med en fugtmåler, som du kan købe i vores byggemarkeder og online. En god tommelfingerregel er at fugtindholdet i træet ikke må overstige 15 %.


Når du har sikret dig at facaden er klar til at blive malet, skal den rengøres. Fjern spindelvæv med en kost, og vask overfladen af med grundrens. Hvis der er algebelægninger, skal de fjernes med et egnet algebekæmpelsesmiddel. Det vil som regel være nødvendigt at påføre to lag maling for at opnå et tilfredsstillende resultat. Sørg for at det første lag tørrer, inden du påfører det næste.


Er din facade beklædt med fibercementplader, vil den være stort set vedligeholdelsesfri. Du skal blot rengøre den med vand, og fjerne eventuelle alger med et algemiddel.


Vi anbefaler også at gå facaden efter cirka en gang om året. Her bør du kontrollere at ventilationsåbningerne ikke er tilstoppede, efterspænde løse skruer og udbedre eventuelle skader.


Når du skal rengøre facaden, bør du være forsigtig med højtryksrenseren da det kraftige tryk kan gøre mere skade end gavn. Overvej i stedet at bruge en vandslange.Køb klinkbeklædning på tilbud


I vores sortiment finder du en bred vifte af klinkbrædder i både træ og fibercement. Vi forhandler bl.a. Cembrit facadeplader, der fås i flere forskellige farver. Pladerne er gennemtestede og kommer med op til 15 års garanti.


Vil du holde dig opdateret om vores tilbud og priser på klinkbeklædning, er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka 2-4 gange om ugen. Nyhedsbrevet indeholder foruden gode tilbud også tips og tricks, inspiration til byggeprojekterne derhjemme og meget mere.