Davidsens Tømmerhandel og borgmester Bo Hansen tager første spadestik til ny stor tømmerhandel i Svendborg

9-12-2021

Efter et år med salgskontor og en mindre butik og trælast i Svendborg sætter Davidsens Tømmerhandel nu fart på næste fase af de sydfynske investeringer - nemlig byggeriet af en ny, stor tømmerhandel på Grønnemosevej 26.

Torsdag d. 9. december kl. 13.00 tager Svendborgs borgmester, Bo Hansen og ejer Povl Davidsen første spadestik til tømmerhandlen, der med dyb lokal forankring for alvor opruster på rådgivning og et endnu større, lokalt tilpasset sortiment til de sydfynske håndværkere og semiprofessionelle selvbyggere.

Allerede til sommer vil det ca. 4.000 m2 store byggeri stå klar til at betjene de mange lokale håndværkere, der siden den sønderjyske familievirksomhed sidste år kom til Svendborg, har benyttet sig af Davidsens faglige sparring og store sortiment.

”Kunderne har taget utroligt positivt imod os her i Svendborg, og vi har på kort tid fået skabt en stærk, lokal forankring og et godt afsæt for en ny stor tømmerhandel, som vi nu indleder byggeriet af. 12 af vores i alt 13 medarbejdere i Svendborg bor lokalt og har solid erfaring med byggeri og trælast. Kombineret med vores ambition om at lagerføre et stort antal varer har det helt sikkert været medvirkende til, at vi er kommet så positivt fra start i byen, som vi er,” siger adm. direktør i Davidsens Tømmerhandel, Henrik Clausen.

De 4.000 m2 overdækket trælast og butik, som Davidsen nu bygger, vil stå færdigt om bare seks-syv måneder. Til den tid vil man ud over de nuværende bygninger på 700 m2, hvor Davidsen lige nu har salgskontor og midlertidig butik, også råde over 2.400 m2 lager og overdækket trælast samt ca. 1.200 m2 butik og 500 m2 salgskontorer. I forvejen betjener Davidsens store tømmerhandel i Odense de professionelle kunder på store dele af Fyn.

”Markedet her på Sydfyn med mange små og mellemstore håndværksvirksomheder passer rigtig godt til Davidsens profil med stor faglighed, lokalt tilpasset sortiment og ikke mindst medarbejdere, der bor i byen og kender forholdene hos de lokale håndværkerne utroligt godt. Det er den profil, som vi bygger videre på, når vi i den kommende tid skal ud at ansætte flere erfarne medarbejdere,” forklarer Tom Callesen, trælastdirektør hos Davidsens Tømmerhandel i Svendborg.

”Håndværkerne har travlt i øjeblikket med renoveringsprojekter og nybyggeri for både private og erhverv. Det stiller krav til, at vi som lokal tømmerhandel forstår kundernes behov og har de varer på hylderne, som de efterspørger, så de ikke skal køre forgæves. Med en ny og langt større Svendborg-afdeling får vi endnu bedre muligheder for at folde Davidsens fulde koncept ud med fokus faglighed og alt på lager til de professionelle håndværkere og ambitiøse selvbyggere, der helt tydeligt efterspørger en faglig stærk og velassorteret tømmerhandel,” tilføjer han.