Børn i haven
Filtrér søgning
Nulstil alle
Farve
Nulstil
  • (2)
Produkttype
Nulstil
  • (1)
  • (1)
Mærkning
Nulstil
  • (1)
Lagerstatus
Nulstil
  • (1)
  • (0)
Pris
Nulstil
4595
4595
4995
4995
4595kr.4995kr.
Vis:
36
produkter1 - 2 af 2
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Legehus træ

Et legehus i træ er flot at se på og har en god holdbarhed. Desuden kan det males, så det får netop den farve du ønsker. Det kan være en fordel at inddrage børnene i valg af farve. Mange børn vil også nyde at hjælpe til med selve malerarbejdet.

Når du skal vælge legehus i træ, er det vigtigt at huske på at der findes mange træsorter. De mest udbredte er:

  • Fyr og gran
  • Cedertræ
  • Egetræ
  • Lærketræ

Valg af træsort har bl.a. betydning for legehusets levetid, udseende og ikke mindst hvilke krav der stilles til vedligeholdelse.

Et legehus i cedertræ har en særdeles god holdbarhed og er modstandsdygtigt overfor både svamp og råd. Desuden kræver det stort set ingen vedligeholdelse.

Et legehus i fyrretræ har en lys overfladestruktur og leveres typisk ubehandlet. For at forlænge levetiden bør du efterbehandle legehuset med træbeskyttelse eller maling.

I vores sortiment finder du legehuse i flere forskellige træsorter – herunder fyr, nåletræ og cedertræ.


Valg af legehus

Når du skal vælge legehus, er der en del overvejelser som du bør gøre dig. Udover materialet bør du også tage stilling til hvor stort legehuset skal være og hvordan det skal være indrettet. Ønsker du fx overdækket terrasse eller mulighed for at tilgå legehuset via en stige?

Vær også opmærksom på om legehuset er samlet eller usamlet. Hvis det er samlet på forhånd, er det klar til brug med det samme. Er det usamlet, vil der som regel medfølge en udførlig samlevejledning der viser hvordan legehuset samles.

Bemærk at legehuse findes i forskellige udformninger. De kan fx have symmetrisk former og lige kanter eller skæve og asymmetriske vinkler. Om du vælger det ene eller det andet, er naturligvis et spørgsmål om personlig præference.

Uanset hvilket legehus du vælger, bør du sikre dig at det opfylder de gældende sikkerhedsregler, så børnene ikke kommer til skade.

I den forbindelse bør du også være opmærksom på hvilket materiale vinduerne er lavet af. Almindeligt glas kan knuses og udgør derfor en sikkerhedsrisiko, mens plexiglas ikke kan gå i stykker og derfor er det sikre valg.

Læs også: Legetårne og gyngestativer


Regler for legehuse

Når du skal opføre et legehus på privat grund, er der en række regler du skal være opmærksom på. Det er blandt andet vigtigt at legehuset ikke placeres for tæt på naboen.

Derudover er det et lovkrav at legehuset er CE-godkendt og opfylder betingelserne for de europæiske EN-71 sikkerhedskrav.

Bemærk at reglerne for opførelse af legehuse på privat grund kan variere fra kommune til kommune. Derfor bør du altid tjekke lokalplanerne inden du kaster dig ud i at opsætte et legehus i haven.

Læs også: Love og regler om legepladsredskaber til privat og offentlig brug


Legehus tilbud

Hvis du ønsker et billigt legehus, kan Davidsen tilbyde et stort udvalg af legehuse til gode priser. Flere gange om året har du også mulighed for at købe vores legehuse på tilbud.

I vores sortiment finder du bl.a. legehuse fra NordicPlay.