Nu udvider Davidsens Tømmerhandel i Vejle

26-04-2023

Spaden er netop blevet sat i jorden til første etape af en større udvidelse hos Davidsens Tømmerhandel i Vejle Nord. Udvidelsen er en del af virksomhedens ambitiøse vækstplaner for Trekantområdet og indebærer en tocifret millioninvestering, der blandt andet mere end fordobler det nuværende butiksareal. Det skal bruges på et endnu større sortiment, der er forankret i afdelingens dybe lokale kendskab.​​​​​​​

Davidsens Tømmerhandel vil vinde de vejlensiske håndværkere, og derfor går virksomheden nu i gang med en omfattende udvidelse af den eksisterende butik på Tulipvej 2 i Vejle Nord. Afdelingen blev opkøbt fra Optimera i 2019, og nu venter en større modernisering og udbygning, der skal styrke den lokale forankring i Trekantområdet og give bedre muligheder for at lagerføre varer tilpasset den lokale efterspørgsel.Hos regionsdirektør i Davidsens Tømmerhandel, Claus Uhre-Schmidt, er der stor opbakning til udvidelsen af tømmerhandlen, som skal fremtidssikre afdelingen og skabe vækst i lokalområdet: "Vores brand i Vejle og omegn er meget stærkt, og det bygger vi nu videre på gennem en tocifret millioninvestering, der skal sikre tømmerhandlen mange år ud i fremtiden. Vi er meget bevidste om, at det lige i øjeblikket er usikre tider i branchen, men vi har stor tiltro til, at investeringen i endnu bedre service kan tjene sig hjem på den lange bane, for vi har et velfunderet tilhørsforhold til lokalområdet. Det er også vores klare forventning, at vi på sigt får behov for flere ansatte fra området, som besidder den vigtige lokale viden om håndværkernes behov" siger regionsdirektør i Davidsens Tømmerhandel, Claus Uhre-Schmidt.

Lokal forankring styrkes: Vil fortsat være en vigtig samarbejdspartner til projekter i nærområdet
Hos den lokale trælastdirektør, Freddy Kristensen, kan man melde om høj aktivitet og positive forventninger til salget i Vejle og omegn, hvor man allerede er involveret i flere projekter. "Vi oplever en hel del aktivitet her på Vejleegnen, hvor vi som lokal tømmerhandel har en stor viden om områdets byggeprojekter kombineret med medarbejdere med høj faglighed. Senest er vi blevet valgt til at levere materialer til byggeriet af byens nye privathospital. Og en helt generel tendens er, at hvor de nye byggerier før lå i den sydlige ende af byen, så er udviklingen nu rykket mod nord, hvor butikken er placeret. Det giver os en geografisk fordel, som vi uden tvivl kan gøre ekstra nytte af, når vi snart kan tilbyde bedre forhold for kunderne og et endnu bredere varesortiment, der som altid er tilpasset den lokale efterspørgsel" siger Freddy Kristensen.

Fordobler butiksareal og sætter 200 m2 solceller på taget
Udvidelsen af tømmerhandlen sker i flere etaper. Først gælder det en udvidelse af trælasten på 2.500 m2, der samtidig optimerer logistikken for kunderne, som også kan se frem til forbedrede ind- og udkørselsforhold. Senere på året går udvidelsen af butiksarealet i gang, som mere end fordobles fra 400 m2 til 1.000 m2 og blandt andet indrettes med en ny afdeling til arbejdstøj på 1. sal.
Udover at fordoble butiksarealet, så opsættes der næsten 200 m2 solceller på taget som led i Davidsens bæredygtighedsstrategi. Arbejdet påvirker dog ikke butikkens åbningstider: "Vi har prioriteret at holde butikken åben gennem hele byggeriet, så vi fortsat er tilgængelige for vores kunder, og det betyder, at butiksoplevelsen i perioder bliver en smule anderledes. I den forbindelse håber vi, at vores kunder vil være ekstra tålmodige og bære over med os, så de i fremtiden kan få en endnu bedre oplevelse, når de handler hos os" afslutter Freddy Kristensen.Går alt efter planen, står hele byggeriet i og omkring tømmerhandlen færdigt i foråret 2024.