El-værktøj
Vis:
36
produkter1 - 12 af 12
Visning:
Sortér:
Anbefalet

Hvad er en multicutter?


Som navnet antyder, kan en multicutter bruges til mange forskellige arbejdsopgaver. Den er fx genial når du skal skære, slibe, fræse, file eller skrabe. Mange kalder den derfor også håndværkerens schweizerkniv.


Det er dog tilbehøret og ikke maskinen i sig selv der gør multicutteren så alsidig. Uden det rigtige værktøj kan du nemlig ikke bruge den til særlig meget.


Når du køber en multicutter, er det derfor vigtigt at tjekke hvor meget tilbehør der medfølger. En multicutter kan sagtens være billig, men hvis du skal ud at købe en masse tilbehør ved siden af, kan den i sidste ende vise sig at være et dårligere køb end en multicutter der inkluderer en stor tilbehørspakke.


En stor fordel ved at anvende en multicutter er at du kan vende savbladet i forskellige arbejdsvinkler, så du kan komme til hvor andet elektrisk værktøj må give op.


Hvilke typer opgaver kan du bruge en multicutter til?


Som det fremgår, er der mange muligheder med en multicutter. Her er nogle typiske eksempler på opgaver du snildt kan klare med multicutteren.
Når du bruger en multicutter, skal du huske at beskytte underlaget, så det ikke bliver ødelagt. Brug fx et tykt stykke pap eller en plade af masonit, krydsfiner eller vinyl.


Hvilket tilbehør kan du få til en multicutter?


Der findes et stort udvalg af forsatser som du kan montere på din multicutter, og med det smarte Starlockfæste kan du bruge det samme tilbehør til alle mærker (tidligere skulle tilbehøret være fra samme fabrikant som selve maskinen).


Her er nogle eksempler på tilbehør som du kan få til din multicutter.
Hvilken multicutter skal du vælge?


Multicuttere fås med mange forskellige funktioner, så det er en god ide at gøre dig nogle tanker om hvad den skal kunne.


Som med så meget andet elværktøj fås multicuttere både med ledning og batteri. Hvad er bedst? Ja, det er der mange forskellige meninger om. I praksis er der dog ingen tvivl om at en akku multicutter er nemmest at bruge da der ikke er nogen ledning i vejen.


Til gengæld må du affinde dig med at batteriet kan løbe tør imens du arbejder. Derfor anbefaler vi at du har et ekstra liggende eller sørger for at lade det op når du er færdig med at bruge multicutteren, så det er klar til næste gang.


Vælger du en multicutter med ledning, får du en lidt højere ydeevne og skal ikke ud at købe batteri og lader (dette medfølger ikke når du køber en ledningsfri multicutter, men mange fabrikanter tilbyder i dag universelle batterier der kan bruges til alt deres elværktøj, så måske har du allerede et liggende).


Uanset om du vælger en multicutter med batteri eller ledning, bør den have et kraftigt LED-lys som oplyser arbejdsområdet, så du kan se hvad du laver. Det gælder især hvis du skal bruge den på steder hvor arbejdsbelysningen ikke er optimal.


Multicutteren bør også være behagelig at holde om, så sørg for at den har et ergonomisk greb. Køber du den ude i en af vores butikker, kan du prøve at holde den i hånden og få en fornemmelse af hvordan den er at bruge inden du lægger dig fast på en bestemt model.


Det er bedst hvis du vælger en multicutter der har justerbar hastighed. På den måde kan du nemlig tilpasse hastigheden til det materiale du skærer i og arbejde med varierende belastning. Typisk indstiller du hastigheden ved at trykke på en knap.


Nogle multicuttere kan tilsluttes en støvsuger, så støv opsamles imens du arbejder. Dette er en klar fordel da du slipper for en del rengøring efterfølgende.


Vælger du en akku multicutter, bør den være forsynet med en batteriindikator. Så kan du nemlig aflæse hvor meget strøm der er tilbage og lade batteriet op i god tid, så du undgår at det pludselig løber tør.


Find den rigtige multicutter hos Davidsen


I vores sortiment finder du multicuttere til enhver opgave. Vi har både de klassiske med ledning og de praktiske med batteri.


Til den krævende hobbyentusiast forhandler vi også de anerkendte Dremel multimaskiner som kan anvendes til opgaver hvor der stilles høje krav til præcision. Vores Dremel maskiner kan fx bruges til polering, boring, skæring og pudsning, og du kan endda montere et stykke værktøj der gør det muligt at bruge maskinen som dekupørsav.


Når du køber din multimaskine hos Davidsen, får du hurtig levering alle hverdage. Mange af produkterne sendes fra eget lager og kan derfor afsendes samme dag som bestillingen foretages.