Davidsen skærper profilen og investerer i fornyelse af de sønderjyske forretninger

25-10-2021

Alt til byggeri og endnu mere til den professionelle håndværker, semi-proffen og gør-det-selv-kunden. Sådan lyder den korte formel på de butiks- og konceptinvesteringer, som Davidsens Tømmerhandel i de kommende måneder folder ud over alle sønderjyske forretninger. 

Med en række ombygninger og justeringer af butikskoncept og -sortiment skruer Davidsens Tømmerhandel hen over vinteren op for både byggefaglighed, håndværk og rådgivning. Først i køen står de sønderjyske forretninger, hvor Davidsens store faglighed ifølge adm. direktør, Henrik Clausen, bliver selve omdrejningspunktet for mødet med både de professionelle håndværkere og de private kunder.

”Efter opkøbet af Optimera har vi i et par år investeret meget i vores nye lokationer rundt om i landet. Nu indleder vi næste skridt i udviklingen af Davidsen ved at stille skarpt på vores traditionelle hjemmebane i Sønderjylland. Her øger vi vores fokus på det, Davidsen er kendt for og allerbedst til - nemlig vores DNA omkring faglighed, kvalitet, sortiment og selve håndværket. Det bliver synlige forbedringer, der samlet set kommer både de professionelle og de private kunder til gode,” fortæller han.

Dybere sortiment i samspil med kæmpe onlineunivers

Videreudviklingen af både sortimentet og den fysiske indretning af butikkerne bunder ifølge Henrik Clausen i, at Davidsen hverken kan eller skal være gode til alt. Til gengæld skal man være endnu bedre til det, der i dag er Davidsens helt store fordel i konkurrencen – nemlig fagligheden og den stærke lokale forankring.

”Vi udbygger sortimentet yderligere inden for byggerelaterede kategorier som værktøj, maskiner, maling og gulve, og vi kommer derfor også til at give de varegrupper mere plads i vores forretninger. Det skal komme vores professionelle håndværkskunder til gode, men bestemt også gør-det-selv-kunden og alle, der søger inspiration til indretning af hus og have,” forklarer han og tilføjer:

”Varegrupper som køkkengrej, boligtilbehør og modetøj vil ikke være en del af det fremtidige sortiment. Samtidig er der varegrupper, som vi prioriterer at flytte gradvist ud af de fysiske rammer og ind i vores onlineshop”.

Det drejer sig eksempelvis om grill og havemøbler, som Davidsen har et stort salg af i dag, hvoraf en stigende andel sælges online.

”Vi vil fastholde en førende position på de varegrupper, men det er online, at vi i fremtiden kommer til at have det fulde sortimentet indenfor eksempelvis grill og havemøbler, kombineret med dynamiske udstillinger i vores sønderjyske forretninger,” forklarer Henrik Clausen.

Det øgede fokus på håndværk og faglighed er altså ikke ensbetydende med, at man skærer det mere livsstilsprægede udelivs-sortiment væk. For samtidig med udviklingen på de fysiske lokationer, der også omfatter flere fagfolk ”på gulvet” i åbningstiderne, så styrker Davidsen samspillet mellem de fysiske lokationer og onlinesalget.

”Allerede inden corona ramte, iværksatte vi en stor opgradering af hele vores onlineforretning. Det viste sig som rettidig omhu, da vi har set en stor tilgang af privatkunder online. Vores nye tiltag vil i høj grad bygge bro mellem den fysiske og digitale side af forretningen. Det sker bl.a. med nye, spændende showroom-områder og tættere forbindelse mellem sortiment i butik og sortimentet online,” siger Henrik Clausen.

Søndagslukket og flere fagmedarbejdere på gulvet øvrige dage

Samtidig med investeringerne i fornyelse af butikker og sortiment justerer Davidsen åbningstiderne for at sikre, at der kan være flere fagfolk klar til at vejlede kunderne i hele åbningstiden.

”Vi har besluttet at udfase søndagsåbent fra 1. november i år. På den måde kan vi skrue op for åbningstiderne og fagligheden de øvrige seks dage om ugen. Ikke mindst om lørdagen, hvor vi får mulighed for at have flere af vores dygtige fagfolk på arbejde,” forklarer Henrik Clausen.

”Vi skal fortsætte med at kunne tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere. Her har søndagsåbent været en udfordring. Derfor er det en beslutning, der også vil komme vores medarbejdere til gode,” tilføjer han.

Ombygningen og udviklingen af sortiment og butikskoncept i de sønderjyske afdelinger af Davidsens Tømmerhandel vil ske løbende over de kommende måneder og forventes at være helt på plads til 1. marts 2022.